Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marokkó kiejtette a spanyolokat, Portugália pengeéles játékkal intézte el Svájcot

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/12/2022 - 09:19 GMT+1

Elkelt az utolsó két hely is a legjobb nyolc között a foci vb-n. Spanyolország drámai csatában, tizenegyesekkel maradt alul Marokkóval szemben úgy, hogy Luis Enrique csapata még a büntetőpárbaj során sem tudott betalálni. Portugália pedig lazán érvényesítette a papírformát Svájccal szemben. Az Eurosport napi hírösszefoglalója.

Marokkó felhőtlen öröme Spanyolország kiejtése után

Fotó: Getty Images

Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
Bár Kylian Mbappé eddig megállíthatatlannak tűnik a vb-n, a lengyelek védője, Matty Cash, akinek egyébként volt szerencséje néhány napon belül a franciával és Lionel Messivel is megütközni, úgy látja, Angliának megvan az ellenszere, hogy hatástalanítsa a PSG sztárját. A kulcs szerinte Kyle Walker. „Ő Anglia legjobb védője. Tud jobbhátvédként játszani, és valószínűleg van olyan gyors, mint Mbappé.”
Amellett, hogy zseniális focista, Richarlison a pályán kívül is példakép. Évek óta tudatosan szólal fel különböző ügyek mellett, legyen szó szegénységről, emberi jogokról vagy környezetvédelemről. Nehéz és veszélyes gyerekkorát követően felnőttként is szociálisan érzékeny maradt, és szívesen él a népszerűsége adta lehetőségekkel.„Amikor épp van egy fontos ügy, mindig meg fogom mutatni az arcom.”
„Amikor megérkeztem, Roger már a csúcson volt. Úgy fogadott, mintha a nagyobb testvérem lett volna.” Ezt mondta Stan Wawrinka a nemrég visszavonult Roger Federerről. Számos sikert értek el közösen, 2008-ban, Pekingben olimpiai bajnokok lettek, 2014-ben pedig Davis-kupát nyertek együtt. Wawrinka még játszik, és hálás, hogy minden idők egyik legjobb játékosa mellett teniszezhetett. "Senki sem képes arra, amit ő tett, legalábbis Svájcban nem."
picture

Roger Federer gewinnt mit Stan Wawrinka Olympia-Gold in Peking

Fotó: Getty Images

FOCI

A marokkói válogatott a legjobb nyolc közé jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a keddi nyolcaddöntőben gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3-0-ra legyőzte a spanyol együttest. Portugália lehengerlő játékkal, Ronaldo nélkül is könnyedén intézte el Svájcot. 6-1 lett a vége, a portugálok továbbjutása egy pillanatig sem volt kérdés.
Neymart választották a Dél-Korea elleni meccs legjobbjának, aki azt mondta, lépésről lépésre haladnak a céljuk, a világbajnoki cím felé. Álmodunk a végső győzelemről, és lépésről lépésre haladunk előre. Még három mérkőzés hiányzik, jó helyzetben vagyunk.”
Megvan a német válogatott blamájának első igazán komoly áldozata, Oliver Bierhoff igazgató ugyanis szerződést bontott a német szövetséggel. „Voltak döntéseink, amelyeknek helyességéről meg voltunk győződve, mégsem voltak azok. És ez engem bánt a legjobban. Vállalom értük a felelősséget."
picture

Portugal - Schweiz

Fotó: Getty Images

Messi a pályán kívül is megmutatta, mekkora klasszis, ugyanis egy olyan valakihez került az 1000. tétmeccsén viselt meze, akire előzetesen kevesen gondoltak volna. Cameron Devliné lett a mez, az ausztrálok cserejátékosáé, aki egy percet sem játszott a vb-n. „Elég kedves és alázatos fickó ahhoz, hogy ebben a formában is kifejezze a tiszteletét" – mondta Devlin.
Samuel Eto’o állcsúcson térdelt egy youtubert, úgyhogy bunyóval került be a hírekbe a kameruni legenda. Hazája szövetségének az elnökeként vett részt ezen a vb-n, és miközben hétfői brazil-meccs előtt fotózkodott a rajongókkal, összetűzésbe keveredett egy férfival.
A Manchester United már ki is nézte De Gea helyére a Bundesliga egyik legjobb kapusát. Német sajtóértesülés szerint a téli átigazolási szezonban a Borussia Mönchengladbachtól érkezhet Yann Sommer, a katari világbajnokságon nyolcaddöntős svájci labdarúgó-válogatott kapusa. Ha már United, szóljunk arról, hogy úgy tűnik, a Glazer család arra készül, hogy eladja a csapatot. Ennek kapcsán a szurkolók egy követelésekkel teli nyílt levelet fogalmaztak meg a részükre. Erről, és sok minden másról is szó lesz a szerdán megjelenő Hosszabbítás Podcastben.
picture

Lionel Messi après la qualification de l'Argentine en quarts de finale

Fotó: Imago

TENISZ

Jövőre és Franciaországban tér vissza a versenynaptárba a vegyes csapatok viadala, a Hopman Kupa, amelyre a korábbi újévi időpont helyett júliusban kerül sor. A tornának Nizza ad majd otthont július 19. és 23. között, s a tengerparti város egészen 2027-ig házigazda lesz. A legutóbbi, 2019-es kiírás során pályára lépett Roger Federer és Serena Williams is, ráadásul egymás ellen.
Stefanos Tsitsipas finoman szólva is ekézte Anrey Rublev teniszét, miután kikapott az orosztól a világbajnokság utolsó csoportmeccsén, mely vereség egyébként a görög kiesését jelentette. A tavalyi Roland Garros döntőse azóta megbánta szavait, és előállt egy, a viselkedését magyarázandó kissé nyakatekert magyarázattal.
KERÉKPÁR
„Thomas példája segít, hogy hinni tudjak magamban.” Chris Froome jövőre pályafutása 17. szezonjának fut neki, egy olyan év után, amikor végre problémák és fájdalmak nélkül tudott tekerni. Geraint Thomas dobogójából erőt tud meríteni, és nagyon bízik benne, hogy az Israel kiesése ellenére 2023-ban is indulhat a Touron.
picture

Chris Froome

Fotó: AFP

MÉG TÖBB SPORT

Két győzelemmel kezdte az idei lesiklószezont Sofia Goggia, akinek komoly tervei vannak ebben a szezonban. Minimális cél, hogy negyedszerre is ő legyen a szakág legjobbja, és mellé megszerezze a világbajnoki címet is. A legnagyobb kihívást azonban Mikaela Shiffrin esetleges legyőzése jelenti majd az összetett világkupában.
A Nike megszüntette együttműködését Kyrie Irvinggel. A cégóriásnak nem fért bele, hogy a Brooklyn Nets sztárja nem határolódott el az antiszemita, homofób és nőgyűlölő filmtől. Ezzel egy bő tízéves együttműködés ért véget.
picture

Armand Duplantis savoure son deuxième sacre de champion d'Europe de la perche à Munich

Fotó: Getty Images

31 évesen visszavonul az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Kárász Anna. A tavalyi tokiói olimpián a női kajaknégyes tagjaként aranyérmes sportoló keddi, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, bár befejezi versenyzői pályafutását, nem szakad el a sportágtól, szeretne hasznos része lenni a kajak-kenu életnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés