Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Belefért Ronaldo padoztatása, bődületes kiütéssel nyert Portugália

Eurosport Magyarország

Frissítve 06/12/2022 - 22:26 GMT+1

Utolsóként Portugália jutott a legjobb nyolc közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután kedden este kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Svájc felett. Fernando Santos szövetségi kapitány Cristiano Ronaldo nélkül küldte pályára csapatát, sztárjátékosa helyén Goncalo Ramosszal, aki szenzációs játékkal mesterhármast ért el.

Kiütéssel nyert Portugália

Fotó: AFP

Az első percek portugál labdabirtoklási fölényét követően a svájciak feljebb tolták védelmüket és magasan, már a rivális 16-osánál letámadtak, ami láthatóan komoly nehézségeket okozott a portugál csapatnak.
Fernando Santos tanítványai így jobb híján előreívelt labdákkal próbálkoztak, többnyire eredmény nélkül. Ugyanakkor ebben az időszakban a svájciaknak sem sikerült veszélyes támadást vezetniük, így leginkább a két 16-os között folyt a játék.
Negyedóra után hátrébb húzódott a svájci gárda, amit az ellenfelél gyorsan, Goncalo Ramos bombagóljával kihasznált, majd a portugálok a vezetés megszerzését követő percekben újabb veszélyes támadásokat vezettek.
A folytatásban egyértelmű volt Portugália fölénye. A svájciak ugyan félóra után összeszedték magukat és igyekeztek átvenni az irányítást, de továbbra az történt a pályán, amit a portugálok akartak, támadásaikban sokkal több volt a veszély, Pepe révén ráadásul még a félidő hajrája előtt megduplázták előnyüket, s a lefújásig magabiztosan futballoztak.
A második félidő elején a svájciak nem tudták átvenni az irányítást, nem ugrottak neki riválisuknak, mely roppant magabiztosan futballozott és gyorsan ráduplázott kétgólos előnyére, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, igaz, a svájciak szépíteni tudtak. A góltól Shaqiriék néhány percre erőre kaptak, de a Pepe vezette védelem stabil maradt.
A svájci fellángolás nem tartott sokáig, a portugálok gyorsan visszavették a kezdeményezést és a félidő derekán visszaállították a négygólos különbséget a mostani vb első mesterhármasát elérő Goncalo Ramos révén.
A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hogy a 73. percben pályára lépett Cristiano Ronaldo betalál-e, ám nem ő, hanem a másik csatárcsere, Rafael Leao volt eredményes, így ő zárta le a szinte végig nyomasztóan egyoldalú mérkőzést.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés