Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tokióban lett meg a magyar női vízilabda első olimpiai érme, egy bronz

Takács Márton

Frissítve 07/08/2021 - 09:11 GMT+2

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert a tokiói olimpián, miután Bíró Attila csapata a szombati helyosztón 11-9-re legyőzte az oroszokat.

A magyar kispad öröme - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: Other Agency

A magyar női szakág az első érmét szerezte meg az olimpiák történetében.

Sorozatban negyedszer játszhatott bronzmérkőzést olimpián a magyar női vízilabda-válogatott - eddig mind a háromszor negyedik hely lett a vége -, és ahogy Rióban, úgy ezúttal is az oroszok ellen, akikkel Tokióban az első csoportmeccsen is összefutottunk, így a mieink keretbe foglalták ezt az olimpiát.
Azzal a különbséggel, hogy az akkori döntetlen után most legyőzték az ellenfelüket.
Ezúttal is Gangl Edina maradt ki a csapatból, de Magyari Alda ismét nagyon jól védett (53%). Ahogy a magyar válogatottnak is jól ment, hátul fegyelmezett védekezés jellemezte, elöl pedig remek támadójáték, már a félidőben hét gólt lőttek Vályi Vandáék (7-4-re is vezettek), és kétgólos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.
Keszthelyi Rita mindkét kapu előtt villogott már az első két negyedben, blokkolt két nagyot, és bevágott két gólt is. A harmadik felvonás kísértetiesen hasonlított a két csapat első, tokiói mérkőzésére, ott is akkor jöttek vissza Prokofjeváék, és ezúttal is. 3-0-ra hozták ezt a játékrészt, és 4-0-s sorozatukkal 8-7-re átvették a vezetést.
picture

Parkes Rebecca a labdával - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: Other Agency

Vályi Vanda - akinek mind a három lövéséből gól lett - és Gurisatti Gréta révén viszont visszavették a vezetést a mieink a záró nyolc percben, Timofeeva egyenlítése után pedig az egész olimpia egyik, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó magyar játékosa, Illés Anna bevágott egy fórt (10-9).
Hátul extra védekezést mutattak be Keszthelyiék, Magyari Alda fogott mindent, mint az olajfesték, majd az utolsó védése után egy üres kapus góllal (!) lezárta a partit.
picture

Kapusgóllal (!) zárta le Magyari Alda a női pólósok olimpiai bronzmeccsét

A magyar női vízilabda-válogatott zsinórban három olimpiai negyedik hely után megszerezte a szakág első olimpiai érmét, egy bronzot. Athénban szerepelt először olimpián magyar női csapat, ott hatodik lett, 17 évet kellett várni arra, hogy meglegyen az első olimpiai medália. Kiböjtöltük.
Szívből gratulálunk!
A Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella hármasnak külön is jár a gratuláció, mert ők Londonban és Rióban is ott voltak az éremről mindkét alkalommal csak egy hajszállal lemaradó válogatottban, de most végre felállhatnak a dobogóra.
Női vízilabdatorna, a 3. helyért:
Magyarország-Orosz olimpiai csapat 11-9 (2-2, 5-3, 0-3, 4-1)
Tatsumi Vízilabdaközpont, zárt kapu
gólszerzők: Vályi 3, Keszthelyi 2, Rybanska, Garda, Szücs, Gurisatti, Illés, Magyari 1-1, illetve Glyzina, Simanovich, Prokofyeva 2-2, Vakhintova, Serzhantova, Timofeeeva 1-1
gól/ötméteres: 0/0, illetve 1/1
gól/emberelőny: 6/11, illetve 4/11
picture

Nagy csatában bronzérmes a női vízilabda-válogatott


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben a legfontosabb sporthíreket, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés