Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah már fiatalon is a Liverpoollal játszott a PlayStationön, karrierje végéig maradna a klubnál

Takács Márton

Publikálva 23/10/2021 - 20:18 GMT+2

Mohamed Salah szeretné pályafutása hátralévő részét a Liverpoolnál tölteni, de azt mondja, a jövője nem tőle, hanem az egyesülettől függ.

Mohamed Salah keblére ölelné a világot

Fotó: Getty Images

A világ egyik legjobb formában lévő labdarúgója kitartana a Pool mellett.

Az egyiptomi csatárnak kevesebb, mint két év van hátra a liverpooli szerződéséből, de szívesen maradna profi pályafutása végéig jelenlegi klubjánál.
A Pool idén számos új szerződésben állapodott meg több kulcsjátékossal, de Mohamed Salah az egyik olyan kerettag, akinek a hosszabb távú jövőjét még nem tisztázták. A tárgyalások egyáltalán nem befolyásolták a 29 éves támadó teljesítményét, az egyiptomi válogatott csatár az idei szezonban 11 klubmérkőzésen 12 gólt szerzett eddig, amivel a Liverpoolt a Premier League második helyére repítette a hétvégi, Manchester United elleni vasárnapi rangadó előtt.
Sőt, per pillanat a világ talán legjobb formában játszó labdarúgója, aki meccsről meccsre káprázatosan teljesít, eredményesen focizik, gólerős, és másokat is helyzetbe hoz. Például az a szóló a City elleni rangadón, majd a gólpassz Manénak! Az Aranylabda-szavazáson a dobogóra várható év végén.
"Ha engem kérdeznek, szívesen maradnék a futballkarrierem utolsó napjáig a Liverpoolnál, de erről nem tudok sokat mondani - ez nem rajtam múlik. Ez attól függ, hogy a klub mit akar, nem pedig tőlem. Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy valaha is a Liverpool ellen játsszak. Az elszomorítana. Nehéz, nem akarok erről beszélni, de nagyon elszomorítana. Jelenleg nem látom magam a Liverpool ellen szerepelni, de meglátjuk, mit hoz a jövő." - nyilatkozta Salah.
Salah még 2014-ben kóstolt bele először a Premier League levegőjébe, amikor a José Mourinho menedzselte Chelsea szerződtette. Az az időszak azonban nem is különbözhetne jobban a Liverpoolban eltöltött sikeres periódusától, és elmondása szerint már jóval a csatlakozása előtt érezte a klub csábítását.
picture

Mohamed Salah mindig az élet napos oldalát látja

Fotó: Getty Images

"Azt hiszem, amikor a Chelsea-nél voltam és idejöttem, a Liverpool a bajnoki címért küzdött, és a hangulat hihetetlen volt. Azt mondtam magamban: 'Hű, egy nap itt akarok játszani.’
Ezért amikor Rómában voltam, és szóba kerültek a leendő egyesületek, azt mondtam, hogy nagyon szeretnék ott játszani. Hihetetlen a légkör, és vissza akartam jönni Angliába, hogy bebizonyítsam, az emberek tévednek, nem volt esélyem a Chelsea-nél, vissza akartam jönni. Fiatalon is a Liverpoollal játszottam a PlayStationön! Szóval voltak érzelmi szálak köztem és a klub között."
Salah úgy lép pályára vasárnap az Old Traffordon, hogy ő lesz az első Liverpool-játékos, aki kilenc egymást követő mérkőzésen szerzett gólt, miután a keddi, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is a hálóba talált.
Az egyiptomi üdvözli a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp értékelését, miszerint jelenleg ő "a világ legjobb játékosa", és elmondása szerint mindig is az első hely volt a célja.
"Jól hangzik, de szerintem ez mindig csak egy vélemény. Nem mondhatom, hogy én vagyok a világ legjobb játékosa - van, aki egyetért ezzel, van, aki nem. Jelenleg elégedett vagyok a teljesítményemmel, de mindig azt mondom, hogy ez csak egy vélemény.
Mindig is az volt a célom, hogy a világ legjobb játékosa legyek. Nem kell hazudnom. Ez az, ami arra ösztönöz, hogy nagyon keményen dolgozzak, és próbáljam kihozni magamból a legtöbbet.
A fejemben mindig én vagyok a legjobb játékos. Próbálom ezt az önbizalmat megőrizni a fejemben. Nem számít, hogy egyesek egyetértenek velem, mások meg nem."
Miután a tavalyi szezonban 34 Premier League-meccsén 22 gólt szerzett, Salah előtt nagy kihívásként állt, hogy ezeket a számokat felülmúlja. De az egyiptomi a 2021/22-es idényben eddig megoldotta a feladatot, lenyűgöző szólógólokat szerzett a Manchester City és a Watford ellen, és hét gólt lőtt az első nyolc bajnoki fellépésén ebben az évadban.
Mi változott?
Ezt mondta erről: "Mindig azt keresem, hogy hol tudok fejlődni. A Man City elleni gólt a jobb lábammal lőttem, egy szűk szögből; edzés után, edzés előtt a konditeremben gyúrok rá.
Mindig azon gondolkodom, hogy ha én kerülök ilyen helyzetbe, mit tehetnék? Hogyan tudnám jól befejezni? Hogyan passzolhatnám a labdát valakinek, hogy gólt szerezzen? Az itteni stáb jól dolgozik velem, hogy edzés után is gyakoroljunk. Nem gondolok arra, hogy pihenhetek, mindig arra törekszem, hogy fejlődjek.
Én csak segíteni próbálok a csapatnak. Szeretek nyerni, szeretem a klubot, és utálom azt a szót, hogy „underdogok” vagy ilyesmi vagyunk. A Liverpoolért játszunk. Ha a Liverpoolért játszol, nem tekintheted magad esélytelenebbnek. Nem, mindig bajnokként tekints magadra, hogy megnyerj dolgokat. Remélhetőleg mindannyian hiszünk ebben."
picture

Salah mindig jobb akar lenni

Fotó: Getty Images

És hogy melyik a kedvence a két csodagólja közül?
"Nem tudom!" – válaszolta nevetve. "A City ellenit választanám, mert kemény csapat, a világ legjobb védői közé tartoznak a hátvédeik, 1-1 volt... Ezt választom a Watfordnak lőtt helyett."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés