Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Boris Becker szerint Carlos Alcaraz újraírja a tenisz történelmét

Minich Réka

Frissítve 14/05/2023 - 12:02 GMT+2

A fiatal spanyol két hét múlva újra világelső lesz, aminek köszönhetően a Roland Garrost is első kiemeltként várhatja. Az idei mérlege 29-2, ráadásul úgy, hogy egy több hónapos kihagyás után után kezdte az idei szezonját.

Alcaraz címvédése azért különleges, mert verhető volt, mégsem tudták legyőzni

Boris Becker szerint a 20 éves Alcaraz már most átírja a tenisz rekordjait, az egyetlen kérdés, hogy mennyi ideig tudja majd fenntartani a motivációját.
Carlos Alcaraz elnyerte az év felfedezettje díjat az idei Laureus-gálán. A madridi tornagyőzelmét követően már Párizsba is utazhatott, hogy a sport egyik legrangosabb díjkiosztóján vehessen részt.
A spanyol még mindig csak 20 éves, de már 10 ATP tornát nyert a pályafutása során, közte a 2022-es US Opennel, ahol Pete Sampras 1990-es győzelme óta a legfiatalabb tornagyőztes lett. Tavaly ősszel ő lett a legfiatalabb világelső, valamint Rafael Nadal óta a legifjabb Grand Slam győztes is.
A Nadallal való összehasonlítások itt még nem értek véget, hiszen a madridi győzelmével Alcaraz lett Nadal óta a legfiatalabb teniszező, aki meg tudta védeni egy ATP 1000-es címét.
Ezzel Carlos Alcaraz már négy idei tornagyőzelemnél tart, hiszen korábban Buenos Airesben, Indian Wellsben és Barcelonában is ő nyert. Azzal, hogy túljutott a második fordulón Rómában, biztossá vált, hogy május 22-től újra ő vezeti a férfi világranglistát.
picture

Boris Becker

Fotó: SID

Boris Becker elmondta, hogy mi teszi Alcarazt annyira különlegessé.
„Carlos teljesen máshogy teniszezik, mint bárki más. Az erőteljes stílusa lenyűgöző számomra, ha a tenyeresét meg tudja rendesen ütni, akkor az szinte védhetetlen az ellenfél számára.
Akárki áll vele szemben, az szinte már előre elvesztette a meccset. Korábban csak Nadalról és Djokovicról mondtuk ezt, de Alcaraz még erősebben és jobban pörgetve üt, mint ők. Ezért képes már most minden rekordot megdönteni.”
A fiatal spanyol annak ellenére volt képes idén ilyen eredmények elérésére, hogy novemberben hasfalsérülést szenvedett, majd az év végén lábsérülés is hátráltatta, ami miatt az Australian Opent is ki kellett hagynia. Becker ki is emelte, hogy ennek ellenére úgy tért vissza, mintha mi sem történt volna.
„Elképesztő, hogy idén is képes így játszani. Elég nehéz egyáltalán eljutni a legjobbak közé, hogy megnyerd az első tornáidat. A téli sérülései után pedig ugyanott folytatja, ahol abbahagyta az ősszel, világklasszis teljesítménnyel.
Számomra ez egyértelműen azt jelzi, hogy ott fog maradni a legjobbak között és még sok nagy tornát fog nyerni. Ha egészséges marad, akkor az elkövetkező 10 évben mindig ott lesz a Grand Slamek esélyesei között.”
picture

Alcaraz első győzelmét aratta Rómában, már biztosan visszatér a világ tetejére

Az elmúlt éveket a Nagy Hármas uralta, Becker szerint viszont több faktor is befolyásolhatja, hogy láthatunk egy hasonlóan domináns Alcaraz-korszakot.
„Látszik, hogy a tehetsége és a sikeréhsége megvan hozzá, de annyi minden elromolhat számára. Megsérülhet, vagy csak elveszítheti a motivációját, ha már mindent megnyer háromszor-négyszer. Én azt remélem, hogy nem fogja elveszíteni a kedvét a csodálatos tenisz iránt és 15 év múlva is beszélhetünk róla.”
Szombat délután a római torna második fordulójában mutatkozott be, ahol 6-4, 6-1-re legyőzte honfitársát, Albert Ramos-Vinolast. Az első szerváját Alcaraz még elveszítette, de onnantól kezdve nem nagyon volt kérdés, hogy ki fog továbbjutni. A szervája feljavult, a 4. játékban visszavette a brékhátrányát, majd megnyerte az első szettet. A második játszmában még tudott emelni a játékán és mindössze 87 perc után jutott a harmadik fordulóba.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés