Burián Gergely és Aranyi Máté is megcélozza a bajnoki finálét.

Burián Gergő a 2017/2018-as szezon felénél, az alapszakasz vége után igazolt az OSC-hez a Vasasból. Idővel az elit balkezesek – Vámos Márton, Zalánki Gergő – utáni legjobb suta rosszkéz oldali játékos lett a magyar mezőnyben.
Az OSC 23 éves balkezese a karrierje eddigi legkiválóbb idényén van túl, mindenki a bő olimpiai keretbe várta, és Märcz Tamás is így gondolta. Amikor június elején beszélgettünk vele a válogatott felkészülésén, reálisan értékelte tokiói esélyeit, és inkább arra koncentrált, hogy tapasztalatokat gyűjtsön, amelyet már ősztől tud hasznosítani klubjában.
Vízilabda
BL-főtáblás a csak magyar pólósokkal szereplő OSC, a Szolnok megint hoppon maradt
21/10/2021 07:41
"Már az is hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehetek. A legfontosabb az, hogy minél többet fejlődjek, és minél több részletet magamba szívjak, amit a többiektől látok." - mondta akkor honlapunknak.
Erre tértünk vissza először, amikor a vasárnap esti, UVSE elleni Magyar Kupa-meccs után nyilatkozatot kértünk tőle.
"Remélem, minden nyár ilyen lesz, vagyis nem fogok sokat pihenni, mert az azt jelentené, hogy a válogatottnál vagyok. Hat-hét héten át voltam együtt a válogatottal, már most érzem magamon a fejlődést, de de ez még annyira nem jön ki, mert az OSC-vel nyolc-kilenc hete keményen edzünk."

Burián Gergő a képen is jól látható módon jóban van a labdával - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Az újbudaiak eddig egy OB I-es partin vannak túl, azon 23-13-ra győztek a Szentes ellen, az UVSE-vel vívott MK-párharcban pedig 16-8-ra és 18-10-re nyertek. Sok gólt kaptak tehát az újbudaiak, amelyet Burián is elismert.
"Az elmúlt három meccsünkön meglátszott, hogy nem vagyunk topformában. A jövő héten négy nap alatt lejátszunk hat meccset, ha pedig bejutunk a BL csoportkörébe, akkor december 21-ig 36 mérkőzés vár ránk. Tehát van mire edzeni, most elsősorban ez a legfontosabb. Nagyon sok gólt kaptunk, de ezt az előbb elmondottaknak tudom be. Jó úton járunk. A rövid távú célunk az, hogy a BL-selejtezőben bekerüljünk az első négy csapat közé."
Az előző idényben meglepetésre a magyar bajnokságban és az Eurokupában is döntős volt az OSC. Milyen célokkal vágott neki idén a csapat az évadnak?
"Jól kezdtük a szezont, három meccs/három győzelem, egész magabiztos sikereket arattunk. Nyilván van még mit faragni a védekezésünkön, látszik, hogy az még nincs egybe, de nem most kell a legjobban védekezni, hanem remélhetőleg majd májusban. Komolyabb célt nem tűztünk ki magunk elé, de mindenféleképpen döntőt, döntőket szeretnénk játszani az OSC-vel, ugyanúgy, mint tavaly. Jó lenne az egyiket megnyerni."

Mindennek háttal, ahogy a Hiperkarma dalában énekli Bérczesi Róbert - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A legerősebb csapatok közül átalakult (gyengült) a Ferencváros és a Szolnok is, miközben az OSC stabil maradt. Hová helyezi saját együttesét az újbudaiak válogatott kulcsembere?
"Két helyen volt változás, a csapat magja megmaradt, és nem kell az egész csapatnak új taktikát gyakorolni. Két embert sokkal könnyebb beépíteni abba a szisztémába, amit játszunk.
Mondhatjuk, hogy a Szolnok és a Fradi is gyengült, átalakult kicsit, de ugyanúgy nagyszerű csapat mindkettő, tele válogatott játékosokkal. A Vasast is mondanám itt, amelynek az idei csapata erősebb lesz a tavalyinál. És még a BVSC is elég kellemetlen ellenfél.
Ezek alapján öt csapat van, amelyek komoly erőt képviselnek. Nyilván azt szeretném, ha mi végeznénk a legelején. A legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjunk: először kerüljünk be a négy közé, aztán pedig a fináléba."

Burián Geri jól tudja, hogy reklamációt csak blokk ellenében fogadnak el - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A 20 éves Aranyi Máté a nyáron szerződött az UVSE-től az OSC-hez. Tagja volt a prágai U20-as világbajnokságon a negyedik helyezett magyar csapatnak, azóta pedig még nagyobb célokért küzd, egy topklubnál, mint ami eddig megszokott.
A lila-sárgákkal vívott kupapárharc második felvonásán az OSC egyik legjobbja volt, Hárai Balázs távollétében sokat volt vízben és élt is a lehetőséggel. Az emberelőnyök kiharcolása mellett szerzett két gólt is. Először arról kérdeztük, hogyan élte meg, hogy már ilyen korán szembekerült a nevelőegyesületével.
"Nehéz volt. Nem is tudom pontosan megmondani, milyen érzések kavarogtak bennem. Jó volt visszatérni a fedett Hajósba, ahol rengeteget edzettünk, játszottunk. Ott nőttem fel. Annak az uszodának megvan az a sajátossága, hogy a medence egyik felén leér a lábam, úgy pedig sokkal könnyebb centerezni.
Attól tartottam, hogy görcsös leszek a mérkőzéseken, de inkább az volt a baj, hogy túl sokat mosolyogtam. Jó volt ellenük játszani, odatettem magam, koncentráltam."

Aranyi Máté (kék 2-es sapkában) labdaéhsége szembetűnő ezen a képen - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Bár még csak három meccset játszott az OSC-ben, a fiatal centertől azért csak megkérdeztük, milyen az újbudaiaknál szerepelni.
"Nagyobb a felelősség, az edzésszámban is van egy kisebb növekedés, de azt nem mondanám túlzottnak, inkább az intenzitásban van különbség, de azért már máshogy állok ehhez hozzá. De eddig minden jó."
Nála is érdeklődtünk, hogy hová lövi be az OSC-t az OB I-ben.
"Nehéz, de nyilván a topcsapatok közé sorolnám magunkat. Nem szeretnék túl nagyokat mondani, de szerintem a bajnoki címért küzdünk, mindannyian ezért edzünk. Remélem, sikerülni fog, mindent beleadunk."

Aranyi Máté magánya - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Majd arra a felvetésünkre, amit a bajnokságot felvezető cikkünkben írtunk le, miszerint az OSC-nek meglesz az az előnye az FTC-vel és a Szolnokkal szemben, hogy közel sem alakult át úgy, mint két nagy riválisa, olyan tekintetet - és zajos csendet kaptunk elsőre -, amitől a bekkek is megijednének a vízben.
"Nem vagyok akkora zseni, hogy ilyet mondjak, de nyilván ebből lehet hasznot húzni. Kétélű lehet ez a fegyver. Bár megváltozott a Ferencváros és a Szolnok játékoskerete, lehet, hogy ezáltal pont ők fognak idén meglepetést okozni. Évközben fog ez fokozatosan kiderülni, figyelni fogjuk az ő meccseiket is.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az OSC és a BVSC szereplése jelentette a meglepetést a pólósoknál
04/05/2021 18:10
Vízilabda
Az FTC-vel mindent megnyerő kapus az új Fradival is az összes ellenfél legyőzésére készül
17 ÓRÁJA