Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Veszélyben lehet Solskjaer állása, reménykedhetnek az oltásszkeptikus teniszezők

Eurosport
Eurosport

Frissítve 26/10/2021 - 09:12 GMT+2

Az Eurosport napi hírösszefoglalójában beszámolunk a Manchester United-Liverpool visszhangjairól, illetve az Ausztrál Opennel kapcsolatos legfrissebb hírekről.

Ole Gunnar Solskjaer

Fotó: Getty Images

Andy Murray továbbra is szenzációs, Ole Gunnar Solskjaer megítélése egyre kevésbé, az oltatlan teniszezők pedig kimondottan jó híreket kaptak.

Ez az Eurosport napi hírösszefoglalója, amelyet levél formájában is kiküldtünk. Feliratkozni ér, méghozzá itt.

Vasárnap a Manchester United megalázó, 5-0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól, Ole Gunnar Solskjaerazonban töretlenül hisz magában. Más kérdés, hogy az ESPN szerint a játékosok viszont egyre kevésbé bíznak az edzőjükben, és a lap már azt is tudni véli, ki ülhet le a helyére. Ha tényleg menesztik az edzőt, abban Mohamed Salahnak is lesz szerepe, aki olyat tett az Old Traffordon, amit nem sokan.
Megpuhítja az Ausztrál Teniszszövetség a hatóságokat, és mégis mehetnek oltatlan játékosok az év első Grand Slam-tornájára? Egy kiszivárgott e-mail alapján úgy tűnik, hogy – tekintettel a lakosság magas átoltottságára – enyhítések várhatóak, és nem csak az oltással rendelkezők utazhatnak Melbourne-be. Igaz, akiknek nem jött be az idei karanténszigor, mégis csak jobban járnának a vakcinával.
Mi az összefüggés a dobolás és a vízilabda között? Többek között erről is beszélt Vogel Soma, a Ferencváros vízilabda-csapatának kapusa az Eurosportnak adott exkluzív interjújában. Ebből egyébként az is kiderül, mit csinált a tokiói olimpiát követően, melyek az első benyomásai az átalakított csapatról, és természetesen kitért arra, milyen célokkal vágnak neki a következő szezonnak.

Tenisz

Andy Murray a bécsi tornát megelőzően kétszer is játszott idén Hubert Hurkacz-csal, és mindkétszer a lengyel győzött 7:6, 6:4-re. Most viszont a skót visszavágott a vereségekért, és készülhet a második fordulós mérkőzésére, amelyben a Dan Evanst búcsúztató Carlos Alcaraz lesz az ellenfele.
Tekintve, hogy Roger Federer épp a rehabilitációval van elfoglalva, nem annyira meglepő, hogy megint csúszott pár helyet a ranglistán. Vannak azonban olyanok szép számmal, akik javítani tudtak, köztük a világbajnoki részvételre pályázó játékosokkal.
Andrey Rublevnek most nem kell kárt tennie magában, hiszen annak ellenére is kvalifikálta magát a világbajnokságra, hogy a moszkvai tornán meglepően korán búcsúzott. Így már öt játékos helye biztos a torinói versenyen, de igazából Matteo Berrettinit is csak egy hajszál választja el attól, hogy hazai közönség előtt teniszezhessen.
Természetesen a nőknél is megkezdték a vb előtti hajrát a teniszezők, közülük is kiemelkedő formában játszik most Anett Kontaveit, aki a moszkvai tornagyőzelmével a 15. helyig jött előre a ranglistán.
Köves GáborDavis-kupa-kapitány kihirdette a magyar válogatott keretét, amelyben azért olyan nagy meglepetés nincs, igaz, nem is számítottunk ilyesmire.
Bondár Anna a selejtezőn átrágta magát a kolozsvári WTA-tornán, a főtáblán viszont elveszítette az első fordulós mérkőzését.

Kerékpár

Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Sam Bennett, Miguel Angel López – csak néhány név azok közül, akik már biztosan új (vagy néhányak esetében: régi-új) csapatban kezdik meg a 2022-es szezont. Hogy senki ne maradjon le a változásokról, össze is gyűjtöttük, milyen mozgolódások voltak eddig a csapatoknál.

Foci

A következő hetek során valószínűleg sokan elmondják majd a véleményüket arról, kinek járna a 2021-es Aranylabda. Így vannak ezzel az érintettek is, most a díjra amúgy jelölt Kevin de Bruyne árulta el, szerinte ki érdemelné meg. A poént nem lőjük le, annyit segítünk, hogy nem magára voksolt, és szerinte két évet kellene figyelembe venni, ha már tavaly a covid miatt elmaradt a díjkiosztó.
Néhány Barcelona-szurkoló nehezen viselte a Real Madrid elleni vereséget (és valószínűleg mindazt, ami mostanság a klub körül zajlott), és a düh egy részét Ronald Koeman vezetőedző autóján vezették le. A katalánok közleményben azt írták: "nyilvánosan elítélik azt a lenéző és erőszakos fellépést, amit az edzőjüknek át kellett élnie, amikor el akarta hagyni a Camp Nou stadiont".
Ha önmagában a vereség és a lehangoló játék nem lenne elegendő, még az egyik legjobb játékosát is elveszítette sérülés miatt a Barcelona.
Egyelőre nem közölték a felek, hagyományt teremtenek-e a Maradona-kupával, mindenesetre tény: a Barcelona és a Boca Juniors összecsap egymással, így tisztelegve a novemberben elhunyt zseni emléke előtt.
Cyril Ngonge nevével hamarosan lehet, hogy találkozunk az év végi díjkiosztó-gálákon, , ezzel a góllal egészen nyugodtan pályázhat egy Puskás-díjra.

Még több

Mikaela Shiffrin két nehéz éven van túl, személyes tragédia, magánéleti válság, sérülés, valamint a koronavírus-járvány egyszerre érintette őt. Idén viszont nagyon meggyőző formában kezdte a szezont, így ismét nagyon komolyan kell számolni vele, és talán nem is azt kell leginkább nézni, kiket győz le a mostani idényben, hanem, hogy mennyivel kerül közelebb ahhoz, hogy minden idők legeredményesebb alpesi sízője legyen.
„Magabiztosan, a Szuperkupa-győzelemmel pozitívan kezdtük a szezon, de az elmúlt két hónap arról szólt, hogy megismerjük egymást, hiszen a rajt előtt talán ha három edzésünk volt együtt. Egy Real Madridnál persze ennek így kell lennie, a most elveszített meccs azonban hatalmas csalódás, ilyeneket nem engedhetünk meg magunknak, de talán jókor jött ez a pofon”nyilatkozta Hanga Ádám, miután csapatával meglepetésre kikaptak a Gran Canariától.
Van az a cipő, amit kimondottan Michael Jordannek terveztek, és ami miatt folyamatosan büntetéseket kapott a ligától, mert nem felelt meg az akkori előírásoknak. Nos, valaki ezért 1984-es darabért elég sokat fizetett nemrég egy árverésen.
Tokióban sem volt feltétlenül egyszerű a sportolók dolga a koronavírus-járvány árnyékában, Pekingben viszont egyenesen vasszigor várja majd a résztvevőket. Az oltás ugyan nem kötelező, de lesz napi tesztelés, maszkviselés és karantén.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés