Hárai Balázs ott lenne a 2024-es olimpián is a magyar válogatottban.

"Gyere vissza a következő szünetben, és akkor megcsináljuk." – válaszolja Hárai Balázs arra a kérdésünkre, hogy lenne-e egy kis ideje, kedve egy mini interjúhoz, ha már úgy alakult, hogy a lelátóról követi figyelemmel csapata, az OSC szerdai bajnoki mérkőzését a Kaposvár ellen.
Mellette Lévai Márton, az újbudaiak első számú kapusa is pihenőt kapott, ő vette fel videóra a partit. Megfogadva Hárai Pufi intelmeit, visszamentünk és beszélgettünk egy jót a világ jelenlegi legjobb centerével a tokiói olimpián szerzett bronzéremről, arról, hogy meddig látja magán a magyar válogatott sapkáját, és hogy milyen ebben a megfiatalított OSC-ben pólózni.
Vízilabda
Varga Dániel szerint bármi történik, együtt jó irányba fognak menni az OSC-nél
21/11/2021 12:55
Mit jelent számodra a Tokióban szerzett olimpiai bronzérem, pláne a két, londoni és riói ötödik helyhez képest?
Ez az eddigi legjobb olimpiai eredményem, az biztos. Bízom benne, hogy lesz még ennél jobb. Igazság szerint összességében elégedett vagyok azzal, hogy tudtunk szerezni egy érmet az olimpián, viszont volt egy nagyobb lehetőségünk arra, hogy ez még fényesebben csillogjon. Ez lett a vége, ennek örülünk, a csapat nagy részének ez a legnagyobb eredménye, amit elért eddig az életében.

Hárai Balázs svédcsavarja csodálatos gólt eredményezett

Nagy Viktor visszavonult, Hosnyánszky Norbert bejelentette, hogy többé nem szerepel a válogatottban, Varga Dénes még Tokióban azt mondta, hogy a párizsi olimpiát is megcélozza. Te vagy a negyedik öreg róka ebben a sorban, meddig látsz előre, ami a nemzeti csapatban való szereplést illeti?
Párizsig tekintek előre, addig szeretnék én is válogatott lenni, ha szükség van rám. Már csak három év, viszont rengeteg mérkőzés van addig. Gyakorlatilag egy szezonon keresztül szerda-szombat ritmusban rendezik a meccseket, közben pedig válogatott találkozók is lesznek. Ez rengeteg meccs, valószínűleg súlyozni kell a későbbiekben, hogy melyik az, amelyik kevésbé fontos a karrierem szempontjából. Hátha így jobban el lehet tolni ezt az időszakot a pályafutásomban.

Hárai Balázs (12) és a lövés előtti csend - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Térjünk rá az OSC-re! A Szolnok, a Ferencváros és a Vasas is alaposan átalakult a nyáron az élcsapatok közül, a Dózsa mintha hullámvölgybe került volna, a Vasasnál pedig edzőváltás történt az ősszel. Az OSC tűnik a legstabilabbnak a legjobbak közül. Ezt a helyzetet hogy látod belülről?
Örülök, ha kívülről így látszódik. Igyekszünk. Nem csak az kiemelendő, hogy csupa magyar játékosokból áll a csapatunk, hanem az is, hogy Varga Danival nagyon jó az összhang, ezt minden játékos elmondhatja magáról. Úgy látom, hogy egyelőre a játékon is megmutatkozik, hogy tudunk rendesen készülni. Mivel rengeteg a mérkőzés, minden csapat életében lesz hullámvölgy. Ahogy nekünk a BVSC elleni kupameccsen volt egy kis leblokkolásunk. Mindenféleképpen azon vagyunk, hogy ebből minél kevesebb legyen. Az az út, amin elindult az OSC, nagyon hosszú, viszont amikor odaérünk a végére, az a célunk, hogy úgy érjünk oda, hogy minden jól sikerüljön.
Egyöntetű szakmai vélemény, hogy az elmúlt másfél, két évben életed formájában játszol, és per pillanat te vagy a világ legjobb centere. Sajnos már te sem fiatalodsz, ezt a meccsdömpinget hogy bírod fizikálisan?
A mi posztunkon elég nehéz ilyen szezonokat játszani. Viszont ehhez a játékhoz párosul már némi rutin is, a Danival létrejött nagyon jó összhang pedig ebben is segít. A Kaposvár elleni mérkőzés előtt edzettem egyet, most pedig a lelátóról figyelem a többieket, tudok pihenni, hogy a következő meccsen még frissebb legyek. De ez az egész csapaton belül jól működik.

Hárai Pufit nem kímélik az ellenfelek - Fotó: Varga Jennifer/OSC

Fotó: facebook

Milyen kívülről nézni a srácokat?
Nem szeretek kívülről vízilabdameccset nézni. Nem csak azért, mert számomra unalmas, hanem mert valamikor jobban izgulok, mint amikor játszom. Még az ilyen mérkőzésen is, amikor papíron könnyebb ellenféllel játszunk. Nehéz, hogy nem tudok segíteni, nem tudok beleszólni, és máshogy látom kívülről, mint a vízből.
Elég sok fiatal játékos szerepel ebben az OSC-ben. Csapatkapitányként milyen vezetni ezt az OSC-t?
Nagyobb teher is ez a szerep.

Hárai Balázs (középen) civilben az OSC-Kaposvár bajnokin - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Ezek a vállak azért elbírják.
El. De például többet kell foglalkozni csapaton belül is azzal, hogy meglegyen az összhang az idősebb és a fiatalabb játékosok között. És ha látom, hogy valamelyik fiatal maga alatt van, és igényli a segítséget, akkor próbálok segíteni.
Elég jól összeálltatok, de tényleg extra terhelést kaptok és messze még az idény vége. Meddig juthattok?
Nagyon hosszú, a bajnokság mellett ott a Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája is. Ez akkor fog kiderülni, ha odaérünk. Nem tudok rá válaszolni, mert benne van az, hogy elérjük az egyénileg és csapatként kitűzött célokat is, viszont ehhez nagyon sokat kell még tenni.

Hárai a BVSC ellen védekezés közben - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
A BL-t győzelemmel kezdő OSC jó flow-ban van két válogatott játékosa szerint is
28/10/2021 10:43
Vízilabda
BL-főtáblás a csak magyar pólósokkal szereplő OSC, a Szolnok megint hoppon maradt
21/10/2021 07:41