Helyszíni tudósításunk az elődöntő első felvonásáról a klasszis teljesítményt nyújtó Vogel Soma nyilatkozatával.

Vasárnap ott hagytuk abba az OSC-FTC (9-7) meccs után, amelyet még az alapszakasz utolsó fordulójában rendeztek, hogy a Fradi nem hibázhat a folytatásban. Az elődöntőt ugyanis az OSC a két, a zöld-fehérek elleni sikerének köszönhetően 6-0-s előnyről kezdhette meg, és a továbbjutáshoz hét pont szükséges. Nos, ahogy várni lehetett, Varga Zsolt együttese felszívta magát, és szédületes védekezéssel megfojtotta az újbudaiak támadójátékát, szépítve a párharcban.
A Mezei Tamás és Fekete Gergő nélkül játszó vendégek az első negyedtől kezdve érzékeltették, hogy itt nem lesz kecmec, Zalánki Gergőék végig domináltak a partin. 3-0-ra megléptek Varga Dénesék, akik a félidőben már 5-1-re vezettek.
Tokyo 2020
Märcz Tamás nem húzott 19-re lapot az olimpiai bő kerettel
16 ÓRÁJA
Hasonlóan alakult ez a meccs, mint az UVSE-Dunaújváros női finálé harmadik mérkőzése, és nem csak az ugyanolyan végeredmény, a 7-2 miatt. Ott a lila-sárgák ültettek blokkerdőt a Hajós uszodába, ráadásul Gangl Edina is pazarul, 86%-kal védett. A Nyéki uszodában az FTC pólósai védekeztek és blokkoltak szenzációsan, szinte mindent kivédekeztek, amit nem, azt Vogel Soma (88%-os védési hatékonysággal!) fogta, amit meg ő sem tudott hárítani, azt a kapufák megtették helyette.
Ritkán látható módon három ötméteres is kimaradt a rangadón, Manhercz Krisztián kezéből kicsúszott a labda, Zalánki a kapufára vágta, Vigvári Vendel is kihagyta az övét. Az OSC az első és a harmadik negyedben nem volt eredményes, Erdélyi Balázs 6/0-s, Manhercz 7/0-s lőlappal zárt, ezt pedig nem bírta el a csapatuk, pedig valamennyi játékos küzdött végig, és ment előre, mint a meszes.
Az OSC-nek még maradt két élete, a május 13-ai folyatás előtt azonban még vár a XI. kerületiekre az Eurokupa döntőjének visszavágója a Szolnokkal szemben, amelynek mínusz háromról vágnak majd neki Hárai Balázsék. Kegyetlen sorozatban vannak tehát, de ezért küzdöttek egész évben.
A fantasztikusan védő Vogel Somát kértük értékelésre a meccs után:
"Kicsit talán most abba a gatyában voltak, amiben mi voltunk a hétvégén, mindent kihagytak, illetve mi kivédekeztünk mindent. Elöl fegyelmezettebbek voltunk végig, kijátszottuk a támadásokat, az emberelőnyöket is, és ezekből így nem tudtak lefordulni. Ez volt a kulcs, de ez nehéz mérkőzés volt mentálisan, és innentől talán még nehezebb lesz. Én úgy álltam hozzá ehhez a meccshez, hogy elengedtem ezt az egész szitut, hogy hármat kell nyernünk zsinórban. Csak a maira fókuszáltam, Zsolt is elmondta, hogy csak a mai mérkőzésre kell figyelnünk, és ez látszódott is a csapaton. Egységesen játszottunk, és végig fegyelmezetten, leginkább hátul. Beleadunk mindent a következő meccsen is."
E.ON férfi vízilabda OB I, elődöntő, 1. mérkőzés
OSC-Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo 2-7 (0-2, 1-3, 0-1, 1-1)
Gólszerzők: Hárai 1, Salamon 1, ill. Varga D. 2, Sedlmayer 1, Zalánki 1, Vámos 1, Jakšić, 1, Constantin-Bicari 1
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-3 az OSC javára
A Szolnok már páholyban érezheti magát, a Dózsa ugyanis bejutott a másik ágról a döntőbe. A Tisza-parti együttes az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények miatt 4-1-es előnnyel várhatta a BVSC Zugló elleni elődöntő szerdai első felvonását, azaz egy sikerrel gyorsan le is zárhatta a párharcot. Az Eurokupa-döntős csapat a harmadik negyed közepére döntötte el az összecsapást, akkor már 10-3-ra vezetett. Végül négy góllal, 11-7-re diadalmaskodott.
E.ON férfi vízilabda OB I, elődöntő
Szolnoki Dózsa-BVSC-Zugló 11-7 (2-2, 4-1, 4-2, 1-2)
Gólszerzők: Angyal 2, Konarik 2, Pijetlović 2, Jansik D. 1, Teleki 1, Schmölcz 1, Drašović 1, Filipović 1, ill. Pásztor 3, Gyárfás 1, Irmes 1, Batizi 1, Tátrai 1
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7-1 a Szolnok javára
Vízilabda
Az FTC pólócsapata új utat választ Madaras Norbert szerint
14/06/2021 13:03
Vízilabda
Varga Dénes maradt az FTC-nél, bár gondolatban már távozófélben volt
08/06/2021 09:22