Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A fehérorosz Azarenka felszólította a WTA-t, hogy lépjen fel a wimbledoni kizárásuk ellen

Takács Márton

Publikálva 29/04/2022 - 16:41 GMT+2

Victoria Azarenka a WTA játékostanácsának tagjaként befolyásos hangja a női tenisznek. A kétszeres Grand Slam-győztes, fehérorosz Azarenka szerint az irányító testületnek lépéseket kell tennie az orosz és fehérorosz játékosok wimbledoni versenyzési tilalma ellen, de elismeri, hogy nem biztos abban, hogy bírósághoz fordulna a döntés megtámadásáért.

Ha már a wimbledoni gyepen nem üthet idén, a torna szervezőinek csapna oda Victoria Azarenka

Fotó: AFP

Victoria Azarenka felszólította a WTA-t, hogy tegyen lépéseket az orosz és fehérorosz játékosok nyári wimbledoni eltiltása ellen.
Victoria Azarenka kifogásolta Wimbledon azon döntését, miszerint az ukrajnai invázió miatt az orosz és fehérorosz játékosok nem indulhatnak a londoni Grand Slamen, és felszólította a WTA-t, hogy tegyen lépéseket ez ügyben. Az All England Club (AELTC) ugyanis eltiltotta az orosz és fehérorosz játékosokat a nyári wimbledoni szerepléstől.
Annak ellenére, hogy döntésüket az ATP, a WTA és a világ valaha volt legjobb játékosai közül olyanok bírálták, mint Martina Navratilova és Novak Djokovic, a torna szervezői ragaszkodnak álláspontjukhoz. A többszörös Grand Slam-negyeddöntős Andrey Rublev szerint ő és az érintett teniszezők nem kaptak megalapozott indoklást arra, hogy miért tiltották el az orosz és fehérorosz játékosokat a wimbledoni szerepléstől.
Ian Hewitt, az AELTC elnöke szerint "a lehető legfelelősségteljesebb döntést” hozták meg azzal, hogy mindkét nemzet játékosait kitiltották.
Azarenka elmondta, hogy 12 órát töltött a Madrid Openen zajló találkozókon. A 32 éves játékosnak volt egy Zoom-beszélgetése a wimbledoni főigazgatóval, Sally Boltonnal, aki fenntartotta az AELTC álláspontját, míg legalább egy másik topjátékosnak jelen volt az ügyvédje, Bolton szintén a jogi képviselőjével tűnt fel.
A korábbi világelső azt mondja, reakciót szeretne a WTA-tól, hogy megtámadja az eltiltásukat.
"Erre reagálni kell” - nyilatkozta a kétszeres Australian Open-győztes a riportereknek.
"Ha azt kérdezik tőlem, hogy egyetértek-e Wimbledonnal, vagy látom-e az érveiket, miután személyes beszélgetést folytattam velük, akkor azt kell mondanom, hogy nem látom az érveiket. Nincs értelme, és nem kapcsolódik ahhoz, amit mondanak. Nagyon világosan kifejtettem az álláspontomat ebben a kérdésben. Soha, de soha nem fogom támogatni a háborút. Soha nem fogom támogatni az erőszakot. Soha nem fogok erre semmilyen igazolást találni. Ez minden, amit most mondhatok.”
Arra a kérdésre, hogy bíróságra vinné-e az ügyet, Azarenka így válaszolt: "Nem vagyok benne biztos. Ez egy bonyolult kérdés.”
picture

Kevés esély van rá, hogy Azarenkáék ki tudnák szerválni Wimbledont

Fotó: AFP

Az ukrán Dayana Yastremska viszont támogatja a tiltásokat.
A világranglista 92. helyezettje így nyilatkozott: "Hogyan tudnék játszani azok ellen a játékosok ellen a tornán, amikor az egész világ az Ukrajna ellen vívott háborúról beszél? Úgyhogy szerintem helyes a döntés.
Szerintem nagyon tiszteletteljes a döntés, helyesen cselekedtek a wimbledoni szervezők. Amit Ukrajnáért tettek, az helyes. Más ukrán játékosok is támogatják ezt. Az biztos, hogy ha pontokat vesznek el, sok játékos nagyon dühös lesz.”
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés