Ebben az évben nem tudott még a válogatottal készülni, csak mostantól.

Vámos Márton ebben az idényben bajlódott a vállával, a koronavírussal és egyéb betegséggel is, így esetében is igaz, amiről Varga Dénes és Zalánki Gergő is mesélt már honlapunknak, miszerint ez volt az egyik legnehezebb szezonjuk pályafutásuk során.
"Mélyen érintettek a szezonban velem történtek, mondhatom, hogy volt mélypont is. Szerencsére megerősödve tértem vissza, és most már 100%-os állapotban vagyok, magam mögött tudom a rosszabb időszakot. Már nem is kell nagyon beszélni róla, túlragozni pedig pláne nem. Most már előre nézek és a következő cél lebeg a szemem előtt.”
Tokyo 2020
A legjobb ellen demonstrált erőt, és tört át egy mentális gátat a női pólócsapat
6 ÓRÁJA
A Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében még utoljára villant egy nagyot ebben az összetételében a Fradi. Az év meccsén, a Brescia elleni elődöntőn Vámos szédületes formában pólózott, „úgy játszott, mint egy félisten, Dumihoz hasonlóan ő is négyszer volt eredményes, álompasszokkal, hátul pedig blokkokkal is előállt." - írtuk a meccsről szóló cikkünkben. Az ott mutatott teljesítmény és önbizalom talán átmenthető a válogatott felkészülésre, és az olimpián is lehet belőle erőt meríteni?
"Persze. A BL nyolcas döntőjében végre kompletten játszottunk. Még a Magyar Kupa-sorozatban sem teljes csapattal szerepelhettünk a szezon elején, és tényleg Belgrádban nyújtottuk a legjobb teljesítményünket, az ottani első két meccsünkön, a Marseille, és főleg a Brescia ellen. A harmadikon, a döntőben már kicsit megtizedelve szerepeltünk, és az erőnk is elfogyott. De úgy gondolom, hogy a Recco elleni sem volt rossz mérkőzés. Oké, kaptunk kilenc gólt, és csak hatot tudtunk lőni, de a félidőig, 5-5-ig tartottuk magunkat, emelt fővel tudtunk távozni. Az a három nap olyan önbizalmat és alaphangot adhatott nekünk, fradista játékosoknak, amit tovább lehet vinni, át lehet menteni a válogatott felkészülésre és Tokióra is.”

Vámost elnyomni nem könnyú dolog - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Other Agency

A nemzeti együttes 5-öse úgy vág neki a nyári felkészülésnek, hogy idén még egyszer sem készülhetett a válogatottal. Vajon mennyire nehéz így nekiállni a melónak?
"Pont egy éve volt egy kéthetes válogatott felkészülésünk, miután eldőlt, hogy nem lesz olimpia azon a nyáron. Akkor voltam legutóbb a válogatottnál, csak eltelt azóta egy év. Előnye, hogy nem kellett 100 felé szétszakadni, és ahogy megy előre a korban az ember, ezek is fontos dolgok. A klubmeccseken láttam a többieket, hogy nincsenek új játékosok, a hangulat is hasonló, mint az elmúlt években. Jó ide jönni, edzeni, és a társakkal együtt lenni."

Vámos végre játékra jelentkezik a válogatottnál is - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: Other Agency

Az FTC-től búcsúzó Zalánki Gergővel való összjátékkal nyilván nem lesz gondja Vámos Marcinak, Burián Gergővel viszont még sosem játszott együtt a bő keretbe behívott balkezesek közül.
"Meglátjuk majd, hogyan működik. Az első komolyabb erőmérő a horvátországi kiruccanásunk lesz, ott sok minden el fog dőlni a csapatot illetően. Várom, hogy ott legyünk már a cél előtt, és menjünk Tokióba."
---
Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tokyo 2020
Dél-Afrikát is komolyan vették férfi pólósaink, 23-1 lett ide
17 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Parádéznak a pólósaink
20 ÓRÁJA