A Tisza-partiak ezzel elveszítették szezonbeli veretlenségüket a bajnokságban.

Harmadszorra találkozott egymással ebben az idényben a két legerősebb játékoskerettel rendelkező Szolnok és Ferencváros. Szeptemberben a Magyar Kupa óriási meccset hozó döntőjében az FTC ötméteresekkel védte meg címét, novemberben pedig a Népligetben futottak össze bajnokin. Az évad egyik legemlékezetesebb mérkőzését a Dózsa nyerte meg 15-14-re.
Most sok tétje nem volt ennek a partinak, a Szolnok nyilván a veretlen alapszakaszért küzdött, a Fradi pedig a második helyért, hogy pályaválasztóként kezdje meg a rájátszást. Ezúttal a szezon talán legjobb teljesítményt nyújtó ferencvárosi játékosa, Nicolas Constantin-Bicari és Fekete Gergő nélkül szerepeltek a zöld-fehérek. A találkozó első hat góljából négyet balkezesek szereztek mindkét oldalon, Duško Pijetlović és Varga Dénes volt a két kivétel. 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re még a hazaiak vezettek, de többször már egyszer sem, a Fradi fordított és végül magabiztos győzelmet aratott.
Vízilabda
Az FTC és Vogel Soma befalazta a kaput, folytatódik az elődöntő
3 ÓRA
Összesen hét lőtt gólra volt képes a félelmetes támadóarzenállal rendelkező Dózsa, de ebből most keveset láthattunk tőlük. Amikor a világ talán legjobb centere, Pijetlović volt bent centerben, M-zónázott az FTC, amit viszont nem tudott átlőni a Szolnok. Varga Dénestől a Bajnokok Ligája után megint láthattunk olyan fej fölé eleresztett lövést, ami az egyik védjegye a sok közül, Jansik Szilárd szépen ejtette át Nagy Viktort, Vigvári Vendel pedig centerből (!) csavart pazar gólt.
Ha mégis jöttek a jobb lövések, akkor meg vagy a kapufa, vagy Vogel Soma állta útját a próbálkozásoknak, az Európa-bajnok kapus 63%-kal védett. Rajta kívül a négy szebbnél szebb gólt hintő Nikola Jakšić - "lasszó, aztán megy a lövés" - ahogy az M4 Sport szakértője, Szabó Zoltán megjegyezte a közvetítésben -, valamint Jansik Szilárd emelhető ki még a vendégektől, akik 11-5-nél már hattal is vezettek. A hatékonyabban támadó és védekező fővárosiak a két középső negyeddel (2-5, 0-3) eldöntötték a meccset a magukból nem mindent kiadó szolnokiakkal szemben.
Ezzel a Szolnok minden bizonnyal egy vereséggel lesz alapszakasz-első, az FTC a második, az OSC a harmadik, a BVSC pedig a negyedik. Vasárnap az OSC-FTC rangadó dönti el a helyezéseket, és azt, hogy a két fél közül melyik kezdi meg hazai körülmények között az egymás elleni elődöntőt.
E.ON férfi vízilabda-bajnokság, 29. forduló
Szolnoki Dózsa - FTC-Telekom Waterpolo 7-11 (3-2, 2-5, 0-3, 2-1)
Gólszerzők: Pijetlović 2, Angyal 1, Kovács G. 1, Nagy Á. 1, Szeghalmi 1, Filipović 1, ill. Jakšić 4, Zalánki 2, Varga D. 2, Jansik Sz. 1, Vámos 1, Vigvári Vendel 1
Vízilabda
A címvédő FTC-t másodszor is legyőzte az OSC, bajban a Fradi
02/05/2021 15:56
Vízilabda
Leonardo DiCapriót is elhomályosította visszatérésével Varga Dénes
23/04/2021 15:51