Helyszíni tudósításunk a rangadóról Burián Gergő és Jansik Szilárd nyilatkozatával.

Decemberben még általános meglepetésre tudott 16-12-re diadalmaskodni az OSC a Népligetben, Varga Dániel utólag úgy fogalmazott, hogy akkor úgy játszott csapata, ahogy igazából nem is tud. Sokat méltattuk már honlapunkon a XI. kerületiek trénerét, aki elsőéves felnőtt vezetőedzőként szenzációs munkát végez övéivel. Az Év edzője-díj első számú várományosa lenne a sportágon belül, már ha lenne ilyen kategória, nálunk mindenesetre ő az.
Annál is inkább, mert egyedüli magyar csapatként az OSC tudta csak kétszer is legyőzni ebben a szezonban a Ferencvárost, a Bajnokok Ligájában is csak a Bresciának sikerült eddig. Hét közben a Fradi Szolnokon nyert magabiztosan egy szuperrangadót, és szombaton sem voltak messze tőle, de a hazaiak jól elfárasztották a népligetieket a meccs végére.
Vízilabda
Az FTC és Vogel Soma befalazta a kaput, folytatódik az elődöntő
06/05/2021 07:13
Pedig az első félidő még Varga Zsolt együtteséé volt. Ők vezettek többször, 3-5-nél kettővel is. De ahelyett, hogy növelték volna a különbséget, az OSC 5-5-nél, 6-6-nál és 7-7-nél is beérte őket. Sőt, 6-7 után toltak egy 3-0-s sorozatot Erdélyi Balázsék, és 9-7-re behúzták a partit.
A stabil hazai védekezés mellé az utolsó két felvonásra a támadójáték is feljavult, Lévai Márton 63%-kal védett, és a félelmetes lövőkkel rendelkező Fradinak mindössze két gólt engedélyeztek Csacsovszky Erikék a második 16 percben, az utolsó felvonásban le is nullázták a Vámos Mártont és Nikola Jakšićot kipontozódás miatt elveszítő címvédőt.
Pedig a negyedik negyed közepén bőven megvoltak a vendégek lehetőségei az egyenlítésre, akár a fordításra is, csak a helyzetkihasználásuk pocsékul sikerült. A szerb olimpiai bajnok bekk és Varga Dénes is ziccert hibázott, Zalánki Gergő átlövése mellé ment, utóbbi egyik passzát pedig Erdélyi halászta le a levegőből.

Lévai Márton kiválóan védett - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Az előzmények ismeretében már nem számít akkora meglepetésnek az OSC sikere, miközben óriási fegyvertény. Ráadásul mivel a rájátszásba az egymás elleni pontokat is viszik tovább a csapatok, az OSC 6–0-s előnnyel kezdi meg a hét nyert pontig zajló párharcot a Fradi ellen, vagyis Varga Dániel együttesének már egy győzelem is elég a fináléba kerüléshez.
Évek óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a Ferencváros, amely 2018 óta nem veszített döntőt, idén viszont megeshet, hogy el se jut a magyar bajnoki aranycsatáig. Három meccset kellene zsinórban nyernie a fordításhoz az FTC-nek, ha valaki képes ilyen bravúrra, az éppen ez a csapat. Szerdán már jön is az elődöntő első felvonása, az év meccse lehet belőle.
Az OSC-ből a duplázó Burián Gergőt kértük értékelésre:
"Nagyon jó rangadót játszottunk, kemény meccs volt. Amit megbeszéltünk és gyakoroltunk az elmúlt napokban az edzéseken, azt 90%-ban megcsináltuk. Dumi az én hibámból lőtt gólt, elváltottam azt a helyzetet, de többségében megoldottuk, hogy Vámosra és Zalánkira jobban kimentünk. Az emberhátrányos védekezésünk nagyon jól működött, alapból a védekezésünk, a zónánk jól működött most, Marci is kiválóan védett. Elöl voltak extrák, higgadtak maradtunk, és küzdöttünk egymásért, ami a legfontosabb volt. A Fradi van olyan jó csapat, hogy zsinórban tud három meccset nyerni, de ezúttal megkönnyítettük a saját dolgunkat. Csak ma örülünk, hétfőtől már a szerdai, itthoni mérkőzésre készülünk."
Az FTC-ből Jansik Szilárd nyilatkozott honlapunknak:
"6-7-nél volt egy labdánk emberelőnyben a kétgólos vezetéshez, ha azt befejezzük, akkor úgy gondolom, hogy teljesen máshogy alakult volna meccs, de a sportban nincsen ha. Nagyon jól játszott az OSC, a mi helyzetkihasználásunk viszont botrányos volt. Lőttünk vagy 10 kapufát, ők jobban bírták fejben és fizikálisan is, nekünk viszont nem sikerültek a végén a megoldásaink. Én még nem voltam ilyen helyzetben, hogy ekkora hátrányból kell felállni, de nem adjuk fel, profi sportemberek vagyunk. Meg kell nyernünk három meccset, nem lehetetlen. Sikerült már bajnoki döntőt is 3-0-val hoznunk, a BL nyolcas döntőjében is három egymás utáni mérkőzésen nyertünk. Lélektanilag biztosan az OSC van előnyben, de megyünk tovább és küzdeni fogunk."
E.ON férfi vízilabda OB I, alapszakasz, 30. forduló
OSC Újbuda - FTC Telekom Waterpolo 9-7 (1-1, 2-4, 4-2, 2-0)
Gólszerzők: Burián 2, Erdélyi 2, Hárai, Tóth M., Csacsovszky E., Várnai, Manhercz K., illetve Varga Dénes 2, Zalánki, Jakšić, Fountoulis, Vámos, Vigvári Vendel
Vízilabda
A címvédő FTC visszavágott a Szolnoknak az őszi vereségért
29/04/2021 19:38
Vízilabda
Leonardo DiCapriót is elhomályosította visszatérésével Varga Dénes
23/04/2021 15:51