Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Darvin Ham a Lakers új vezetőedzője

Péter Babos

Frissítve 03/06/2022 - 19:46 GMT+2

Bár több korábbi vezetőedző is járt a Los Angeles Lakersnél az elmúlt időszakban interjún, – mint például Terry Stotts és Kenny Atkinson – a csapat vezetősége végül a Milwaukee Bucks segédedzője, Darvin Ham mellett döntött.

David Ham

Fotó: Eurosport

Shams Charania információi szerint a felek egy négy éves szerződésben állapodtak meg.

Ham játékos pályafutása során, mely majd egy évtizedig tartott a hármas poszton szerepelt. 2004-ben bajnokságot nyert a Detroit Pistons tagjaként, akkor a döntőben épp új munkaadója, a Lakers volt az ellenfél.

Edzői pályafutását a G-ligában kezdte, első NBA-s megbíztatását 2011-ben kapta, Phil Jackson stábjában dolgozott a Lakersnél. 2013-ban aztán az aranysárga-lilák elengedték, így került Mike Budenholzer mellé Atlantába.

A páros remek sikereket ért el a Hawksszal is, aztán amikor Budenholzer Milwaukeeba távozott, Ham követte oda is. 2021-ben sikerült bajnokságot nyerniük a Bucksszal. Nem Ham volt az egyetlen olyan szakember, akit meghallgattak a kaliforniaiak Budenholzer korábbi asszisztensei közül, Kenny Attkinson és Charles Lee is szolgált ilyen pozícióban korábban. Lee most átveszi Ham helyét Milwaukeeban és első számú segédedző lesz.

Annak ellenére, hogy a Lakers nagy reményekkel vágott neki a 2021-22-es NBA-szezonnak, még rájátszásba sem jutott 33-49-es mérlegének köszönhetően.

Egy biztos: LeBron James örül a kinevezésnek



Nem lesz könnyű dolga Darvin Hamnek tehát, csalódást keltő szezon, a Westbrook-ügy és a játékoskeret átalakítása külön-külön is embert próbáló feladat, Los Angelesben remélik neki ez jobban fog sikerülni, mint Frank Vogelnek idén.
Forrás: cbssports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés