Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal parádés, maratoni csatában jutott tovább Madridban

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/04/2024 - 21:39 GMT+2

Rafael Nadal óriási küzdelemben legyőzte az argentin Pedro Cachint a madridi ATP 1000-es tenisztorna harmadik fordulójában.

Nadal néha sziporkázott, majd megzuhant, de sosem adta fel Cachin ellen

Mesésen kezdődött a találkozó a 22-szeres Grand Slam-bajnok szempontjából.
Mindössze fél óra játékot követően került dupla brékelőnybe. Magas százalékban beütötte az első adogatásait (76%), és a nagyon hatékonyan fejezte be a támadásait (26/21 - 81%). 14 nyerő ütés mellé 9 ki nem kényszerített hiba jutott. Azt lehet mondani, hogy a megszokottnál sokkal agresszívabban teniszezett, ezt pedig Cachin nem tudta kezelni. Az argentin végül háromszor bukta a szerváját a játszmában, és 45 perc alatt került szetthátrányba.
A világranglista-91. argentin a második szettre tiszta fejjel jött ki, és rögtön elvette az ötszörös madridi bajnok szerváját. A brékelőnyt meg is tudta erősíteni, látszott a tekintetén is, hogy egészen más a hozzáállása. Ez olyannyira bejött, hogy ő is dupla brékelőnybe került. Nadal visszaküzdötte magát, és 5-4-nél egy 10 perces játék után, két játszmalabdát hárítva végül kiegyenlített.
Ezután két brék következett, majd a rövidítés, ahol az argentin 3-0-ra ellépett. A spanyol visszazárkózott és 5-5-nél két labdára került a továbbjutástól, ám az argentin egy szép nyerővel és egy parádés fogadással a harmadik szettlabdáját értékesíteni tudta, és kiharcolta a harmadik játszmát.
Több mint két óra játékot követően pontosan úgy alakult a döntő szett, ahogy a madridi publikum szerette volna. Nadal rögtön brékkel nyitott, amit később ugyan elveszített, de rögtön javított. 3-2-es vezetés után már nem adta ki a kezéből az előnyt, és több mint három órás küzdelem után bejutott a következő fordulóba.
A legjobb 16 között Jiri Lehecka vár rá, aki a Stefanos Tsitsipast búcsúztató Thiago Monteirót győzte le két szettben.
Eredmény:
  • Rafael Nadal - Pedro Cachin 6:1, 6:7(5-7), 6:3
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés