Benedek-Epres Panni is részt vett a férje tiszteletére rendezendő vízilabdatorna sajtótájékoztatóján.
"Nagy megtiszteltetés és nagy öröm, hogy amikor első alkalommal ez az ötlet felmerült, akkor Pannit kérdeztem arról, hogy mit szól ehhez rendezvényhez, maximálisan támogatta, sőt azt mondta, biztos benne, hogy amit szervezünk, megfelelő körültekintéssel tudjuk szervezni.” – nyilatkozta Vincze Balázs a Szusza Ferenc Stadion VIP-termében, Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója részvételével tartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, majd annyira elérzékenyült, hogy 10 másodpercnyi zajos csend következett.
Az elmúlt két évben, amióta Vincze Balázs vette át Benedek Tibor helyét - utóbbi kérésére - az UVSE szakmai igazgatójaként és a klub férfi OB I-es, valamint a fiú ifjúsági csapatának vezetőedzőjeként, mindig sírt ő is, és e sorok írója is, ha a háromszoros olimpiai bajnok legenda volt a téma a beszélgetéseink, interjúink során. Ettől most megkíméltük Benedek egykori újpesti és válogatottbeli csapattársát, barátját, a könnyek jöttek e nélkül is mindkettőnk részéről.
Vízilabda
Benedek Tibor óta először villogott balkezes pólós 8-as sapkában a magyar válogatottban
29/04/2022 18:02
Pont úgy, ahogy 2020 nyarán a Hajós 50-es medencéjének partján ülve, tavaly márciusban az UVSE-torony tövében helyet foglalva, és 2021 nyarán a Benedek Tibor Emléktorna eredményhirdetését követően.
A tavaly augusztusi, a házigazda UVSE, a KSI és a Honvéd részvételével zajló utánpótlástornát Vincze Balázs csapata nyerte. Idén egy, a külföldi klubok számára is jobb időpontban, májusban a Mladost Zagreb, a Partizan Beograd, a Budapesti Honvéd, az FTC, a KSI, a Vasas, az UVSE gárdáját és a 2005-ös születésűekből álló Tehetséggondozó Csapatot láthatjuk majd a Margitszigeten a hétvégén.

Vincze Balázs eligazítás közben - Fotó: Palágyi Barbara/UVSE

Fotó: facebook

Vincze Balázs után Benedek-Epres Panni kapott szót, aki a rá jellemző visszafogott stílusban beszélt keveset, de sokatmondóan.
"Balázs olyan szépen beszélt, hogy elég nehéz ezek után megszólalni, de most lettem teljesen biztos benne, hogy Tibor jó kezekben hagyta nála a csapatot, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól csinálja. Köszönöm szépen, hogy itt lehetek, nem szeretném szaporítani a szót, csak szeretném megköszönni az UVSE-nek, hogy nap mint nap, és nem csak ezeken az alkalmakon ápolják Tibor emlékét. Azt hiszem, a hétköznapokon is, egy szürke, februári estén az edzésen is abszolút jelen van Tibor az uszodában. Azért örülök ennek a tornának, mert Tibort ne gyászoljuk, hanem ünnepeljük! Köszönöm szépen!”

Benedek-Epres Panni és Baksa Benedek a sajtótájékoztató után - Fotó: a szerző felvétele

Fotó: Eurosport

A 21 esztendős Baksa Benedek 2019 nyara óta az Eger játékosa, egy szezont dolgozott Benedek Tibor irányítása alatt az UVSE-nél, együtt nyertek ifi aranyat, Benedek Tibi a nekünk adott nagyinterjúban szép szavakkal búcsúztatta, amikor Baksa Egerbe készült. A válogatott összetartásokon is megforduló kapásoldali pólóssal azon a három évvel ezelőtti nyáron és 2020 júliusában is beszélgettünk, amikor Mestere tiszteletére a 8-as sapkában kezdett el játszani, teszi ezt azóta is.
"A Mester nem csak az edzőm volt, a beceneve is megmutatja azt, hogy mennyivel több volt ő nekünk, mint csak egy edző. Nagyon sokat segített abban nekünk, hogy mi most milyen emberek vagyunk, milyen felnőttekké váltunk. Csak köszönettel és hálával tartozunk neki, nincs egy olyan nap se, amikor ne jutna az eszünkbe.” – említette Baksa Beni a sajtótájékoztató hivatalos részén.

Baksa Beni uvse-s pólója, melyet a 2019-es ifi bajnoki cím után minden csapattársa és Benedek Tibor is aláírt - Fotó: a szerző felvétele

Fotó: Eurosport

Az egriek 8-asát külön is megkértük, hogy elevenítsen fel olyan történetet Benedek Tiborral kapcsolatban, amelyet eddig még nem tett meg. Azt sosem fogjuk neki elfelejteni, hogy a legenda halálának napján vele együtt álltuk végig a virrasztást a Margitszigeten a Hajós Alfréd uszoda előtt, és utolsóként mi ketten jöttünk el a helyszínről este fél 12 körül.
"A rutinjaim között szerepel, hogy meccsek előtt szeretek megcsinálni bizonyos apróságokat. A parton nyolcat szoktam tapsolni, a nyolcadikra ugrok be a vízbe. Azt érzem, mintha a Mester belökne a vízbe, hogy akkor ’gyerünk, csináljuk!’.
Tényleg ott van a mindennapokban. Mondanám, hogy annyira már nem érzelmesen, meg hogy nem szomorít el nagyon, de most azért igen. Nem is tudtam nagyon mit mondani, a torkomban dobogott a szívem, Balázs olyan szépeket mondott, és mivel sírt is, nagyon nehéz volt utána megszólalni és okosat mondani. Az emléktorna tökéletes alkalom lesz arra, hogy megmutassuk, Benedek Tibor itt van velünk."

Baksa Benedek az Eger 8-as sapkájában - Fotó: Egri Vízilabda Klub

Fotó: facebook

Baksa Benivel szombat és vasárnap este is összefutottunk a Hajós uszodában, mivel húga, Bori az FTC-vel a leány ifjúsági nyolcas döntőben szerepelt és lett a sorozat ezüstérmese. Beninek vasárnapra elment a hangja, de biztosak voltunk benne, hogy hétfő délelőttre rendben lesz. Így is lett, így folytathatta a mesélést honlapunknak Benedek Tiborról.
"Olykor az agyam kapcsol, hogy ezt meg ezt elmondta nekünk annak idején, hogy mit hogyan kell csinálni. Amikor hajnali 6-kor edzettünk az UVSE-nél, olyan erővel modellezett nekünk meccsszituációkat, egy az egy elleni akciózásokat, amelyekről elmondta, hogy ezeket edzéseken is produkálni kell. Emberileg tanított sokat, amiket azok mellé teszem, amiket a szüleimtől tanultam, és majd a gyerekeimnek szeretném átadni.”
Jó, hogy visszajött a hangja.
https://i.eurosport.com/2022/05/16/3373806.jpg

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Olasz bajnokként és BL-győztesként jönne a budapesti vb-re a Reccóban remeklő Zalánki Gergő
18/03/2022 16:06
Vízilabda
A világ egyik legzseniálisabb pólósa úgy tekint a karrierjére, mint egy Netflix-sorozatra
18/02/2022 16:31