Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah mesterhármasára Ronaldo 2003-as triplája óta nem volt példa az Old Traffordon

Takács Márton

Frissítve 25/10/2021 - 11:11 GMT+2

Jürgen Klopp Liverpoolja 5-0-ra kiütötte a Manchester Uniteted az Old Traffordon, ami még nagyobb nyomást helyez Ole Gunnar Solskjaerre, a United főnökére. Mohamed Salah tovább robog a remélt Aranylabdája felé, ezúttal három gólt szerzett.

Mohamed Salah elképesztő formában futballozik

Fotó: AFP

Semmi esélyt nem hagyott az MU-nak Jürgen Klopp csapata.

Mohamed Salah 12 (!) perc alatt mesterhármast ért el négy kapuralövésből, de már akkor is 2-0-ra vezetett a Pool, miután Naby Keita és Diogo Jota révén már az első negyedóra végén betalált. Ez a siker - amellyel a Liverpool egy ponttal a Chelsea mögött a második helyre lépett előre – a vendégek legnagyobb győzelme volt az Old Traffordon.
"Ez egy igazán jó nap - egy nagy nap. Ez egy kis fejezet a klub történetében. Az emberek beszélni fognak róla a jövőben, mert ez hosszú ideig nem fog megismétlődni, ha egyáltalán valaha is megtörténik. Mit is mondhatnék, hogy számítottam erre? Nem. Az eredmény őrületes. Különleges, de nem ünnepeljük túl, tiszteljük az ellenfelet. Néhány pillanatban szerencsénk is volt, a United nem éppen a legjobb formájában van." – nyilatkozta Jürgen Klopp.
A kiütéses végeredmény - ez a vasárnapi mindössze Klopp második győzelme volt az Old Traffordon, mióta 2015-ben a Liverpool menedzsere lett - azt jelenti, hogy a Liverpool maradt az egyetlen veretlen csapat a Premier League-ben.
Szombaton már írtunk Mohamed Salah elképesztő teljesítményéről. "Per pillanat ő a világ talán legjobb formában játszó labdarúgója, aki meccsről meccsre káprázatosan teljesít, eredményesen focizik, gólerős, és másokat is helyzetbe hoz. Például az a szóló a City elleni rangadón, majd a gólpassz Manénak! Az Aranylabda-szavazáson a dobogóra várható év végén." – írtuk két nappal ezelőtt.
Salah a triplájával már 15 gólnál tart ebben a szezonban a Liverpool mezében minden versenysorozatot figyelembe véve (12 mérkőzésen), az egyiptomi támadó a legutóbbi 10 meccsének mindegyikén eredményes volt. Fred Howe (még 1936-ban) óta ő az első Liverpool-játékos, akinek sikerült mesterhármast elérnie az Old Traffordon.
Ehhez hasonló bravúrt az angol bajnokságon kívül legutóbb 18 évvel ezelőtt, 2003-ban sikerült produkálnia valakinek nem MU-játékosként, őt Ronaldónak hívták, bár a Real Madrid 4-3-ra kikapott akkor az Old Traffordon a Manchester United ellen egy Bajnokok Ligája-klasszikuson a brazil triplája ellenére.
"Azt hiszem, nagyszerű dolog itt 5-0-ra nyerni. Tudtuk a meccs előtt, hogy nehéz lesz, ha nem a saját játékunkat játsszuk. Tudjuk, mi kell ahhoz, hogy megnyerjük a Premier League-et, két évvel ezelőtt is sikerült. Arra törekszünk, hogy idén is bajnokok legyünk." – mondta Salah a meccs után, aki az első olyan Premier League-ben szereplő labdarúgó, aki az ellenfél játékosaként szerzett mesterhármast az Old Traffordon.
picture

Salah háromszor örülhetett vasárnap saját gólja után

Fotó: Getty Images

Salah szerződése 2023 nyarán jár le, és a múlt héten azt mondta, hogy az Anfielden szeretné befejezni pályafutását. A rangadó után Klopp azt mondta, tudott róla, hogy a 29 éves klasszis maradni akar a klubnál, ahol 2019-ben - egy évvel a Bajnokok Ligája megnyerése után - a Premier League-ben is az élre vezette a Liverpoolt.
"Élvezi a futballt, és legyen ez így még sokáig, sokáig, sokáig!" - tette hozzá Klopp, akinek csapata a legnagyobb győzelmét aratta a United ellen az 1925-ös 5-0-s anfieldi siker óta. Salah már 20 gólban működött közre ebben az idényben, 15 találata mellett van öt asszisztja is. És hol van még a vége!
részben via BBC

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés