Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicot erősebbé tette a Federerékkel való rivalizálás a saját elmondása szerint

Takács Márton

Publikálva 15/05/2023 - 13:54 GMT+2

Internazionali BNL d'Italia - Novak Djokovic három játszmában legyőzte Grigor Dimitrovot Rómában, így nyolcaddöntős. A 22-szeres Grand Slam-bajnok Djokovic a meccs után arról is beszélt, hogy az a rivalizálás, amelyet Roger Federer, Rafael Nadal és Andy Murray ő folytatott hosszú éveken át, erősebbé tette őt.

Djokovic nagyot küzdött Dimitrov ellen, de ott van a következő fordulóban

Novak Djokovic felskiccelte a saját fejlődési ívét, amelyben Roger Federernek, Rafael Nadalnak és Andy Murray-nek is nagy szerepe volt.
Azta, Penny! Mit reggeliztél, egy nagy tányér jó kérdés müzlit?
Ezt Sheldon kérdezte a The Big Bang Theory egyik epizódjában. Nem tudni pontosan, Novak Djokovic milyen kérdéseket kapott a Grigor Dimitrovval játszott római mérkőzése után, de nagyszerű mondatokkal jelentkezett.
Djokovic azt mondta, hogy a Roger Federerrel, Rafael Nadallal és Andy Murray-vel való rivalizálásának köszönhetően erősebb lett a nehéz körülmények ellenére.
A kvartett tagjai az elmúlt 20 év nagy részében az ATP Tour domináns játékosai voltak. Számos Grand Slam-döntőben és rangos mérkőzésen álltak egymással szemben, és 2004-től 2022-ig, 18 (!) éven át egymás között osztották el a világranglista első helyét, amíg meg nem érkezett az élre Daniil Medvedev és Carlos Alcaraz.
Miután a római 1000-esen Grigor Dimitrov legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé, Djokovic arról beszélt, hogy a legnagyobb riválisai segítettek neki abban, hogy nyomás alatt a legjobb teniszét játssza.
"Szerencsémre a pályafutásom során több meccset sikerült megnyernem, mint ahányat elveszítettem, amikor nehéz körülmények között kellett helytállnom" – mondta Djokovic.
"Én is sok meccset vesztettem, különösen a pályafutásom elején. Néhány éven keresztül, valahányszor meg kellett volna tennem azt a végső lépést vagy meg kellett volna nyernem egy Slamet, nem sikerült, ezekből sokat tanultam.
Erősebb lettem a rivalizálás miatt, különösen Federer, Nadal és Murray miatt. Türelmesnek kellett maradni, hinni a folyamatban és az útban. Meg kellett érteni, mi működik nálam a legjobban, mi a nyerő recept mentálisan, fizikailag és érzelmileg is, és ezekhez aztán ragaszkodni kellett."
picture

Djokovic szenvedett, majd magához tért - győzelemmel kezdett Rómában

Djokovic szett-és egy brékelőnyben volt Dimitrovval szemben vasárnap Rómában, de nem tudta két szettben behúzni a győzelmet.
Ennek ellenére elégedett volt a teljesítményével, a nyolcaddöntőben pedig a Fucsovics Mártont búcsúztató brit Cameron Norrie-val találkozik majd.
"Azt hiszem, akár két szettben is nyerhettem volna" – kommentálta legutóbbi, Dimitrovval vívott római meccsét Djokovic.
"Egy szett- és 4:2-es előnyben voltam, és volt egy elég jó tenyeresem a pálya közepén az ő adogatásánál, de azt elhibáztam. Jól hozta a szerváit, a következő gémben új labdákat kaptunk, én pedig kettős hibát vétettem, a közönség pedig belelendült és mögé állt, így persze a hely és a meccs energiája is megváltozott.
Kicsit visszaesett a szintem, de szerencsére rögtön a harmadik szett első játékában sikerült visszatalálnom, megcsináltam azt a döntő bréket, és a lendületet a magam oldalára fordítottam, így nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan a meccset lezártam."
picture

Djokovic Rómában térne vissza a győzelem útjára

Fotó: AFP

Djokovic arra pályázik, hogy ugyanannyi szereplésből 17. alkalommal jusson be a negyeddöntőbe Rómában.
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés