Két Benedek-bébivel erősítettek a XI. kerületiek, folytatva a tavaly megkezdett új utat.

Néhány hónapja a zuhanyhíradóban már keringett a pletyka, hogy kiket fog leigazolni az OSC, és hogy ki távozik a klubtól, mindezek a tények kedden lettek hivatalosak. Ezek szerint az eddigi csapatkapitány, Erdélyi Balázs máshol folytatja -, szegény Tóth Kristóf pedig kénytelen visszavonulni a Covid okozta szövődmények miatt.
A Cseh Sándor és Varga Dániel vezette szakmai stáb a tavaly elkezdett magyarosítást és fiatalítást folytatva fiatal, máshol már bizonyított, nagyreményű pólósokat igazolt, mindkettőt az UVSE-től.
Vízilabda
Varga Dániel OSC-jében is húzóember lenne az UVSE 17 éves vezére
09/06/2021 08:16
Korosztálya egyik legtehetségesebb centerét szerezte meg az OSC Aranyi Máté személyében. Már a sajtótájékoztatón is utalt arra, hogy nem lesz könnyű a váltás számára, hiszen közel másfél évtizedet töltött nevelőegyesületében, az UVSE-ben.
"Belegondolni is nehéz, nem hogy összefoglalni az UVSE-nél töltött 14 évemet, annyi edzőm volt. Innen is köszönök nekik mindent, illetve volt játékostársaimnak is, akik közül rengeteg életre szóló barátot szereztem. Új még ez a helyzet, nem is nagyon gondoltam még bele a következő szezonba, de nagyon várom, nagyon várjuk Vincével."
És hogy miért pont az OSC-t választotta? Több ok is közrejátszott élete egyik legfontosabb döntésében.

Aranyi Máté az egyik legtehetségesebb utánpótláskorú center - Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: facebook

"A stáb és az erős játékoskeret egyaránt amellett szólt, hogy az OSC-ben folytassam, itt mindent adott ahhoz, hogy jó vízilabdássá válhassunk Vincével együtt. Ahogy a Mester, Benedek Tibor fogalmazott, nem vagyok egy komoly úriember, mondta, hogy itt az idő, hogy a vízilabdában megkomolyodjak, remélem, hogy ez az OSC-ben sikerülni fog. Ez biztosan hosszabb folyamat lesz, szeretném megvalósítani az ő elvárásait is."
A magyar mezőny legjobb, az európai színtér egyik, ha nem a legkiválóbb centerével, Hárai Balázzsal fog együtt játszani.
"Nagyon várom már a Hárai Pufival való munkát is, ódákat zengenek róla. Amikor tárgyaltunk, Varga Dani is mondta, hogy nagyon sok mindenben hasonlítunk, de azért reméli, hogy nem mindenben. Meglátjuk."

