Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A vb-kudarc után visszavonul a válogatottságtól a belgák csapatkapitánya

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/12/2022 - 13:14 GMT+1

Foci-vb: A katari világbajnoki búcsú után Eden Hazard, a belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya bejelentette, hogy többé nem lép pályára a nemzeti együttesben.

Foci-vb: Már a csoportkörben elbukott a belga aranygeneráció - CNN Show

Vb-2022 - Eden Hazard lemondta a válogatottságot

"Ma lezárok egy fejezetet - fogalmazott szerdán a közösségi oldalán a játékos. - Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatott pályafutásomat. Az utódok készen állnak. Hiányozni fogtok. Köszönöm a szeretet, a példátlan támogatást, a 2008 óta együtt átélt boldog pillanatokat."
A 31 éves Hazard tagja volt a négy éve világbajnoki bronzérmes belga válogatottnak, idén azonban már a csoportkör után búcsúzott aranygenerációként emlegetett társaival, köztük Kevin de Bruynével, Thibault Courtois-val és Romelu Lukakuval.
Az ország nemzeti csapata most nagy átalakítás elé néz, Roberto Martínez távozása után új szövetségi kapitányt kell keresni.
Hazard 126-szor szerepelt a válogatottban és 33 gólt szerzett. Az elmúlt években újra és újra sérülésekkel küzdött, klubjában, a Real Madridban nagyon keveset játszik és Katarban is messze volt a csúcsformájától.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés