Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem sikerült a Fradinak a bravúr; mi lesz Szoboszlaiékkal?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 20/10/2021 - 07:39 GMT+2

Az Eurosport keddi hírösszefoglalója.

Szoboszlai Dominik - fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ

Fotó: AFP

Továbbra is nyeretlen az Európa-ligában a Ferencváros, de nem megy a legmagyarabb topligás csapatnak, az RB Lepizignek sem.

Amennyiben szeretnétek ilyen, vagy ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot, ezen a linken tudtok feliratkozni reggeli hírlevelünkre.

Van, akinél csak formalitás a hosszabbítás és már csak a bejelentés időpontja kérdéses, másoknál viszont egyelőre nem tudjuk, hol folytatják a pályafutásukat. Hoztunk öt olyan kerékpárost, akinek 2022-re még nincs szerződése, akad közöttük pár egésze nagy név, ha tehát mégsem sikerül megállapodni, a rivális sportigazgatók dörzsölhetik a tenyerüket.
Az NBA történetében volt pár legendás draft, elég ha az 1984-es korosztályra gondolunk, ahol többet között Michael Jordan is a ligába került, vagy a 2003-asra, amikor is LeBron James kezdhette meg profi pályafutását. Az idei draftosztály ennyire nem volt erős, de szép számmal kerültek az NBA-be olyanok, akik azonnali hatást gyakorolhatnak a csapatukra.
Nehéz helyzetbe került a Lipcse, a nyáron ugyanis nem csak a legjobb játékosai közül veszített el néhányat, de még az edzőjére is lecsapott a Bayern München. Utódja a Salzburgnál sikert sikerre halmozó Jesse Marsch lett, de egyelőre nem megy igazán jól a csapatnak, pedig nekünk fontos lenne, hiszen három magyar válogatott játékos is tagja a csapatnak.

Foci

Meccsre ment, végül életet kellett mentenie, igaz, ez utóbbi azért nem újdonság Tom Prichard számára, aki sürgősségi orvosként dolgozik. A hétvégén a Newcastle stadionjában is nagy szükség volt a szolgálataira, ugyanis az egyik néző összeesett - a gyors és szakszerű segítség azonban megmentette az életét.
Támadók terén eddig sem volt problémája a Manchester Citynek, így aztán Jack Grealish szerződtetésére sokan luxusigazolásként, mintsem szükségszerűségként tekintettek. Pep Guardiolaszerint viszont teljesen logikus döntést hoztak a nyáron.
Továbbra is várni kell a Fradi első pontjaira az Európa-liga mostani szezonjában, a zöld-fehérek ugyanis a Celtic otthonában is vereséget szenvedtek a szokatlan időpontban lejátszott mérkőzésen.
Nem okozott gondot a Manchester Citynek a Brugge és a korai időpont, simán nyert Pep Guardiola csapata, de magabiztosan győzött a Sporting is a Besiktas ellen. A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig viszont kikapott a Paris Saint-Germaintől, Lionel Messi duplázott, de Kylian Mbappé is betalált.

Tenisz

Karantén nem, buborék valószínűleg lesz az Ausztrál Openen, és arra is jó esély van, hogy csak azok kapják meg a vízumot, akik megkapták már valamelyik védőoltást. Victoria államban hoztak már egy rendeletet, amelyben a profi sportolók számára kötelezővé tették a vakcinát, de a külföldiek kapcsán nem teljesen egyértelmű a szabályozás. Akárhogy is: az biztos, hogy akiket beoltanak, azok előnyösebb helyzetből indulnak a versenyen.
Ez már csak azért is érdekes téma, mert még mindig jótékony homály fedi azt a kérdést, Novak Djokovic beoltatta-e magát. A világelsőnek a torna kilencszeres bajnokaként remek esélyei lennének, hogy megszerezze karrierje 21. Grand Slam-győzelmét, megelőzve ezzel Roger Federert és Rafael Nadalt, vagyis nagyon nem mindegy, hogy dönt. A legutóbbi nyilatkozata sem segített eloszlatni a kétségeket a melbourne-i szereplése kapcsán.
Az élet többé-kevésbé visszatért a rendes kerékvágásba, a nézők újra ott lehetnek az eseményeken, és már a játékosoknak sem kell a hotelszobára és a teniszpályákra korlátozniuk a mindennapjaikat. Van azonban olyan is, ami nem változott meg érdemben: a sajtótájékoztatókat ugyanúgy online bonyolítják le, amiben a fentiek fényében kevés logika van. Vajon mikor jön el az a pont, amikor ezen a téren is a megszokott módon zajlanak majd az események?
Fucsovics Mártonnem kezdett jól, de végül kiharcolta és meg is nyerte az első szettben a tie-breaket, onnantól kezdve pedig esélyt sem adott Dennis Novaknak az antwerpeni tenisztorna első fordulójában. Andy Murray, a torna címvédője, egészen őrületes mérkőzést nyert meg Frances Tiafoe ellen.
Ha Tiafoe-nak nem is jött össze a siker, két fiatal honfitársa is örülhetett a győzelemnek: Jenson Brooksby és Brandon Nakashima egyaránt továbbjutott. Apró szépséghiba amerikai szempontból, hogy Booksby az első számú játékosukat, Reilly Opelkát küldte haza két szettben.
Moszkvában ezúttal nem jött ki a lépés Adrian Mannarinónak, pedig a francia a legutóbbi két versenyen döntőt játszott, a nők között pedig a 2018-as finalista, Ons Jabeur búcsúzott.

Még több sport

Az ausztrál bokszoló, Harry Garside bronzérmet szerzett a tokiói olimpián, mint elárulta, felkészülésében fontos szerepet játszott a balett. Elmondása alapján sokan furcsállották, hogy a boksz és a balett hogyan fér meg egymás mellett, de ő szeretné megmutatni, hogy a sztereotípiákat nem feltétlenül kell komolyan venni.
Mondjuk ki: ideje volt már reagálni a tornasportban uralkodó állapotokra, hogy a következő generációknak élhetőbb közeget teremtsenek. A Nemzetközi Tornaszövetség most egy figyelemfelkeltő kampányt indított, amely egyfajta iránytű lehet a sportolók számára, hogy jobban felvértezzék magukat az esetleges visszaélésekkel szemben.
Szerenkénti döntőben legutóbb 1997-ben lehetett ott magyar tornász a nőknél, idén viszont ketten is ott lesznek: Kovács Zsófia felemáskorláton, Bácskay Csenge pedig ugrásban jutott fináléba. Érdemes a lányok teljesítményét kontextusba helyezni: ezt megelőzően 1992-ben volt arra példa, hogy két magyar jutott szerdöntőbe, akkor Ónódi Henrietta meg is nyerte az ugrást, Molnár Krisztina pedig ötödik lett felemáskorláton.
Evander Kane megsértette az NHL koronavírus-protokollját, amiért nem kevesebb, mint 21 mérkőzéses eltiltást kapott.
Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága korábban írásba adta: valamennyi sportolójától megköveteli a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Ezzel a többség egyetért, legalábbis a USOPC főorvosa szerint, akad azonban egy kisebb csoport, amelyik még tiltakozik az előírás ellen.
Ez gyorsan ment: egy napja lobbant fel Olümpiában az olimpiai láng, kedden pedig már meg is érkezett Kínába.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés