Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A ranglista 601. helyezettjeként jól helytállt Szabanin, de a páros dönt a bolgárok ellen

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/04/2024 - 16:34 GMT+2

Szabanin Natália kikapott Viktorya Tomovától a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, így a párosmérkőzés dönt a magyar és a bolgár teniszválogatott közötti mérkőzésen.

Szabanin Natália (Fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

A tartalékos magyar csapat, melyből hiányzik Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea is, Nagy Adrienn révén bravúros győzelemmel rajtolt, a folytatásban pedig Szabanin Natália (601.) lépett pályára a WTA-rangsorban 74. Tomova ellen.
A 71 perces mérkőzés első szettjét viszonylag simán nyerte az esélyesebb rivális, aki a második szettben is egyszer brékelt, ez pedig elégnek bizonyult a 6:3, 6:3-as sikerhez.
A párharcot eldöntő párost pedig Nagy és Stollár Fanny vívja Lia Karatanchevával és Isabella Shinikovával.
A csoportkörben még Ausztria és Dánia vár a magyarokra az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.
A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.
Eredmény, A csoport, 1. forduló:
  • Magyarország-Bulgária 1-1 - állás a második egyes után
  • Szabanin Natália-Viktoria Tomova 3:6, 3:6
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés