Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kloppot nem zavarja különösebben, hogy Salah sok gólhelyzetét elpuskázta mostanában

Takács Márton

Frissítve 20/04/2024 - 13:49 GMT+2

Jürgen Klopp elmagyarázta, miért nem aggódik amiatt, hogy Mohamed Salah több helyzetét is elpuskázta a Liverpool utóbbi mérkőzésein. Salah tényleg nincs valami jó formában, az Atalanta elleni, kieséssel végződő Európa-liga-párharc során is küszködött az olaszok kapuja előtt.

Mohamed Salah nem jeleskedik mostanában a gólhelyzetek értékesítésében

Fotó: AFP

Jürgen Klopp megvédte Mohamed Salah-t az egyiptomi kihagyott helyzeteivel kapcsolatban.
"A Liverpool rosszul fejez be, negatív spirálba került bele, Darwin, Jota, Salah, Diaz is hagyja ki a ziccerét. Még a minőségi helyzeteket is meg tudják teremteni maguknak, de elkezdik kihagyni őket, és ez a spirál most megy-megy, és ebből láthatóan nem tudja senki kiszedni a Liverpoolt, semelyik csatára sem.”
Soós Márk, a Spíler TV (Liverpool-szurkoló) elemzője említette ezt a Premier Leak podcast legutóbbi Liverpool Extra - Valójában mekkora a baj? című adásában (S04E37). Márk szerint hat meccsből négyen nem volt probléma, kettőn igen, a Crystal Palace és Atalanta elleni vereségek során.
Mohamed Salah csütörtök este az Atalanta otthonában ugyan győztes gólt szerzett (tizenegyesből), de ő sem tudta továbbjutáshoz segíteni a Liverpoolt a párharc első felvonásán elszenvedett 0-3 után az Európa-liga negyeddöntőjében.
Az egyiptomi – na, meg több csapattársa is a támadók között – inkább a lehetőségek elpazarlásában jeleskedik az utóbbi hetekben, Bergamóban le is cserélte őt Jürgen Klopp.
picture

Mo Salah

Fotó: AFP

Klopp nem lát bele sokat Salah kapu előtti eredménytelenségébe, ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy a helyzetek kihagyása a sportág velejárója, és nem ad okot aggodalomra.
"Nem aggódom különösebben. Ezt teszik a csatárok. Így van ez. Át kell esni rajta. Ő az egyik legtapasztaltabb játékos a csapatban. Nagyjából ennyiről van szó.
Nem arról van szó, hogy Mo korábban életében nem hagyott volna ki lehetőségeket, ez a játék része. A büntetője meggyőző volt, aztán a következő esélye szerencsétlenül sikerült, de nem ez az első alkalom, hogy ilyen lehetőséget hagy ki. Nem fogok nagy sztorit csinálni belőle. Nem aggódom különösebben" - mondta Klopp.
picture

Jürgen Klopp és Mohamed Salah

Fotó: AFP

Klopp azonban kiemelte a tágabb értelemben vett hiányosságokat, különösen a gólszerzési lehetőségek megteremtésében, az olyan jól felkészített védelmek ellen, mint az Atalanta.
"Nem volt elég lehetőségünk. Már az első félidőben is kicsit többet kellett volna teremtenünk, mivel egyértelmű, hogy szükséged van egy eredményre, hogy segítsd destabilizálni az ellenfelet, és ha van egy második gólod, az egy trükkös dolog, mivel a következő találat után hosszabbítás következett volna. De nem jutottunk el odáig, és soha nem fogjuk megtudni, hogyan nézett volna ki" – tette hozzá.
részben via goal.com

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés