A Ferencváros először veszített pontot ebben a bajnokságban.

Kijut nekünk a jóból ebben a szezonban. Nagyszerű meccseket láthatunk az élvonalban hétről hétre, ezek közül eddig az OSC-Vasas rangadó emelkedett ki a leginkább.
Slobodan Nikić vezérletével egyre erősebb csapat benyomását keltik az angyalföldiek, akik úgy tudtak 9-9-es döntetlent játszani az eddig 100%-os Ferencvárossal, hogy nem játszottak valami jól. Ráadásul a Fradi 4-1-re, 6-3-ra és 8-5-re is vezetett, de az eddigi sorminta szerint a zöld-fehérek nem tudták lezárni a partijukat.
Vízilabda
Märcz Tamás helyében ezzel a csapattal vágnánk neki (v)érmes reményekkel a hazai vízilabda vb-nek
20 ÓRÁJA
A Nemanja Ubović melletti egyetlen, remekül centerezni is tudó pólósukat, Fekete Gergőt már az első negyedben elveszítette az FTC, miután a 7-ese a Vasas kapuja előtt összeakadt Bátori Bencével a víz alatt. A játékvezetők a hazaiak csapatkapitányát sima, míg a vendégek játékosát cserés kiállítással büntették.
Immár szokás szerint Jansik Szilárd, Daniil Merkulov és Molnár Erik ment be ezután centerezni, utóbbi maga fejezte be az általa kiharcolt emberelőnyt. Mindkét kapus hatalmasakat védett, Branislav Mitrović és Vogel Soma is a legjobbak közé tartozott a meccsen. Bő egy perccel a vége előtt eldőlni látszott a parti, amikor Varga Dénes a támadóidő lejárta előtt századmásodpercekkel megszerezte harmadik találatát (7-9).

Vámos Márton előtt a blokkerdő - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website

De a Vasas innen is visszajött. Előbb Drasko Brguljan fejezett be szépen egy fórt, 27,4 másodperc volt hátra, amikor Mitrović védett egy óriásit, a megúszó Bátori Bence elé ívelte a labdát, aki pedig köszönte szépen a lehetőséget és kiegyenlített. A Fradi még támadhatott a győzelemért, de Vámos Márton három másodperccel a vége előtt elengedett bombáját a blokk és Mitrović együttesen hárította. Még egy kontra és két cserés kiállítás (Vadovics Viktor és Jansik Szilárd) fért bele a meccsbe, a Vasas még azt is reklamálta, hogy Varga Dénes a sípszó után szándékosan ellőtte a labdát, amiért büntetőt kellett volna ítélni.
Nem ítéltek, 9-9 lett a vége.
A Vasasból a triplázó Vadovics Viktort kértük értékelésre:
"Annak örülök, hogy vissza tudtunk jönni, talán most már kezdünk összeállni mint csapat, és az eredmény bizonyítja ezt. Gratulálok a csapatomnak és a Fradinak is, a nézők számára ez egy élvezhető, jó mérkőzés volt. Belülről fárasztó volt, de egy igazi vízilabda-mérkőzésnek éreztem. Készülünk tovább, a jövő héten a Fradi ellen elődöntőzünk, vagyis folytatódik ez a fajta felkészülésünk. Mivel nálunk nemrég volt edzőváltás, megpróbáltunk stabilizálódni, sikerült kijönni a gödörből."

Vadovics Viktor háromszor volt eredményes - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website

A Fradiból az ismét jól játszó, 18 éves Molnár Erik nyilatkozott nekünk:
"A támadójátékunkkal nem volt semmi probléma, lőttünk kilenc gólt. Hátul, védekezésben akadta egy-egy olyan gól, amit elkerülhettünk volna. Amikor pedig háromszor is vezettünk három góllal, sosem tudtuk belőni azt a negyedik gólt, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. Mindig feljöttek mínusz egyre vagy kettőre, és onnan kellett újra megcsinálni a háromgólos különbséget, és a végén a fegyelmezetlenségünkből adódó góllal egyenlítettek is.
Egyre jobban belerázódom ebbe a környezetbe, egyre jobban bírom a meccseket, jó erőben érzem magamat. Nagyon élvezem ezeket a derbiket, nagyon sokat tudok tanulni belőlük. Aki vízilabdázik, mind ilyen mérkőzésekért kezdte el."

Molnár Erik Draško Brguljannal szemben - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
20/05/2022 18:54
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42