Vámos Márton, Varga Dénes és Jansik Szilárd is klasszisteljesítményt nyújtott.

A Ferencváros pazar játékkal ütötte ki csütörtökön a Marseille-t az elődöntőben, de a valódi értékmérő pénteken következett az olasz bajnok Brescia személyében, amely csapat a BL csoportkörében kétszer is legyőzte a Fradit a Duna Arénában. Nos, Belgrádban nem sikerült harmadszorra is - ahogy arra Cseh Sándor utalt az M4 Sporton a negyeddöntő után -, viszont megkaptuk a szezon egyik legfantasztikusabb mérkőzését.
Az ezúttal Mezei Tamást és Pohl Zoltánt nélkülöző FTC úgy kezdte a partit, mint az eggyel előbbit, szenzációsan. Végig dominálta az első negyedet Varga Zsolt együttese, 4-0-ra nyerték ezt a nyolc percet a zöld-fehérek. Hátul labdaszerzések, jó emberhátrányos védekezés és blokkok jellemezték a Vogel Soma védéseivel megtámogatott védelem munkáját, elöl pedig zseniális játék, amelyre Jansik Szilárd dudaszós ejtésgólja tette fel a koronát.
Vízilabda
Varga Dénes maradt az FTC-nél, bár gondolatban már távozófélben volt
08/06/2021 09:22
Ezt a látványos produkciót egy 4-6-os második negyeddel némileg sikerült elrontani. Három és fél perc alatt dobott négy gólt a Brescia, viszont ekkor megérkezett a nyolcas döntőre Varga Dénes. "Úgy tudott kiemelkedőt nyújtani a Ferencváros, hogy Varga Dénes ezúttal háttérbe vonult, nem villogott annyira, úgy gondolhatta, majd az elődöntőben nagyobb szükség lesz a zsenijére." írtuk pénteken.
A világ legjobbja ennek megfelelően szerzett négy gólt a Brescia ellen, csodálatos átlövésekkel, lóba nélkül eleresztett bombákkal jelentkezett, csak a szokásos. Mellette Vámos Márton is úgy játszott, mint egy félisten, Dumihoz hasonlóan ő is négyszer volt eredményes, álompasszokkal, hátul pedig blokkokkal is előállt.

A végén jól zárt a retesz - Fotó: FTC

Fotó: facebook

8-8-nál érte be először a Brescia a Fradit, aztán 11-11-nél is, és bár többször volt esélyük Vlachopouloséknak átvenni a vezetést, vagy ők rontottak, vagy a Ferencváros védekezett remekül. Fél perc volt hátra, amikor Vámos álompasszából, a támadóidő lejártakor Nicolas Constantin-Bicari értékesítette a meccslabdát, a túloldalon pedig az extrán játszó Jansik blokkolta az olaszok utolsó lövését. A slusszpoén Vámosé volt, aki üres kapus góllal nyomatékosította a saját és a csapat teljesítményét.
Az FTC 2019 után ismét döntőt játszhat, Varga Zsolt együttese a Barcelonetát búcsúztató Recco ellen a címvédésért ugrik vízbe szombat este 20.30-kor.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád
elődöntő
FTC-Telekom Waterpolo - AN Brescia (olasz) 14-12 (4-0, 4-6, 3-5, 3-1)
Gólszerzők: Vámos 4, Varga D. 4, Jansik Sz. 2, Fountoulis 1, Zalánki 1, Sedlmayer 1, Constantin-Bicari 1, ill. Jokovic 3, Vlachopoulos 3, Dolce 2, Renzuto 2, Alesiani 1, Gitto 1
Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
A BL-ezüstérmes FTC lecserélte a fél játékoskeretét az új szezonra
07/06/2021 15:45
Vízilabda
Elfogyott a Fradi a BL-döntő második felére, ezüstérmes lett
05/06/2021 20:21