A Ferencváros 9-6-os vereséget szenvedett a Bresciától pénteken a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborékrendszerű tornáján a Duna Arénában.

Négy nap alatt a negyedik mérkőzését játszotta le az FTC pénteken, a Barceloneta 11-10-es, a Dinamo Tbilisi 11-4-es és a Jadran 12-5-ös legyőzése után az a Brescia várt a címvédőre, amelytől decemberben egyszer már kikapott 10-7-re. A kimerült Ferencváros nem tudott visszavágni, és 9-6-os vereséget szenvedett az olasz csapattól.


Varga Zsolt arról beszélt a meccs előtt az M4 Sporton, hogy reggel nagyon fáradtnak látta a játékosait, és talán ez volt az oka annak, hogy egyszer sem vezetve kapott ki a Fradi. Német Toni és Nyíri Balázs nélkül ugrottak vízbe a zöld-fehérek, Vogel Soma kezdett a kapuban, és rajta nem sok múlott, vagy négyszer védett például emberhátrányban. Nem volt jó a rajt, 3-0-val kezdett a Brescia, innen még vissza tudott kapaszkodni a Fradi 3-3-ra, de onnan megint elléptek Aggelos Vlachopoulosék 6-3-ra.
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
A második negyedben nem lőttek gólt Vigvári Vendelék, lassan értek fel az FTC pólósai a támadásokhoz, pontatlan lövéseket eresztettek el. A harmadik játékrészt 2-1-re hozta a Fradi, és a záró felvonás elején nagy lehetőséghez jutott. Marco Del Lungo, a vendégek olasz válogatott kapusa cserés kiállítást kapott, de az emberelőnyt még úgy sem sikerült kihasználni, hogy mezőnyjátékos állt be a kapujukba, a következő támadásból ráadásul Edoardo Di Somma gólt lőtt, talán itt dőlt el végleg a parti. 

Constantin-Bicari-Brescia-FTC-min.jpg

Fotó: Eurosport

Láthatóan elfáradt a Ferencváros, már az eddigi meccsektől és itt a folyamatos kapaszkodástól is. A támadásaiban kevés volt az átütőerő, miközben sok kapura lövést produkáltak a játékosok. Ritkán látható módon Ioannis Fountoulis végigjátszotta a meccset, de 6/0-s lőlapot produkált. A másik kapásoldali játékos, Vigvári Vendel sem volt most eredményes, ő 4/0-val zárt. Nikola Jakšić viszont megint nagyszerűen játszott, kétszer is élményszámba menő módon fejezett be egy-egy emberelőnyt, és jó volt látni, hogy Vámos Márton és Zalánki Gergő is sokat volt vízben, ráadásul együtt, egymás oldalán, ketten együtt lőttek négy gólt is. 
Az FTC hat pontot tervezett erre a négy meccsre, kilenc lett belőle, de ami még ennél is fontosabb, hogy kezd összeállni a csapat játéka. Ha megfelelő fizikai állapotba kerülnek Vámosék, és Varga Dénes is újra bevethető lesz, nagyon nehéz lesz legyőzni ezt a gárdát. 
Varga Zsolt az M4 Sportnak értékelt:
"
Az a taktika, amit választott ellenünk a Brescia, az agresszív, szoros emberfogás, nekik kedvezett, nem nagyon tudtunk mit kezdeni vele. Nehezen jutottunk el a kapujuk előterébe, és hiába voltunk valamennyire türelmesek, azért egyszer-egyszer belehibáztunk a támadásokba. Ők ezekből gyorsabban értek fel a kapunk elé, ezekből volt egy-egy káoszos védekezés, amikből gyors kiállítást, majd gólokat kaptunk. Nem jól indult a meccs, aztán úgy éreztem, hogy belemelegedtünk a mérkőzésbe, gyönyörű gólokat lőttünk, és feljöttünk. Aztán megint megállt a támadásunk, nem volt meg az erőnk, hogy rendesen feljussunk a kapujuk előterébe. Számítottam rá, hogy ez a fáradtság valamikor elő fog jönni, és ehhez képest ez a négy nap nagyon jól alakult fizikálisan és játékban is. Rendezett, jó képet láthattunk az elmúlt három mérkőzésen, sajnos ez most nem volt jellemző."
Zalánki Gergő is nyilatkozott ugyanott:
"
Lett volna esélyünk, miután kiállították az első számú kapusukat, kaptunk egy esélyt, hogy megnyerjük, de sajnos nagyon elfáradtunk, csináltunk pár butaságot, és kiengedtük a kezünkből ezt a meccset. Pedig lett volna lehetőségünk megnyerni ezt is. Ez a négy nap megmutatta, hogy állunk éppen, a hiányosságok és a helyzet ellenére nem vagyunk rosszak, és a következő négy-öt hétben, ha keményen dolgozunk, akkor a rájátszásra és a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére jók lehetünk."

Jansik-Szilárd-Brescia-FTC-min.jpg

Fotó: Eurosport

Jansik Szilárd értékelése:
"
Valahogy ma nem sikerültek a befejezéseink, rengeteg helyzetünk volt, emberelőnyünk is volt bőven, valahogy most így alakult. Volt több esélyünk is, hogy feljöjjünk, főleg, mikor kiállították a kapusukat. Jobb úton vagyunk most, mint amin jöttünk. Az elsődleges célkitűzésünk erre a négy napra hat pont volt, ezt túlteljesítettük. Nekimentünk ennek a napnak is, de azt láttam a többieken meg magamon is éreztem, hogy körülbelül már három perc után alig kapok levegőt. Nagyon elfáradtam. Elsődlegesen mindig a védekezésbe feccöljük a nagyobb energiát, ami működött is. Dolgozunk tovább."
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 4-7. fordulóBudapest, Duna Aréna, 2021. március 2-5.7. fordulóAN Brescia - FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-3, 3-0, 1-2, 2-1)
Gólszerzők: Joković 2, Renzuto 2, Vlachopoulos 2, Cannella 1, Alesiani 1, di Somma 1, ill. Zalánki 2, Vámos 2, Jakšić2
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27