Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megvan a német válogatott vb-blamájának első igazán komoly áldozata

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/12/2022 - 10:05 GMT+1

Foci-vb: Négy nappal a németek világbajnoki búcsúja után közös megegyezéssel szerződést bontott a Német Labdarúgó Szövetséggel (DFB) Oliver Bierhoff igazgató. A szakember 2004-ben csapatmenedzserként kezdte munkáját a szövetségnél, részese volt a 2006-os hazai vb-menetelésnek, amely bronzéremmel zárult, majd a 2014-es, brazíliai vb-címnek is.

Japán sokkolt mindenkit a vb-n, legyőzte Spanyolországot, Németország búcsúzott

Vb-2022 - Oliver Bierhoff szerződést bontott a német szövetséggel.
Az 54 éves szakember 18 év után távozik a szervezet kötelékéből, a két fél közötti megállapodás még 2024-ig élt volna.
"A távozásommal megnyitom az utat az új módszerek felé - írta hétfő esti közleményében Bierhoff. - Voltak döntéseink, amelyeknek helyességéről meg voltunk győződve, mégsem voltak azok. És ez engem bánt a legjobban. Vállalom értük a felelősséget."
A játékosként 70-szeres válogatott, Európa-bajnok (1996) és világbajnoki ezüstérmes (2002) Bierhoff a válogatottakért és az akadémiáért volt felelős a DFB-nél. Hogy lemondása milyen hatással lesz Hansi Flick szövetségi kapitány további tevékenységére, az egyelőre még kérdéses.
A szakember 2004-ben csapatmenedzserként kezdte munkáját a szövetségnél, részese volt a 2006-os hazai vb-menetelésnek, amely bronzéremmel zárult, majd a 2014-es, brazíliai vb-címnek is.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés