Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Örülünk Vincent?! Nem lesz 16 csapatos NB I, cserébe lesz 16 csapatos NB II

Tokics Tamás

Frissítve 06/12/2022 - 18:18 GMT+1

A hétfőn ülésező MLSZ elnöksége kialakította a 2023-24-es futballidény lebonyolítását, melynek értelmében tovább csökken az NB II mezőnye.

A Paks a magyar foci üde színfoltja, Ádámnak pedig helye lehet a válogatottban

Az MLSZ elnöksége decemberi ülésén elfogadta a jövő évi versenykiírásokat.
Az OTP Bank Liga lebonyolítása nem változik - tehát marad a 12 csapatos NB I -, 2023 július 28-án indul, és 2024 május végén zárul a következő bajnoki idény.
Az élvonallal ellentétben tovább faragják az NB II mezőnyét, hiszen a jelenleg futó szezon után 18, míg 2024-ben már csak 16 együttes vághat neki a Merkantil Bank Liga küzdelmeinek.
Utóbbi a csapatok kérésének megfelelően megy végbe, mivel két ütemben csökkentik a létszámot, ráadásul a harmadosztályból már nem egyenes ágon, hanem osztályozót követően juthatnak fel a klubok.
Ezzel az MLSZ igyekszik szorosabbá, vagy legalább erősebbé tenni az NB II-t, melyből két együttes jut fel az első osztályba.
A döntésnek talán a harmadosztályú klubok nem örülnek, így a feljutás, valamint az NB II-ben való bennmaradás kiharcolása is nehezebb lesz - arról nem beszélve, hogy anyagilag mélyebben a zsebbe kell nyúlni, ha versenyképes keretet akarnak kialakítani.
A hétfői ülésen továbbá módosították a Pécsi MFC utánpótlás bázisának besorolását, amely megkapta tehetségközpont kiemelést és anyagi támogatást kap a szövetség sportigazgatóságától.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés