Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A világ egyik legjobb középpályása elmondta, nála ki lenne az idei aranylabdás

Takács Márton

Publikálva 25/10/2021 - 16:58 GMT+2

A Manchester City középpályása, Kevin De Bruyne azt mondta, hogy a Bayern München támadója, Robert Lewandowski megérdemelné a 2021-es Aranylabdát, miután a lengyel válogatott csatára rendkívül gólerős teljesítményt nyújtott a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is.

Robert Lewandowski egyik leggyakoribb mozdulata: a gólöröm

Fotó: SID

Tavaly nem osztották ki az Aranylabdát, idén viszont lesz díjazott.

Tavaly Robert Lewandowski tűnt az Aranylabda legnagyobb esélyesének, miután abban a naptári évben mindössze 26 Bundesliga-mérkőzésen hihetetlen mennyiségű, 32 gólt szerzett, és 47 meccsen összesen 55 alkalommal volt eredményes a Bayern Münchenben. Ezek a találatok triplázáshoz vezettek a Bayernnél - csakhogy a koronavírus-járvány miatt tavaly nem osztották ki a Ballon d'Ort.
A lengyel azonban ott folytatta, ahol abbahagyta, és később a FIFA-nal az Év játékosa lett. 2021-ben 34 Bundesliga-mérkőzésen 41-szer talált a hálóba, a tavalyi szezonban pedig megdöntötte Gerd Müller egy idénybeli gólrekordját a német élvonalban, miközben a Bayern sorozatban a kilencedik hazai bajnoki címét szerezte.
Lewandowski és a Borussia Dortmund támadója, Erling Haaland képviseli a Bundesligát az Aranylabda-jelöltek idei 30-as listáján. Bár a nomináltak között öt Manchester City-játékos is van - köztük maga Kevin De Bruyne is -, a belga válogatott támadó középpályás a Bayern gólkirályának adná a sportág legnagyobb presztízsű egyéni elismerését.
„Ha személy szerint választanom kellene, akkor egy kétéves időszakot néznék, mert tavaly nem volt díjazott. Lewandowskit választanám azért, amit az elmúlt két évben tett - góllövés szempontjából, és emellett sok trófeát is nyert a Bayernnel. Őt mondanám.” – nyilatkozta a Wolfsburg egykori középpályása.
picture

Kevin De Bruyne

Fotó: Getty Images

Lewandowski, aki a tavalyi évadban 29 élvonalbeli mérkőzésen szerzett rekordot jelentő 41 góljával elnyerte az európai Aranycipőt, még soha nem végzett az Aranylabda-szavazás dobogóján. A végső helyezésekről az újságírók szavazatai döntenek, a győztest november 29-én hirdetik ki.
A Borussia Dortmund egykori csatára 2015-ben negyedik lett - ez volt eddigi legjobb helyezése -, de nem De Bruyne az egyetlen, aki szerint Lewandowski ezúttal megnyerheti a szavazást.
Megérdemli az Aranylabdát, és véleményem szerint meg is kellene nyernie, mert az elmúlt három évben mindenkinél kiegyensúlyozottabban játszott.
– mondta Julian Nagelsmann, a Bayern München, és így Lewandowski edzője.
picture

Julian Nagelsmann és Robert Lewandowski

Fotó: Getty Images

Nagelsmann is úgy véli, hogy a 33 éves csatár - aki fittségéről és profizmusáról egyaránt híres - még jó ideig folytathatja.
„Ha Robert Lewandowski teste ilyen marad, akkor még messze van a vége. Rendkívül dinamikus, nincsenek sérülései, és rengeteget tud edzeni. Nagyon bízom benne, hogy még évekig a legmagasabb szinten játszhat, azért is, mert mindent megtesz a pályán és azon kívül is, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban legyen.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés