A világ egyik legjobb formában lévő labdarúgója kitartana a Pool mellett.

Az egyiptomi csatárnak kevesebb, mint két év van hátra a liverpooli szerződéséből, de szívesen maradna profi pályafutása végéig jelenlegi klubjánál.
A Pool idén számos új szerződésben állapodott meg több kulcsjátékossal, de Mohamed Salah az egyik olyan kerettag, akinek a hosszabb távú jövőjét még nem tisztázták. A tárgyalások egyáltalán nem befolyásolták a 29 éves támadó teljesítményét, az egyiptomi válogatott csatár az idei szezonban 11 klubmérkőzésen 12 gólt szerzett eddig, amivel a Liverpoolt a Premier League második helyére repítette a hétvégi, Manchester United elleni vasárnapi rangadó előtt.
Labdarúgás
Mo Salah maga mögé utasította Ronaldót
TEGNAP 12:02
Sőt, per pillanat a világ talán legjobb formában játszó labdarúgója, aki meccsről meccsre káprázatosan teljesít, eredményesen focizik, gólerős, és másokat is helyzetbe hoz. Például az a szóló a City elleni rangadón, majd a gólpassz Manénak! Az Aranylabda-szavazáson a dobogóra várható év végén.
"Ha engem kérdeznek, szívesen maradnék a futballkarrierem utolsó napjáig a Liverpoolnál, de erről nem tudok sokat mondani - ez nem rajtam múlik. Ez attól függ, hogy a klub mit akar, nem pedig tőlem. Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy valaha is a Liverpool ellen játsszak. Az elszomorítana. Nehéz, nem akarok erről beszélni, de nagyon elszomorítana. Jelenleg nem látom magam a Liverpool ellen szerepelni, de meglátjuk, mit hoz a jövő." - nyilatkozta Salah.
Salah még 2014-ben kóstolt bele először a Premier League levegőjébe, amikor a José Mourinho menedzselte Chelsea szerződtette. Az az időszak azonban nem is különbözhetne jobban a Liverpoolban eltöltött sikeres periódusától, és elmondása szerint már jóval a csatlakozása előtt érezte a klub csábítását.

Mohamed Salah mindig az élet napos oldalát látja

Fotó: Getty Images

"Azt hiszem, amikor a Chelsea-nél voltam és idejöttem, a Liverpool a bajnoki címért küzdött, és a hangulat hihetetlen volt. Azt mondtam magamban: 'Hű, egy nap itt akarok játszani.’
Ezért amikor Rómában voltam, és szóba kerültek a leendő egyesületek, azt mondtam, hogy nagyon szeretnék ott játszani. Hihetetlen a légkör, és vissza akartam jönni Angliába, hogy bebizonyítsam, az emberek tévednek, nem volt esélyem a Chelsea-nél, vissza akartam jönni. Fiatalon is a Liverpoollal játszottam a PlayStationön! Szóval voltak érzelmi szálak köztem és a klub között."
Salah úgy lép pályára vasárnap az Old Traffordon, hogy ő lesz az első Liverpool-játékos, aki kilenc egymást követő mérkőzésen szerzett gólt, miután a keddi, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is a hálóba talált.
Az egyiptomi üdvözli a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp értékelését, miszerint jelenleg ő "a világ legjobb játékosa", és elmondása szerint mindig is az első hely volt a célja.
"Jól hangzik, de szerintem ez mindig csak egy vélemény. Nem mondhatom, hogy én vagyok a világ legjobb játékosa - van, aki egyetért ezzel, van, aki nem. Jelenleg elégedett vagyok a teljesítményemmel, de mindig azt mondom, hogy ez csak egy vélemény.
Mindig is az volt a célom, hogy a világ legjobb játékosa legyek. Nem kell hazudnom. Ez az, ami arra ösztönöz, hogy nagyon keményen dolgozzak, és próbáljam kihozni magamból a legtöbbet.
A fejemben mindig én vagyok a legjobb játékos. Próbálom ezt az önbizalmat megőrizni a fejemben. Nem számít, hogy egyesek egyetértenek velem, mások meg nem."
Miután a tavalyi szezonban 34 Premier League-meccsén 22 gólt szerzett, Salah előtt nagy kihívásként állt, hogy ezeket a számokat felülmúlja. De az egyiptomi a 2021/22-es idényben eddig megoldotta a feladatot, lenyűgöző szólógólokat szerzett a Manchester City és a Watford ellen, és hét gólt lőtt az első nyolc bajnoki fellépésén ebben az évadban.
Mi változott?
Ezt mondta erről: "Mindig azt keresem, hogy hol tudok fejlődni. A Man City elleni gólt a jobb lábammal lőttem, egy szűk szögből; edzés után, edzés előtt a konditeremben gyúrok rá.
Mindig azon gondolkodom, hogy ha én kerülök ilyen helyzetbe, mit tehetnék? Hogyan tudnám jól befejezni? Hogyan passzolhatnám a labdát valakinek, hogy gólt szerezzen? Az itteni stáb jól dolgozik velem, hogy edzés után is gyakoroljunk. Nem gondolok arra, hogy pihenhetek, mindig arra törekszem, hogy fejlődjek.
Én csak segíteni próbálok a csapatnak. Szeretek nyerni, szeretem a klubot, és utálom azt a szót, hogy „underdogok” vagy ilyesmi vagyunk. A Liverpoolért játszunk. Ha a Liverpoolért játszol, nem tekintheted magad esélytelenebbnek. Nem, mindig bajnokként tekints magadra, hogy megnyerj dolgokat. Remélhetőleg mindannyian hiszünk ebben."

Salah mindig jobb akar lenni

Fotó: Getty Images

És hogy melyik a kedvence a két csodagólja közül?
"Nem tudom!" – válaszolta nevetve. "A City ellenit választanám, mert kemény csapat, a világ legjobb védői közé tartoznak a hátvédeik, 1-1 volt... Ezt választom a Watfordnak lőtt helyett."
via Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Salah lett a Liverpool legjobban fizetett játékosa, de ez hordoz magában veszélyeket
03/07/2022 17:20
Premier League
Salah hosszabbított a Liverpoollal
01/07/2022 15:57