Az átalakult Ferencváros remek őszt produkált.

A nyáron alaposan átalakuló, hét játékosát lecserélő, hat új pólóst igazoló Ferencváros megcsinálta azt, amit előzetesen talán senki nem gondolt volna, veretlenül hozta le az őszi szezont.
23 mérkőzést játszott Varga Zsolt csapata december 21-ig ebben a félidényben, és egyszer sem kapott ki, pedig olyan ellenfelei voltak Vámos Mártonéknak, mint a Novi Beograd, a Brescia, a Barceloneta, az Olympiakosz, az OSC, a Szolnok, a Vasas és a BVSC.
Vízilabda
Az FTC szakosztályelnöke, Madaras Norbert a BL-szerepléssel és a csapatépítéssel is elégedett
10/01/2022 17:55
Ez már önmagában bravúr, ahogy az is, hogy közben főszerepet kaptak a Fradi fiataljai. Fekete Gergő élete talán legmeghatározóbb hónapjain van túl, több meccsen felfelé tudott kilógni az FTC-ből, Molnár Erik világklasszisokkal szemben bekkelt hatékonyan, miközben látványosan jól centerezett is. Vigvári Vendel pedig a mezőnymunkában, védekezésben fejlődött sokat, komplexebb játékos lett. Mindhármuk jutalma válogatott összetartásra szóló meghívó lett – megérdemelten.
A három új légiós közül Nemanja Ubović szenzációs centerjátékot produkált ősszel, Daniil Merkulov úgy pólózik, mintha évek óta a csapat szerves tagja lenne, Luca Damonte is hasznos teljesítménnyel járult hozzá a zöld-fehérek félszezonjához.
Rövid idő alatt vált hatékony csapattá a Ferencváros, amely főleg a Vogel Soma, Jansik Szilárd, Ubović, Vámos Márton, Varga Dénes tengelyre épít. Ezt bizonyította az FTC sok néző előtt kedd este is a Komjádiban, ahol végig vezetve, nagy fölénnyel győzték le a népligetiek a Jadran Splitet.
Ahol csak az okozott némi meglepetést, hogy vagy három ejtésgólt is lőttek a horvátok. A Fraditól több alkalommal is láttunk kétcenteres játékot Ubović, Jansik, illetve Gábor Lőrinc, Fekete Gergő leosztásban. Magabiztos, 14-8-as győzelmet aratott a Fradi, amely sikeres félév után vonulhat némi pihenőre.
A mérkőzés után Varga Zsolttól azt kértük, hogy összegezze csapata őszi teljesítményét:
"Volt azért hullámzás a játékunkban, sok meccset játszottunk. Hajszálon múlt, hogy a BVSC elleni meccsünk nem döntetlennel ért véget, ami számunkra kvázi vereséggel ért volna fel. Érdekes, hogy voltak olyan döntetlenjeink ősszel, amelyeket vereségként éltem meg, meg voltak olyanok, amiket pedig győzelemként. Ettől függetlenül ezek mindig egy pontot értek.
Egy csapatnak van egy épülési folyamata, és közben rá kellett jönnünk arra, hogy mi a leghatékonyabb játékunk. Ezúttal tényleg nagyon büszke voltam mindenkire, mert amit végigcsináltunk ebben az évben a betegségeket figyelembe véve - ami most is tarolt a Barcelonetával vívott meccs után -, azután is hatalmas szívvel, lelkesedéssel és taktikai fegyelemmel játszottunk. Megcsinálták, amit kértem tőlük, ki tudtuk venni a játékból a balkezesüket, a harmadik negyed közepére már nem volt a vízben. Amennyi erőnk maradt, azt kiadtuk magunkból, és talán még azt is mondhatom, hogy jobban játszottunk, mint vártam. Büszke vagyok rájuk, hogy ezt így végig tudták csinálni!"

Varga Zsolt remek csapatot épített megint - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A játékosok közül Vigvári Vendeltől is ezt kértük:
"Sokan a válogatottból jövünk, valaki a felnőttből, többen a junior válogatottból, úgyhogy az eleje fárasztó volt. Nekünk a bajnokságban sokáig valamivel könnyebb mérkőzéseink voltak, és mivel a BL-t a főtáblán kezdtük, ott volt egy nagyobb alapozó időszakunk. Onnantól viszont jöttek sorban a nagyon nehéz és fontos mérkőzések. Ezeken tényleg úgy teljesítettünk, amire nem sokan gondoltak volna. Emiatt örülhetünk, büszkék lehetünk, de a BL-ben még nem értük el a céljainkat. Az őszi céljainkat teljesítettük, az egyetlen megnyerhető trófeát, a Magyar Kupát meg is nyertük. Jó szájízzel tudunk kellemes pihenőre menni.
Próbálok minél több téren fejlődni, és olyan dolgokat csinálni, amely nem feltétlenül látványos, viszont nagyon fontos a csapat szempontjából. A gólokat tekintve nem indult jól a szezonom, küszködtem az elején, de aztán kezdtem belejönni, és úgy érzem, a következő félévben még jobban tudok teljesíteni.”

Vigvári Vendel sokat fejlődött az ősszel - Fotó: FTC

Fotó: From Official Website

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 6. forduló
FTC-Telekom Waterpolo-Jadran Split 14-8 (4-1, 5-2, 4-3, 1-2)
a Fradi gólszerzői: Ubović 3, Merkulov 2, Vigvári Vendel 2, Varga Dénes 2, Vámos 2, Jansik Sz., Damonte, Gábor

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Märcz Tamás kinyitotta a válogatott ajtaját, az előszobán túlra is többen szeretnének eljutni
15/12/2021 06:29
Vízilabda
Az FTC nem tudta lezárni újabb rangadóját, a Vasas háromszor jött vissza mínusz háromról
05/12/2021 09:59