Manhercz Krisztián egy másodperccel a vége előtt szerzett góllal mentett pontot az OSC-nek.

Kedden Varga Dénes 2,7 másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt a Ferencváros-BVSC mérkőzésen, szerdán egy másik Európa-bajnok, Manhercz Krisztián az utolsó másodpercben mentett pontot az OSC-Vasason.
Mire eljutottunk odáig, a szezon egyik, ha nem a legjobb meccsét láthattuk. Legalábbis 6-6-ig mindenképpen. A hazaiak pazarul kezdtek, a megint nagyot centerező Hárai Balázs és a nagy kedvvel játszó Burián Gergő vezérletével 6-2-re megléptek az újbudaiak, de a Slobodan Nikić keze alatt egyre inkább csapatként és jól játszó Vasas kiegyenlített mínusz négyről is.
Vízilabda
Az UVSE fiatal játékosait terelgető kapusa nem akarja, hogy mindig ő legyen a krampusz
EGY ÓRÁJA
Ekkor a vendégek egyik támadásánál Burián kapott az arcához az Erdélyi Balázzsal való találkozás hatására, le is kellett cserélni. A túloldalon Erdélyi és Várnai Kristóf akadt össze, mintha előbbi odacsapott volna egyet utóbbinak, és úgy tűnt, Várnai megtorolta ezt, amiért az OSC 4-ese kapott egy 4 perces kiállítást, Erdélyi semmit.
Addig sem a játékvezetők voltak a parti legjobbjai, Marjay Zsolt kritikán aluli színvonalon bíráskodott. Innentől kezdve ki is esett a kezükből az irányítás, nem lehetett tudni, miért jár kiállítás, nevezett spori elrontotta a mérkőzést, két csapat nagy meccsét, százak szórakozását.
Válogatott játékos is ült a lelátón, amikor kérdeztük utólag, ő sem értette, mi történik a vízben. A védekezésben is jeleskedő, blokkokkal, labdaszerzésekkel előrukkoló Manhercz produkálta betörésekre, akciózásokra például alig jött ítélet, Mezei Tamás centerezését sem honorálták a sporik, engedték, ha vízisíztek egymáson a pólósok, a második negyed közepére a Vasas mindhárom bekkje két-két kiállítással állt.

Draško Brguljan 36 évesen is megy, mint a meszes minden meccsén - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: facebook

11-7-re is ment a Vasas, vagyis ők is közé tettek négyet, 3:42-vel a vége előtt itt tartottunk. Az utolsó négy percben aztán az OSC játékosai szedték össze minden maradék erejüket és mentek előre, mintha nem lenne holnap. Manhercz vezetésével toltak egy 4-0-t, és az év egyik, ha nem a legjobb magyar pólósa a végén, az utolsó pillanatokban bevágta az egyenlítő gólt is. Majd Marjay sporttárs kiállította őt cserével, csak hogy megmutassa, ki az úr a háznál. Tevékenységét 10/8-cal értékelte az ellenőr, más mozi forgott tehát néhány sorral feljebb is.
A döntetlen tűnt igazságos eredménynek a történtek fényében. Szombaton még egy ennél is nagyobb rangadó jön, az FTC és az OSC részvételével.
A triplázó Manhercz Krisztiántól is azt kérdeztük, hogy igazságos-e az iksz.
"Abszolút. Mindkét csapat megélte a vízilabda csúcsát és poklát is. Ez ellen az OSC ellen akármilyen körülmények között egy 9-1-es roham, de ez ellen a Vasas ellen akár egy 6-2, akár egy 4-0 nagy önbizalomról és nagyon jó taktikai felkészítettségről vall. Nagy menetben vagyunk benne a csapattal, szerda-szombat ütemben játszunk olyan mérkőzéseket, mint a Hannover, a Vasas és a Fradi elleni. Ebben az ütemben az utolsó négy percben négygólos hátrányból felállni hatalmas fegyvertény, és ebből csak építkezni tudunk."

Manhercz készül Brguljan lövésének blokkolására - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: facebook

A Vasas csapatkapitánya, Bátori Bence úgy szerzett három gólt, hogy valamennyi lövése célba ért, a meccs után így értékelte a partit:
"Igazi, jó rangadó volt, mind a két csapat nagyon jól fel volt készülve egymásra. Az elején nagyon belealudtunk a meccsbe, nem voltunk agresszívak, a blokkjaink nem voltak a helyükön, de nem kezdtünk el kapkodni, és – bármilyen furcsa – igazságos döntetlen lett a vége. Ők vezettek 6-2-re, aztán mi is mentünk néggyel, és nekünk ez már egy megnyert meccs volt.
Ebből a meccsből inkább a pozitívumokat emelném ki, azt, hogy nem kezdtünk el kapkodni 6-2-nél, hanem nagyon higgadtan, nyugodtan játszottunk tovább. Feljavult a védekezésünk, elkezdtünk okosabban játszani. A végén szerencsénk se volt, egy 7 a 6-os helyzetet ügyesen megoldottak. Gratulálok mind a két csapatnak, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó meccset láthattak a nézők."

Bátori Bence volt a mezőny egyik legjobbja - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: facebook

Férfi vízilabda OB I, 9. forduló
Genesys OSC Újbuda - A-Híd VasasPlaket 11-11 (5-2, 1-3, 1-4, 4-2)
Gólszerzők: Manhercz K. 3, Salamon 2, Burián 2, Bundschuh, Hárai, Csacsovszky E., Vigvári Vince, illetve Bátori 3, Brguljan 2, Sedlmayer, Bedő, Erdélyi, Vadovics V., Ranđelović, Szatmári

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC nem tudta eléggé megnehezíteni az UVSE dolgát a Magyar Kupa negyeddöntőjében
4 ÓRÁJA
Vízilabda
Az FTC nem tudta lezárni újabb rangadóját, a Vasas háromszor jött vissza mínusz háromról
TEGNAP 09:59