Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milák Kristóf győzelemmel tért vissza, Portugáliából érkezhet Klopp utódja, gólzáporos meccsek a BL-ben

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/04/2024 - 07:00 GMT+2

Milák Kristóf aranyérmet szerzett a visszatérő versenyén, míg Hosszú Katinka harmadik hellyel nyitott. A portugál Rúben Amorimot nézte ki magának a Liverpool, így megírtuk, mi teszi annyira különlegessé a Sporting edzőjét. Mindkét keddi BL-párharc döntetlennel zárult, a Real Madrid és a Manchester City 3-3-ről, az Arsenal és a Bayern München 2-2-ről várja a folytatást.

Fordulatos mérkőzést hozott a Real Madrid és a Manchester City párharca - fotó: Javier Soriano

Fotó: AFP

Nagyon kevés olyan teniszező van, ha van egyáltalán még valaki, aki akkora keresztként cipelte volna a becenevét végig a pályafutásán, mint Grigor Dimitrov. Pedig nyilván sokan vannak, akik a fél életüket adnák azért, hogy csak egyszer, bárki baby Fednek szólítsa őket. Ezzel szemben Dimitrov karrierje sokkal inkább szólt arról, hogy valahogy végre maga mögött hagyja ezt a becenevet.
Az idei nyolcadik, de minden bizonnyal az eddigi legnehezebb versenyére készül Valent Márk, az MBH Bank Colpack Ballan versenyzője. A télen az Epronextől a komoly utánpótlásnevelő múlttal rendelkező olasz sorhoz igazoló Valent, egyike annak a kilenc magyar versenyzőnek, akik ott lesznek a ma rajtoló Abruzzói körversenyen.
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint az általa edzett négyes, Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Vinicius Jr. és Rodrygo a legizgalmasabb fiatal játékosok csoportja, akikkel valaha együtt dolgozott. A Real a címvédő Manchester Cityvel találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Ancelotti bízik benne, hogy csapatával sikerült feledtetni a tavalyi kiesést az angolokkal szemben.

Foci

A Real Madrid és a címvédő Manchester City, valamint az Arsenal Bayern München elleni párharcának első mérkőzésén egyaránt döntetlen született, így mindkét negyeddöntő nyílt maradt a visszavágókra a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
picture

Leandro Trossard

Fotó: Getty Images

A Manchester City múltját, jelenét és jövőjét is megismerhetjük Vályi Bence a Man City – A holnap csapata című kiváló könyvéből. A kötet főleg a Pep Guardiola által fémjelzett korszakot elemzi, de olvashatunk az angol klub dicső múltjának nagy alakjairól, a jelenlegi csapat taktikai fejlődéséről és a tulajdonosok pénzügyi machinációiról is.
A 39 éves klasszis az al-Hilal elleni Szaúdi Szuperkupa-elődöntő 86. percében az oldalvonalnál összeakaszkodott az ellenfél egyik játékosával, akit könyökkel először megütött, majd a földre lökött. Miután a játékvezető felmutatta neki a piros lapot, fenyegetően felemelte az öklét, és tett egy lépést a bíró felé, majd gúnyosan tapsolva és mutogatva vonult le a pályáról.
Sajtóhírek szerint a portugál Rúben Amorim érkezik a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző helyére a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatához.
Vécsei Bálint személyében 12-szeres válogatott középpályással erősített a labdarúgó OTP Bank Ligában második helyen álló Paksi FC.
Rúben Amorimot már azt megelőzően hatalmas reménységként tartották számon, mielőtt komoly eredményeket ért volna el. 2020-ban ő lett minden idők harmadik legdrágább edzője, amikor a Sporting a szezon közben kivásárolta a szerződéséből, azóta pedig már bajnoki címet is nyert a klubbal. Hamarosan a következő lépést is megteheti, hiszen ő a Liverpool első számú kiszemeltje.

Tenisz

A világranglista negyedik helyezettje, a 2021-es US Open győztese, Daniil Medvedev nem hazája, Oroszország színeiben indulhatna a párizsi olimpián. Tokió után ez lehet a második alkalom, hogy olimpián vehet részt, és semleges státuszúként is várja, hogy egy ilyen rangos tornán teniszezhessen.
picture

Daniil Medvedev már várja a párizsi olimpiát

Fotó: AFP

Jannik Sinner a Corriere della Serának adott interjúban beszélt a hiányosságairól (nem szeret mosogatni), a pozitív megítéléséről, illetve a felkészüléséről. Az olasz teniszezőt arról is megkérdezték, szeretné-e, ha ő vihetné az olasz zászlót az olimpiai nyitóünnepségen. Sinner a tőle megszokott érettséggel elmondta: megtiszteltetésnek venné, de úgy érzi, más jobban megérdemelné.
Magyarország női teniszválogatottja 2-1-re kikapott Ausztriától kedden a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, melyen a magyar együttes már biztosan nem esik ki a zóna I-es csoportjából.

Kerékpár

Mathieu van der Poel nyerte a Roubaix-t, ráadásul világbajnoki trikóban, nem beszélve arról, hogy megcsinálta a Flandria-Roubaix duplát, ami azért eddig nem sikerült sokaknak. De ne csak mindig róla beszéljünk, hisz például a Roubaix-n utolsóként célba érő Cyrus Monk sztorija is kifejezetten extra. Főleg, hogy van, amiben azért csak sikerült Van der Poelt is lenyomnia.
Három magyar érdekeltségű csapat és összesen kilenc magyar kerékpáros indult az Abruzzói körversenyen, ami ebben a szezonban a Szicíliai kör helyét veszi át a naptárban. Az Epronex-Hungary kerékpárosa, Gönczy Gergő máris felhívta a figyelmet magára a bajuszával.
picture

Zanoncello győzelmével indult az Abruzzói kör, Karl Ádám a top 20-ban

Enrico Zanoncello nyerte az Abruzzói körverseny első szakaszát, a Bardiani versenyzője Malucelli és Penalver előtt győzött a pescarai befutón. Az Abruzzón induló 9 magyar kerékpáros közül természetesen Karl Ádám zárt a legjobb pozícióban, az Epronex versenyzője 17. helyen végzett a nyitónapon. Az MBH Bnak Colpack Ballan versenyzője Valent Márk a főmezőnyben jött meg, az 59. helyen.

Még több sport

Milák Kristóf győzött, Hosszú Katinka bronzérmet szerzett, Zombori Gábor olimpiai A-szintet úszott az országos bajnokság kedd esti programjában a Duna Arénában.
picture

Milák Kristóf. Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Fotó: From Official Website

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezető testülete, a Board londoni ülésén döntés született arról, hogy 2026-ban is Szegeden rendezik az egyik gyorsasági világkupaversenyt.
A Porsche hármas győzelemmel kezdte a 2024-es WEC-idényt, és Katarban egyértelműen domináns autónak számított a 963 hypercar. Csakhogy tempós kanyarjaival, sima aszfaltjával és alacsony rázóköveivel Losail egy nagyon egyedi pályának számít, és Kévin Estre szerint semmi sem garantálja, hogy a most következő régivágású körökön is ennyire erős lesz a Porsche.
Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója szerint az utolsó, isztambuli kvalifikációs versenyen nehéz dolguk lesz a magyar versenyzőknek, mivel kiélezett küzdelem zajlik a helyekért, de még mindig a 4-6 kvóta megszerzése a cél a párizsi olimpiára.
Mitykó Veronika kategóriájában ötödik lett összetettben a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak.
A Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján megdőlt a legrégebbi országos csúcs: Fángli Henrietta 100 méter mellen átadta a múltnak Kovács Ágnes 2000-ben, a sydney-i olimpián elért rekordját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés