Az első ötbe tart a Honvéd a bajnokságban.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület Miskolcon 12-8-ra nyert a bajnokság első fordulójában, majd a Vasas vendégeként úgy játszott 9-9-es döntetlent, hogy 2-6-os hátrányból jött vissza, és remek játékkal esélye volt a győzelemre is. Múlt pénteken azt az UVSE-t küldték haza 18-9-cel, amely tavaly öt pontot is elcsent riválisától.
Szivós Márton csapata tele van tehetséges fiatallal, és olyan rutinos rókákkal, mint a világbajnok hármas, Hosnyánszky Norbert, Decker Attila és Ádám. A 19 esztendős Kevi Bendegúzt és Hosnyánszkyt kérdeztük erről az évadról.
Vízilabda
Tom Cruise-ra ugyan nincs szükség, de komoly küldetés lesz új férfi pólóválogatottat építeni
23/09/2021 16:42
A két győzelemmel és egy döntetlennel jó idénykezdetet produkált a Honvéd, őrzi a veretlenségét a BHSE. Először a szezonrajt kommentálására kértük meg Kevi Bendegúzt.
"Nagyon pozitívan alakult az eleje. Meglepő, hogy sokkal gyorsabb a csapat, mint tavaly. Rengeteg melót beletettek a srácok a nyáron, én is a juniorválogatottal. Ennek az a gyümölcse, amit látunk. Sokkal fiatalosabb a csapat, ez kicsit az összhangon is javított. A cél mindenképpen az, hogy az előző bajnoki helyezésünkön javítsunk. Személy szerint pedig szeretném, hogy nemzetközi kupát érő helyet érjünk el."

Kevi Bendegúz a nyári junior vb-n - Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Kevi a nyarat a junior válogatottal töltötte, majd ott volt a Prágai U20-as vb-n negyedik helyen végző magyar csapatban. Alig tudott tehát együtt készülni klubcsapatával az új évadra. Ez vajon milyen hatással volt rá eddig?
"Szerencsére a csapat 70%-kával már tavaly is együtt játszottam. Az új játékosok nagyon nyitottak voltak, könnyen tudtam velük ismerkedni, és viszonylag rövid idő alatt kialakult a megfelelő kapcsolat velük. Az összhanggal nem lehet gond a vízben, ezt látni lehetett az UVSE ellen is. Viszont mindenen lehet javítani, idővel még jobb lesz ez is."
Végül az erőviszonyok alakulásáról, a sűrűbb élmezőnyről kértük ki a Honvéd 3-as sapkásának véleményét.
"Van olyan élcsapat, amelyik gyengült, világsztárok hagyták el a magyar bajnokságot. Sokkal kiegyenlítettebb lesz a mezőny, remélem, hogy ott tudunk végezni majd az első négyben. Arra készülünk, hogy megverjük a BVSC-t, de ugyanígy készülünk a Vasas ellen, ha már egy döntetlent sikerült összehozni velük szemben. Bármelyik jól sikerült meccsből tudunk erőt meríteni, ha épp mélyponton vagyunk, viszont ez azzal is jár, hogy ha ilyen eredményeket tudunk elérni, akkor a nálunk papíron gyengébbek ellen hozni kell a kötelezőt."

Kevi Bendegúz - Fotó: Budapesti Honvéd/Facebook

Fotó: facebook

Nála 18 évvel idősebb másik megszólalónk, a magyar válogatottal már mindent megnyerő, második honvédos szezonját elkezdő Hosnyánszky Norbert, akit először a tokiói olimpiáról kérdeztünk.
"Nagyon nagy öröm és elégtétel nekem ez az olimpiai bronz. Erre a kis időre, amíg visszatértem a válogatottba, egy Eb-aranyat meg egy olimpiai bronzot sikerült gyűjtenem, ennél nem kívánhatnék többet."
A 37 esztendős klasszis sem a Honvéddal készült a nyáron, hanem a válogatottal, de ezzel esetében sincs gond. Na, ja, a rutin meg az évek.
"Azért már fejjel, rutinnal alkalmazkodom elég hamar bármilyen új játékoshoz. Átlátom a dolgot, és be tudok illeszkedni a csapatba. Arra koncentrálok, hogy próbáljam segíteni a fiatalabbak játékát."

Hosnyánszky Norbert a tokiói olimpián

Fotó: AFP

A jó szezonkezdetről és a bajnokságban a Honvéd feladatáról, szerepéről egyértelmű véleményt fogalmazott meg Hosi.
"A bajnokságnak még nagyon korai szakaszában tartunk, de szerintem is jól kezdtünk. Az UVSE-vel vívott meccsekhez hasonlóakat kell hoznunk. Nagyon fontos lesz a következő, Kaposvárral játszandó meccs, és azok a mérkőzések, ahol papíron picit esélyesebbek vagyunk, mint a rivális. Ezeket kell hoznunk, és akkor, ha melléjük becsúszik egy olyan bravúr, mint a Vasas ellen, annak nagyon kell örülni. Ezek viszont csak akkor érnek valamit, ha nyerjük a kötelezőket."
Az élcsapatok közé sorolja a Honvédot az 5-ös sapkás, pont a top négy mögé közvetlenül lőtte be magukat.

Hosnyánszky védekezésben még mindig ász - Fotó: Budapesti Honvéd/Facebook

Fotó: facebook

"Idén az első négy elég távolinak tűnik, nem is az a cél elsősorban. Tökjó lenne, ha a nemzetközi indulási jogot, az ötödik helyet elérnénk, aztán meglátjuk, hogy alakul. De egyelőre ez a legmagasabb célunk, ez az ötödik hely. Aztán, ki tudja, mi lesz, bármi lehet. Maradjunk a talajon."
Végül arra voltunk kíváncsiak, Hosnyánszky meddig tervezi a profi, élvonalbeli játékot. Talán úgy van vele, hogy ez a szezon meglesz, aztán meglátja, hogy bírja?
"Inkább az lesz, amit utoljára mondtál, meglátom, ez a szezon hogy alakul, aztán majd megbeszéljük."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tokyo 2020
Grabowskinak Pokiót már sikerült, Varga Dénesék most Tokiót hódítanák meg
23/07/2021 16:37
Tokyo 2020
Olimpiai bronzérem All Star-tagsággal Új-Zélandról indulva vízilabdában? Sikerülhet!
14/10/2021 17:07