Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

BL-győztes a Real Madrid, dráma a Girón, Świątek mellől kiesett a többi top 10-es játékos a Garroson

Eurosport Magyarország

Publikálva 29/05/2022 - 07:12 GMT+2

A Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Liverpool a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében. Ennél emlékezetesebben aligha alakulhatott volna a 2022-es Giro d’Italia 20., utolsó előtti szakasza. Több női kiemelt is búcsúzott a Roland Garroson.

A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois volt a BL-döntő legjobbja

Fotó: AFP

Hírlevelünkre is feliratkozhattok, amennyiben szeretnétek ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot.
"Úgyse hiszi senki el magának/hogy amit lát, az tényleg van"
A Kispál és a Borz Zsákmányállat című dalában énekelteknek megfelelően a Giro d'Italia 20. szakaszának befutóját követően nem kevesen voltak, akik eléggé meglepődtek azon, amit láttak. Ide tartozik Lennard Kämna is, a nagy nyertes, Jai Hindley megfontoltan nyilatkozott, ahogy Pavel Sivakov, Mikel Landa és a szakaszgyőztes Alessandro Covi is.
"Ez egy jó nap volt számomra, örülök, hogy mentem egy nagyot, de közben van bennem némi csalódottság is. Mert elég közel voltam egy nagy eredményhez és nem sok ilyen lehetőség adódik az ember életében." Negyedik lett a Giro pénteki szakaszán Valter Attila. Nekünk mindig Valter, a vombat jut róla eszünkbe a Puha élet c. mesekönyvből, aki egy számára ismeretlen világban próbált eligazodni és nyitott egy hamburgerezőt. Valter Attila pedig bebizonyította, hogy benne van egy szakaszgyőzelem.
Perre menne Wimbledon az ATP és a WTA ellen, szerződésszegéssel vádolva a profi szervezeteket, amiért azok nem osztanak ki ranglistapontokat az idei londoni Grand Slam-tornán. Reméljük, tárgyalásig nem jut el a helyzet, és inkább valaki benyögi majd addig A Karib-tenger kalózai egyik kulcsszavát: "alku"! Vagy ha mégis, akkor nem süllyed majd a bírósági procedúra olyan kardinális mélypontokra, mint Johnny Depp és Amber Heard ügyében.

KERÉKPÁR

Alessandro Covi nyerte a Giro d'Italia 20. szakaszát egy hosszú, szólóban letekert 54 kilométeres szökés után. Az igazi drámát a rózsaszín trikós Richard Carapaz és az összetett elsőségért tekerő Jai Hindley csatája hozta. A szakasz végén gazdát is cserélt a Maglia Rosa. Megmutatjuk az elképesztő utolsó 1000 métert.
Az ausztrál Hindley ugyanis 1:25 perces előnnyel átvette az összetett első helyét a Giro királyetapján, melyen az eddigi rózsaszín trikós ecuadori Carapaz az utolsó három kilométerre rogyott meg. Videón a szakasz összefoglalója.
picture

A legutolsó hegy legvégén borult minden, Hindley várja rózsaszínben az utolsó szakaszt

TENISZ

Vasárnap nyolc egyes nyolcaddöntőt rendeznek Párizsban, ahol kiderül, az év második Grand Slam-tornáján már a negyeddöntőben összejön-e a Novak Djokovic-Rafael Nadal álommeccs. Tovább menetelhet Carlos Alcaraz és Alexander Zverev is, a hölgyeknél pedig kiderül, lesz-e az alsó ágon korábbi GS-bajnok a legjobb nyolc között.
Iga Świątek szombaton megszerezte sorozatban a 31. győzelmét. Az idei Roland Garroson eddig 54 és 61 perc kellett neki két sikeréhez, ezúttal 90-re volt szüksége. Ahogy a Taxi c. filmben mondták a traffipaxoló rendőrök az utolérhetetlen fehér Peugeot-ra: "lassul". Mondjuk a lengyel világelső űrsebességéből van hova visszavenni.
picture

Iga Swiatek - Danka Kovinic - Roland-Garros

A második helyen kiemelt orosz Daniil Medvedev is bejutott a legjobb 16 közé a Garroson, miután sima három szettben, 6:2, 6:4, 6:2-re verte meg Miomir Kecmanovićot.
Összesen öt játékot engedélyezve, másfél óra alatt, meggyőző játékkal jutott be a nyolcaddöntőbe Stefanos Tsitsipas, miután 6:2, 6:2, 6:1-re győzte le a svéd Mikael Ymert.
A harmadik helyen rangsorolt spanyol Paula Badosa a második játszmában sérülés miatt feladta az orosz Veronika Kudermetova elleni harmadik fordulós mérkőzését, míg a hetedik kiemelt Aryna Sabalenka Camila Giorgitól kapott ki 4:6, 6:1, 6:0-ra. Świąteken kívül nem maradt már versenyben top 10-es női játékos.

FOCI

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája 2021/22-es kiírását, mivel szombaton a párizsi fináléban 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt. A Stade de France-ben rendezett, több mint félórás csúszással kezdődő összecsapás egyetlen gólját Vinícius Junior szerezte az 59. percben, ugyanakkor a spanyol bajnoknál a hős Thibaut Courtois volt, a belga kapus ugyanis nagyszerű formában védett.

MÉG TÖBB SPORT

A Ferrari hazai versenyzője, Charles Leclerc indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíjon. Mellőle csapattársa a spanyol Carlos Sainz Jr. vághat neki a versenynek. A harmadik rajtpozíciót Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája érte el. Verstappen a negyedik, míg Hamilton a nyolcadik rajtkockát szerezte meg.
Bár több korábbi vezetőedző is járt a Los Angeles Lakersnél az elmúlt időszakban interjún – mint például Terry Stotts és Kenny Atkinson –, a klub vezetősége végül a Milwaukee Bucks segédedzője, David Ham mellett döntött.
Nem egészen egy hónapja ért véget a 2021/2022-es snooker szezon, jelenleg is zajlanak a Q School versenyei a Main Tour tagságért, és egy hónap múlva már kezdődik az új szezon, a Championship League egy hónapig tartó sorozatával. Az első komoly verseny a European Masters lesz augusztus harmadik hetében.
A Ferencváros női kézilabdacsapata a végsőkig kiélezett mérkőzésen csak hétméteresekkel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, miután 21-21-es rendes játékidőt követően büntetőpárbajban 4-3-ra legyőzte a Siófok csapatát a debreceni négyes döntőben.
A FTC-nek a címvédő Győri Audi ETO KC lesz az ellenfele a fináléban, miután nagyon sima mérkőzésen 39-18-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát. Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés