Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappé ellopta a show-t, Ronaldo a padról is dicsért, Hazard döntött

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/12/2022 - 06:19 GMT+1

Ronaldo és Messi vb-jének indult, de aztán Mbappé került a középpontba Katarban. Ronaldo helyére ráadásul már a fiatalok is pályáznak, köztük az a Gonçalo Ramos, aki mesterhármast jegyzett Svájc ellen. Ezzel kapcsolatban írtunk a vb-triplák történetéről, de ezt is kifejtettük, ki is tulajdonképpen ez a srác, aki így berobbant a vb-n. Eden Hazard pedig döntött: nem játszik többet a válogatottban.

Kylian Mbappé

Fotó: AFP

2010-ben Spanyolország még a világ csúcsán volt, azóta viszont sorozatban három világbajnokság zárult hatalmas csalódással. A 2014-es vb-től kezdve csupán három mérkőzést nyertek a spanyolok a tornán, a problémák pedig kísértetiesen hasonlóak: rengeteg passz, kevés produktivitás. Ezúttal ráadásul egy sztáredzővel vágott neki a válogatott a tornának, ám ez is kevésnek bizonyult, Luis Enrique ettől függetlenül folytatni szeretné a megkezdett munkát.
Gonçalo Ramos nevét érdemes megjegyezni: ez a fiatal srác ugyanis hatalmasat játszott Svájc ellen a portugál válogatottban. A megfigyelők noteszeiben természetesen régóta megtalálható a Benfica tehetsége, aki ebben a szezonban 21 mérkőzésen 14 gólig jutott klubcsapatánál. Ramos játékát az intelligens mozgása miatt Thomas Mülleréhez hasonlítják a szakértők, abban pedig mindenki egyetért, hogy fényes jövő előtt áll a portugál tehetség.
"Amikor felébredtem és elmondták, mi történt, ő volt az első, akire gondoltam" - árulta el Sonny Colbrelli, aki a tavalyi szívleállását követően befejezte profi pályafutását. Az olasz kerékpáros története sok tekintetben hasonlít Christian Eriksenéhez, épp ezért fel is vette a kapcsolatot a dán labdarúgóval. Colbrelli azt is elárulta, hiányozni fog a kerékpár az életéből, ugyanakkor most már inkább az életében adódó új kihívásokra koncentrál.

Foci

A sportvilág ezen a héten is elsősorban Katarra figyelt, hiszen lezárult a csoportkör, és azzal a lendülettel elkezdődött a kieséses szakasz a labdarúgó-világbajnokságon. A kissé lapos első fordulók után a csoportok utolsó mérkőzésein nem volt hiány drámából, több olyan csoport is volt, ahol egy-egy gól teljesen átalakította volna a továbbjutó csapatok sorát.
Gonçalo Ramos, a portugálok fiatal játékosa gondoskodott arról, hogy Katarban se maradjunk triplázás nélkül, ezzel valódi legendák közé került. Mesterhármas már a legelső vb-n volt, de sokáig vita tárgyát képezte, hogy tulajdonképpen ki szerezte az elsőt. A műfaj legjobbjai a németek, de azért a magyar futballisták is tartanak néhány elképesztő rekordot.
A spanyol válogatott a nyolcaddöntőben búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokság, Rodri, a csapat védője ugyanakkor egy rekorddal lett gazdagabb.
A katari világbajnoki búcsú után Eden Hazard, a belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya bejelentette, hogy többé nem lép pályára a nemzeti együttesben.
A spanyol labdarúgó-válogatott katari világbajnokságon szerepelt keretéből kimaradó Sergio Ramos egyáltalán nem kritizálta a játékosokat és a csapatot, miután az együttes gól nélküli döntetlen után tizenegyespárbajban alulmaradt Marokkóval szemben a keddi nyolcaddöntőben.
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6-1-re verte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.
"Minden mérkőzést láttam és egyszerűen szólva ez volt a valaha volt legjobb vb-csoportszakasz" - mondta az 52 éves sportvezető a FIFA által közzétett szerdai videóban.
Marokkó mellett Észak-Afrikában és a Közel-Kelet más arab országaiban is megünnepelték, hogy a marokkói labdarúgó-válogatott negyeddöntőbe jutott a katari világbajnokságon.

Tenisz

Ezen a héten igazi sztárparádéval hangolódhatunk a 2023-as teniszszezonra, a Szaúd-Arábiában megrendezett Diriyah Tennis Cupra összecsen öt top 10-es játékost sikerült elcsábítani. Köztük van Andrey Rublev is, aki a versenyt megelőzően az Eurosportnak nyilatkozott a háborúellenes üzenetekről, a 2022-es idényéről, illetve azt is elárulta, miben szeretne fejlődni.
Győzelemmel tért vissza csaknem másfél éves szünet után a dubaji tenisztornán Babos Tímea és Kristina Mladenovic kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes párosa.
Egymillió dolláros büntetést kapott a férfi sorozatot lebonyolító ATP-től a wimbledoni bajnokságot is szervező Brit Tenisz Szövetség (LTA), mert kizárta az idei tornáiról az orosz és fehérorosz játékosokat.
Január elején, az adelaide-i tornán tér vissza Ausztráliába Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa. A szervezők szerdán közölték, hogy a szerb sztárjátékos nevezett a január elsején kezdődő tornára.

Kerékpár

Biztosan nem marad pro-konti szinten a B&B Hotels, pedig még két hónapja is biztosnak látszott a Tour indulás, és Cavendish leigazolása. A francia csapat valószínűleg kontiként folytatja, a versenyzők pedig kereshetnek magunknak új csapatot. Már ha decemberben találnak maguknak helyet valahol.

Téli sportok

Nemcsak Tiril Eckhoff, hanem a norvégok másik női klasszisa, Marte Olsbu Røiseland is legkorábban januárban kezdi meg a biatlon-világkupa idei szezonját, aki így szinte biztosan nem védi meg összetett elsőségét. Ugyanakkor a fő célját talán még így is teljesítheti.
Rá sem lehetett ismerni Lisa Vittozzira a biatlon-világkupa nyitóhétvégéjének versenyein. A legutóbbi két szezonban nagyjából önmaga árnyékaként teljesítő biatlonos két dobogóval, valamint egy negyedik hellyel köszönt el Kontiolahtitól, ráadásul a sárga trikót is magára ölthette.

Még több sport

A Szeged házigazdaként 31-28-ra kikapott a lengyel Kielcétől szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.
Jövőre a sorozat történetében először Európán kívül rendezik meg a legrangosabb atlétikai versenysorozat, a Gyémánt-liga döntőjét, melynek az idei világbajnokság helyszíne, Eugene ad otthont.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) e hónap végétől feloldja Észak-Korea felfüggesztését, amelyet az után rótt ki a kommunista államra, hogy az nem engedte indulni sportolóit a 2021-es nyári ötkarikás játékokon a japán fővárosban.
A Forma-1-es világbajnokság irányítói kijelölték azt a hat helyszínt, amelyen sprintfutamos versenyhétvégét rendeznek majd a jövő évi szezonban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés