Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A United öltözője szerint Solskjaernak mennie kell, meg is van az utódja

Sergő Z. András

Publikálva 25/10/2021 - 18:20 GMT+2

Mourinho idején volt utoljára ilyen rossz a hangulat.

Solskjaer

Fotó: AFP

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere a csapat jelentős részénél elvesztette hitelét – még a vasárnapi Liverpool elleni zakó előtt. 5:0 ide vagy oda, a norvég szakembernek hamarosan valószínűleg mennie kell, és már megvan az utódja is.

Már egy ideje téma, hogy a gyengén szereplő Manchester United edzőkérdéssel küzd, aminek kegyelemdöfésként érkezett a vasárnap délutáni „rangadó”. A Liverpool az Old Traffordon, hazai pályán verte a Manchester Unitedet 5:0-ra. A hazaiak az utolsó fél órában emberhátrányban játszottak. A vezetőedző megszégyenítése mellett beszédes kép volt tegnap a Sky Sports felvétele, amelyen az látszott, idő előtt tömegek hagyják ott a mérkőzést.
Solskjaer eredetileg ideiglenes menedzserként érkezett, miután 2018 decemberében kirúgták Jose Mourinhót. A később állandósított szakember a legutóbbi 9 találkozójából ötöt elveszített. Az ESPN forrásai szerint az öltözőben már csak a brit játékosok tartanak ki a menedzser mellett, és ez így volt már a liverpooli összecsapás előtt is. (Lehet, hogy azóta már ők sem.)
A források szerint a hangulat a klub környékén nagyjából „annyira mérgező, mint Mourinho idején volt”, a Liverpool elleni vereség pedig felerősítette a lemondást sürgetők hangját az Old Traffordon. A menedzser szerint azonban nincs itt semmi látnivaló. „Hiszem, hogy egyre közelebb kerülök ahhoz, amit szeretnék elérni a csapattal"nyilatkozta a meccs után, majd hozzátette, hogy ő látja az elvégzett munka eredményét. Mindemellett a United 55 éve nem látott veresége után a szurkolókkal fényképezkedett és autogramot osztogatott.
Az amerikai portál forrása azt állítja, Solskjaert a válogatott szünet alatt egyre többen és egyre nyíltabban kritizálták a csapatnál. Kész tényként állítják, hogy képtelen megoldani a csapat védekezési problémáit, és szemmel láthatóan erőlteti a gyengén teljesítő játékosok szerepeltetését. Ennek legnagyobb kárvallottjai Jesse Lingard, Donny van de Beek és Nemanja Matic, akik rendkívül kevés játéklehetőséghez jutnak.

Nem segít a helyzeten az sem, hogy továbbra sem érti meg egymást Cristiano Ronaldo és Mason Greenwood.

Kettőjüknek Solskjaer elképzelése szerint sokkal meggyőzőbben kell fellépni a támadásokhoz. A csapattársak azonban észrevették, hogy a páros ritkán passzol egymásnak támadóhelyzetekben, és hogy Ronaldót láthatóan kezdi irritálni, hogy fiatal csapattársa gólhelyzetekben inkább lő, mint passzol.
Old Trafford
Mindemellett Solskjaer nem népszerűtlen figura a játékosok között (ellentétben Mourinhóval és elődjével, Louis van Gaallal), egyszerűen csak nincs meg az a tapasztalata, mentalitása és hitele a norvégiai Moldéból érkező ex-United játékosnak, mint például Pep Guardiolának, Jürgen Kloppnak vagy Thomas Tuchelnek. A csapat vezető játékosai több taktikai iránymutatást várnának egy ilyen csapat menedzserétől és edzőitől, de csak hiányosságot tapasztalnak ezen a területen.
Nem csoda hát, ha megindult a casting. Mauricio Pochettino, a Tottenham korábbi vezetőedzője régóta ott van a Manchester United kívánságlistáján, de a nem hibátlan szezonkezdet ellenére a Paris Saint-Germain nem gondolkodik abban, hogy leváltaná az argentin szakembert.
Sokkal valószínűbb Antonio Conte érkezése, aki a nyáron állt fel a frissen bajnoki címre vezetett Inter kispadjáról. Taktikailag képzett és változatos edzőről van szó, aki nem csak Olaszországban nyert bajnoki címet a Juventus majd a nagy rivális Inter vezetőedzőjeként, de a Premier League-et is elnyerte a Chelsea-vel. Conte neve egyébként felmerült a hirtelen gazdaggá vált Newcastle namedroppingján is.
Az ESPN-nek nyilatkozó források szerint a Unitednél vonakodtak attól, hogy Contéhoz forduljanak, akit a szakmán belül nehéz személyiségnek tartanak, de az Old Traffordon is felismerték, hogy ő a legjobb elérhető opció, ha Solskjaer utódját kell keresniük.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés