Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az UVSE csapatkapitánya szerint pluszt ad nekik, hogy évek óta mindenki az ő skalpjukra vadászik

Takács Márton

Publikálva 14/10/2021 - 13:42 GMT+2

Zsinórban a harmadik olimpiáján szerepelt Tokióban Szücs Gabriella, a magyar női vízilabda-válogatott egyik legrutinosabb játékosa. Az UVSE csapatkapitányát a női szakág első olimpiai érméről, és bajnoki címvédő klubja átalakulásáról kérdeztük.

Szücs Gabriella általában 5-ösre szokott játszani 5-ösben - Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: facebook

Az UVSE 5-öse szerint nem borultak meg az OB I erőviszonyai.

London és Rio után a tokiói olimpián is a magyar válogatott tagja volt Szücs Gabriella, aki kétszer is nüanszokkal maradt le az olimpiai dobogóról. Idén viszont meglett a női szakág első olimpiai érme, vele a fedélzeten. Először arról kérdeztük őt, hogyan értékeli a harmadik helyet.
"Ez valóban egy nagyon nagy eredmény. És bár a bronzéremnél is van feljebb, nem kell, hogy telhetetlenek legyünk. Ez a bronz egy szép teljesítmény. Mutatja azt is, hogy ebben a csapatban sok van, és hogy Párizsba is nagy reményekkel utazhat majd ki a válogatott. Innen még előre is lehet lépni."
Szücs Gabi a válogatott legrutinosabb tagja. Szinte biztosan nem fogjuk látni nagyon sokáig ebben az összetételében a nemzeti együttest, kérdés, ő meddig folytatja még ezen a szinten. Így kommentálta felvetésünket:
"Egyelőre abban gondolkodom, hogyan jövök vissza az edzésekbe. Nyilván nagyon jólesett a hosszabb pihenő, de évről évre nehezebb visszajönni. Még azzal harcolok, hogy az alapállapot visszajöjjön, majd aztán gondolkodok előre." (az interjú szeptember 28-án készült – TM.)
A hosszú klubidény előtt vajon a nyári siker mennyit segít a visszarázódásban? Nem csak neki, hanem azoknak is, akik még csak azért küzdenek, hogy egyszer válogatottak lehessenek.
"Persze, mindig jó visszagondolni arra, hogy mi történt, és hogy mit tettünk. Ez mindig tud adni egy kis pluszt az edzésekre, de azért már lassan a bajnokság lesz fókuszban. Mindenkiben lehet egy kis plusz töltet, de a csapat szempontjából talán már nem tud adni többet, mert mire elkezdődik az OB I, az olimpia vége óta el fog telni közel három hónap. Már inkább az itteni feladatokra koncentrálunk, ami nem is kicsit másabb, mint a nyári volt. Mindezzel együtt, a tokiói eredményből nem csak mi, hanem a fiatalabbak is tudnak táplálkozni."
picture

Szücs Gabriella a tokió olimpián - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A nyáron Gangl Edina és Rebecca Parkes személyében kulcsjátékosok távoztak az UVSE-től, Magyari Aldán kívül viszont nagy név nem érkezett, a saját utánpótlására támaszkodik a leginkább továbbra is a klub.
"Edina és Bex személyében meghatározó személyek távoztak. Edina helyére jött Alda, nem jártunk nagyon rosszul vele. Bexet pedig Natasa tudja majd valószínűleg nagyon jól pótolni. És van olyan nála is fiatalabb centerünk is - Aubéli Teklára gondolok -, aki még több lehetőséget fog kapni. És csak rajta múlik, hogyan fogja a maga javára fordítani.
Bár a csapat összetétele változott, ismét nagyon sok fiatal került be az OB I-es keretbe, de az erőviszonyok nem nagyon borultak fel erre a szezonra. A fiatalokban nagyon sok potenciál van, és a többi csapat játékoskerete sem változott meg olyan nagymértékben. Azok a fiatalok, akik tavaly csatlakoztak hozzánk, már egy szinttel feljebb léptek, ezt bennük is tudatosítani kell."
picture

Szücs Gabi csapatkapitányhoz méltón a parton is magyaráz - Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: facebook

Évek óta az UVSE, Dunaújváros, Ferencváros, BVSC négyes uralja a női OB I-et. Idén talán még közelebb lesz egymáshoz a három dobogós. Szerinte is sűrűsödik a mezőny?
"Évek óta mindenki a mi skalpunkra vadászik, de ez ezzel jár, nagyon jól tudjuk. Nem kényelmesedünk el - ha ez bárkiben is felmerült volna -, nem szoktunk. Az ad egy kis pluszt, hogy minden csapat ránk vadászik. Azért nehéz még mit mondani, mert egyik csapat sem komplett még, mindenhol vannak még fokozatosan visszatérő utánpótlás-válogatott játékosok is.
Csak akkor fog eldőlni, ki hogyan fog muzsikálni, mire elkezdődik a bajnokság, bár ez sem igaz, mert az OB I elején az első négy csapat nem találkozik egymással. Nem az első néhány fordulóban játszandó meccsek lesznek a meghatározók, gyakorlatilag a Magyar Kupa negyeddöntői bizonyulhatnak az első komolyabb mérkőzéseknek. Ekkorra már körvonalazódhat, hogy ki hogyan vág neki az évadnak, és milyen reményei lehetnek. De nem érzem úgy, hogy megborultak volna az erőviszonyok. Valószínűleg ugyanaz a négy csapat fog küzdeni egymással a dobogóért, mint tavaly, elválik majd, hogy bírnak majd egymással."
picture

Szücs Gabriella idén is győzelemre tör az UVSE-vel - Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: facebook


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés