Persze, sokaknak már a Championship League is komolynak mondható, hiszen ez a nyári verseny(sorozat) idén is pontszerző, ahogy tavalyi is az volt (a téli CL-en ezzel szemben ezúttal sem lehet ranglistapontokat gyűjteni), ebből a szempontból tehát mondhatjuk, hogy komolyabb, mint mondjuk az idei wimbledoni tenisztorna...
Augusztusban lesz az első "rendes", azaz egyhetes verseny, mégpedig a European Masters. Ez egy eléggé hányatott sorsú megmérettetés, hiszen egyrészt nincs fix helye, másrészt nincs fix időpontja sem. Az utóbbi három tornát januárban, szeptemberben, illetve februárban rendezték. Mióta létezik ez a verseny, volt már Romániában, Belgiumban, Ausztriában és Angliában. Ezúttal Németország, Fürth városa ad neki helyszínt, ahol korábban a Paul Hunter Classicot rendezték.
Augusztus 21-én véget ér a European Masters, és csak szeptember 26-án lesz ismét pontszerző verseny. Hacsak be nem szuszakolnak ide még egyet, amire van lehetőség, a naptárban jelzi is a World Snooker Tour, hogy elképzelhető egy verseny szeptember közepén is. Szeptember végén pedig jön a British Open, az a nagyon furcsa torna, ahol három nyert frame-ig mennek a meccsek, és a döntőben is csak hatot kell nyerni, magyarán 24 megnyert frame-mel elvihető a trófea, és a hozzá járó, busásnak mondható, 100.000 font.
Snooker
Michael White: "Több trófeát akarok!"
23/06/2022 07:49
A British Open október 2-án ér véget, és innentől fogva sűrűsödnek az események. Két héttel később kezdődik a Northern Ireland Open, és elképzelhető, hogy ez lesz az első olyan verseny az új szezonban, ahol az összes nagyágyú elindul. Október utolsó napján rajtol a Champion of Champions, és november 12-én már a UK Championshipet élvezhetjük, ami két szempontból lesz különleges.
Egyrészt ez a verseny, a szezon első Triple Crown-tornája később szokott lenni, hagyományosan november végén és december elején rendezik. Most azért került november közepére, hogy ne ütközzön a parádés módon télre ütemezett futball világbajnoksággal. November 20-án vége a UK-nek, és 21-én kezdődhet is a foci-vb.

Zhao Xintong

Fotó: WorldSnooker

Ennél tán érdekesebb, hogy változik a rendezés szisztémája is. Gyakorlatilag olyan lesz, mint a világbajnokság, tehát a 16 kiemelt (a világranglista első 16 helyezettje) játszik a selejtezőből a főtáblára kerülő 16 játékossal. Lehet, hogy a tavalyi Zhao Xintong - Luca Brecel döntő nem jött be annyira a szponzoroknak? A meccsek hossza mindenesetre nem változik, hat nyertig mennek, a döntő kivételével. A győztes viszont a korábbi 200.000 font helyett immár 250.000-et tehet majd zsebre.
2022 végén lesz a Scottish Open, valamint az English Open, ezzel a két Home Nations tornával zárul tehát az esztendő. 2023-ról egyelőre nagyon keveset tudhatunk, mindössze annyit, hogy január második hetében lesz a Masters, és április 15-én rajtol a világbajnokság, ami május elsején ér majd véget. Valamikor lesz Turkish Masters, Welsh Open és German Masters is, de még nem tudni, hogy mikor. A szezonzáró csúcseseményről annyit viszont már lehet tudni, hogy (a játékosok kérésére) visszatérnek a tíz nyert frame-ig tartó mérkőzések a selejtezőben, már az első fordulótól kezdve. És az is tudható, hogy változik a névadó szponzor: a Betfred szerződése lejárt, és átveszi a helyét a Cazoo, ami ezzel a fontos versenyek döntő többségének lett a névadója, hiszen a UK és a Masters eddig is az "övék" volt, a jövő szezontól pedig a Cazoo neve alatt fog futni a világbajnokság mellett a British Open is. Mindebből kiderül, hogy a teljes Triple Crown a használtautó-kereskedés cégére alá került.
Snooker
30 éve csodálhatjuk az O'Sullivan - Higgins - Williams triót
21/06/2022 11:32
Snooker
O'Sullivan és Zhao egy igazi álompár
20/06/2022 11:44