A vártnál könnyebben alakult a francia csapattal vívott találkozó.

Kedden, a magyar válogatott olimpiai felkészülésének első napján, miközben a 11 játékos a medencében úszott a Margitszigeten, kollégánkkal arról beszélgettünk, melyik arcát fogja mutatni vajon a Ferencváros a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjén Belgrádban. Arra jutottunk a belföldi formaingadozásukat látva, hogy vagy nagyon jók lesznek vagy nagyon rosszak. A negyeddöntőben az előbbi jött be.
Az ezúttal Pohl Zoltán és Német Toni nélkül játszó FTC remekül kezdett a Marseille ellen, jó blokkokkal jelentkeztek Sedlmayer Tamásék hárul, Vogel Soma is bemutatott néhány védést, és elöl is kiválóan tették a dolgukat a zöld-fehérek, aminek köszönhetően 4-0-ra elhúztak a második negyedre. Nagyszerű csapatjátékot mutattak Varga Dénesék, a rendszerben mindenki csinálta a dolgát – kiválóan.
Vízilabda
Varga Dénes maradt az FTC-nél, bár gondolatban már távozófélben volt
08/06/2021 09:22
A hatékony védekezés rég nem látott első félidőt hozott, 16 percnyi játék után 7-1-re vezetett a Fradi. Hasonlóan alakult a parti, mint az OSC elleni bajnoki elődöntős párharc első meccsén látott 7-2 során. Amikor Vámos Márton bebombázta a kilencedik magyar gólt, azt jegyezhettük fel, hogy 6/6 Varga Zsolt együttesének emberelőnyös mutatója.
A Szolnokból jól ismert 9-2 Andrija Prlainovicot olyannyira kivette a játékból a védelem, hogy mi a szerb klasszis megszerezte az első találatát, 5/1 állt a lőlapján. Plusz egy csomó gólt lőttek róla a címvédő játékosai.
10-2 után mintha kicsit visszavett a tempóból a Fradi, de ez is bőven belefért, mivel hamar kialakult a nagy különbség. Öröm volt látni Vámos és Zalánki Gergő jó játékát, Jansik Szilárd agilitását és pompás megoldásait, Nicolas Constantin-Bicari eredményes teljesítményét centerben, vagy a bő olimpiai keretből kimaradó Vigvári Vendel magabiztosságát a fóroknál.
Úgy tudott kiemelkedőt nyújtani a Ferencváros, hogy Varga Dénes ezúttal háttérbe vonult, nem villogott annyira, úgy gondolhatta, majd az elődöntőben nagyobb szükség lesz a zsenijére. Nagyon jól játszott a Fradi keveset hibáztak védekezésben Jansikék, a vártnál könnyebben alakult a találkozó.
A legjobb négy között az olasz Bresciával találkozik az FTC. A pénteki elődöntő 20.30-kor kezdődik.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád
negyeddöntő
FTC-Telekom Waterpolo - CN Marseille (francia) 14-6 (3-0, 4-1, 3-3, 4-2)
Gólszerzők: Fountoulis 4, Vámos 3, Zalánki 2, Vigvári Vendel 2, Constantin-Bicari 2, Jansik Sz. 1, ill. Vukicevic 2, Prlainovic 1, Kovacsevic 1, Vernoux 1 Camarasa 1
Vízilabda
A BL-ezüstérmes FTC lecserélte a fél játékoskeretét az új szezonra
07/06/2021 15:45
Vízilabda
Elfogyott a Fradi a BL-döntő második felére, ezüstérmes lett
05/06/2021 20:21