Aranyi Máté a keddi sajtótájékoztatón - Fotó: Varga Jennifer

Fotó: facebook

A 19 éves középcsatárról egyik uvse-s csapattársa vagy másfél éve mondta, hogy a párizsi olimpián a magyar válogatott kezdő centere is lehet. Ha az OSC-ben azon a fejlődési íven halad, amelyen több fiatal is Varga Dániel irányítása alatt, akkor jövő ilyenkor talán már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhat.
"Az U20-as vb előtt lesz egy tízhetes felkészülés, nagy meló lesz az egész nyár. Az OSC-ben az a célom, hogy felnőjek a feladathoz, és a szezon közepére olyan centerré váljak, akit mernek játszatni, és ne csak azért menjek be, hogy a többiek tudjanak pihenni, egyenértékű játékos szeretnék lenni a többiekkel. A felnőtt válogatotthoz még nagyon sok munka kell, mert van még mit fejlődnöm, de remélem, hogy a közeljövőben az is sikerülni fog.”
Együtt váltottak klubot Vigvári Vincével, aki az elmúlt idény egyik üde színfoltjának bizonyult. Az UVSE-vel bajnoki hetedik helyet szereztek, megnyerték a Komjádi-kupát, ő pedig mindössze egy találatra volt attól, hogy az OB I gólkirálya legyen. 17 évesen.
"Nem kell lezárnom az uvse-s korszakomat, mert mindig velem lesznek ezek az évek, emlékek, pillanatok. Jövő héten elkezdünk felkészülni a junior vb-re, és annak a hétnek a végén lesz az ökörsütés, ami hagyományszerűen a szezon tényleges zárását jelenti, nekem az elmúlt nyolc évben mindig. Két nap telt el az ifi nyolcas döntő óta, ami nem úgy sikerült, ahogy terveztük, így egy hosszabb folyamat és egy mélyebb dolog lesz csak ezt az egy idényt is végleg lezárni, mint hogy ezen másfél nap alatt túllépjek. Nyilván nem rágódom ezen mindig. És bár lement ez az OSC-sajtótájékoztató, hivatalosan még az UVSE játékosa vagyok, június 30-ig. Majd nyáron, amikor majd elkezdek koncentrálni a junior világbajnokságra, akkor fog lecsapódni bennem szép lassan az UVSE-sztori."
Ő lehetett az egyik legkeresettebb magyar pólós, minden élcsapatba beférne már most, amikor arról érdeklődtünk nála, hogy mi szólt az OSC mellett, olyan választ adott - mivel vagy hat másik médium is feltette neki a kérdést -, hogy vagy fél percig együtt nevettünk.
"Nagyon tetszett a felszerelésük, nagyon jó pulcsik vannak itt." (együtt röhögünk – a szerk.) "Igyekeztem minél racionálisabban meghozni ezt a döntést, és az összes lehetséges szempontot figyelembe véve, minden aspektusból megvizsgálni, hogy melyik döntés lenne nekem a legjobb. Az első számú faktor az OSC mellett Varga Dániel személye volt, aztán az, ahogy ez a csapat teljesített, a játékoskeret összetétele, a környezet mind arra húzott, hogy itt folytassam a karrierem."

Vigvári Vince az OSC keddi sajtótájékoztatóján - Fotó: Varga Jennifer

Fotó: facebook

Ahogy Aranyinak, úgy a kisebbik Vigvári fivérnek is új célokat kell kitűznie egyéni - és csapatszinten is, hiszen egy, a középmezőny tetején lévő csapatból szerződött a bajnoki és Eurokupa-ezüstérmes OSC-hez.
"Csapatszinten még nem tudok annyira belemenni, hogy mik a konkrét célok. Szeretném, ha ugyanolyan jó szereplés jönne össze, mint ebben az évben, amikor két döntőig is eljutottak. Jövőre nagyon szívesen játszanék a BL-ben is. 17 évesen az is fontos szerepet játszott a döntésemben, hogy hol tudnám jól érezni magam, és úgy láttam, hogy az OSC egy nagyon homogén társaság, legalábbis a vízben úgy mozogtak. Korábbi csapattársaktól pedig hallottam, hogy ez egy nagyon jó brigád. Fontos a szintlépés egyénileg is, természetesen nincsenek olyan elvárásaim, hogy egyből azt a szerepet kapjam meg, mint az UVSE-ben. Sőt, mivel teljesen új helyen vagyok, nem kell semmilyen szerepet megkapnom, ezt nekem kell kivívnom. Igyekszem minél jobban teljesíteni majd, felnőni a feladathoz, úgy érzem, hogy készen állok rá, és képes vagyok minél gyorsabban alkalmazkodni az új tényezőkhöz. Ősszel a lehető leghamarabb szeretnék integrálódni ebbe a játékba, ebbe a csapatba, és arra vágyom, hogy a játékom meghatározó eleme legyen az OSC 2021/2022-es csapatának."
A Varga Dániellel készített interjúnkat külön cikkben publikáljuk majd!
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Vízilabda
A vízilabda Luka Dončića lehet az UVSE 17 éves üstököséből
03/05/2021 08:15
Vízilabda
Benedek Tibort és egy korszak végét siratták az UVSE-nél
01/05/2021 15:00