Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az amerikai olimpikonok kisebb csoportja ellenzi a kötelező oltást

MTI

Frissítve 19/10/2021 - 16:30 GMT+2

Kisebb ellenállásba ütközött az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) döntése, miszerint az amerikai olimpikonoknak kötelező felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Beijing 2022

Fotó: Getty Images

Jonathan Finnoff, a USOPC főorvosa szerint sokan támogatják a szervezet álláspontját az oltási kötelezettségről, viszont egy kisebb csoport ellenzi a vakcina felvételét.


A USOPC múlt hónapban bejelentette, hogy legkésőbb december 1-ig minden sportolónak, alkalmazottnak, vállalkozónak és stábtagnak kötelező beoltatnia magát.
Néhány nappal az amerikai szervezet döntése után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közölte, hogy szigorítani fog a téli olimpia egészségügyi szabályzatán. Ezek az intézkedések várhatóan felülírják az amerikai irányelveket, így például a USOPC nem fogadhatja el az úgynevezett "vallási felmentést".
Minden olyan sportolónak, aki rendelkezik egészségügyi felmentéssel a vakcina alól, 21 napos karanténba kell vonulnia Pekingben, mielőtt megkezdhetné az edzéseket és a versenyt.
The new National Speed Skating Oval in Beijing
"Ez egy kihívást jelentő időszak, de a koronavírus elleni intézkedések célja részünkről és a kínaiak részéről is, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék a játékokat" - mondta Finnoff.
A téli ötkarikás játékokra 2022. február 4. és 20. között kerül sor.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés