A Ferencváros dominálta ezt az őszt a magyar porondon.

"Jó megint győzni. Ez volt a cél, hogy megint mi legyünk itthon a legjobbak." – nyilatkozta Madaras Norbert, az FTC szakosztályelnöke a megnyert finálé után a FradiMédiának. Neki legyen mondva.
A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének végeredményét, a Ferencváros aranyérmét látva azt mondhatjuk, hogy nem történt meglepetés. A nyáron gyökeresen átalakuló, mindhárom légiósát lecserélő, hét játékosát elveszítő, és helyettük hat pólóst szerződtető FTC az őszi idény végére egyértelműsítette, hogy a legerősebb magyar vízilabdacsapat.
Vízilabda
Szivós Márton piros lapot kapott egy nyelvészeti szemináriumra való mondatért a Honvéd meccse után
3 ÓRÁJA
Ennek nyomait már láthattuk korábban is, elvégre e sorok írásakor, december 12-én még mindig veretlen Varga Zsolt együttese. Aki valamit nagyon tud, leginkább csapatot építeni. A megújuló Fradi nagy győzelmet aratott már a Bajnokok Ligája új szerb sztárcsapata, a Novi Beograd ellen, bajnoki rangadón a BVSC-t és az OSC-t is felülmúlta, a Vasassal szemben is közel volt a sikerhez.
A Vogel Soma, Jansik Szilárd, Varga Dénes, Vámos Márton tengely kiemelkedő teljesítménye mellett előléptek a tavaly nyár óra a zöld-fehéreknél sokat fejlődő fiatalok, Fekete Gergő és a már nagyválogatott Vigvári Vendel is üde színfoltjai az őszi Ferencvárosnak, a Magyar Kupa soproni négyes döntőjében is akadtak emlékezetes pillanataik, főleg a Szolnok elleni fináléban, ahol mindketten duplázni tudtak – egyaránt két-két lövésből, igen szép módon.

Fekete Gergőnek több emlékezetes meccse volt ősszel, mint előtte egy teljes szezonon át - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Mellettük a nyáron igazolt Nemanja Ubović meglepően jól, sőt kiemelkedően centerezik, Luca Damonte főleg a gólpasszok kiosztásában jeleskedik, Daniil Merkulov pedig a hatalmas mezőnymunkája, bekkelése mellett gólerős is, bár rengeteget lő kapura, talán túl sokat is.
Molnár Erik is egyre masszívabb produkcióval jelentkezik 18 éves védőként, már első fradis évében igazolja, hogy korosztálya egyik legnagyobb tehetsége, aki kiválóan tud centerezni is. A sérülésből visszatérő Pohl Zoltán pedig a gárda egyik legjobbja volt a hétvégén, több figura is az ő befejezésére jött ki.

Vigvári Vendel szerezte a finálé első és utolsó gólját - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Sopronban a centerei által repített Vasas sokáig, 7-7-ig remekül tartotta magát a Ferencvárossal vívott elődöntőben, de aztán az FTC dominált és meglépett 12-7-re. Jó emberhátrányos védekezés, plusz remek emberelőnyös játék, hatékonyabb kapusteljesítmény jellemezte a zöld-fehéreket, és végül 14-10-re nyertek.
A másik elődöntőben a két kulcsemberét, Jansik Dávidot és Konarik Ákost nélkülöző Szolnok viszont meglepte a nem jól játszó OSC-t, és a BL-selejtezőben a Dózsát búcsúztató újbudaiakkal szemben 15-11-res győzelmet aratott az ötgólos Nagy Ádám vezérletével. Rengeteg akciógólt láthattunk, a Tisza-partiak pedig két kiváló negyeddel, az 5-1-es második és a 4-1-es utolsó nyolc perccel eldöntötte a partit.

Nagy Ádám volt a Szolnok egyik vezére - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Tavalyhoz hasonlóan így megint FTC-Szolnok finálét rendeztek a Magyar Kupában. Akkor a Margitszigeten a több klasszisát is nélkülöző Ferencváros végül büntetőkkel védte meg címét a jobban játszó Dózsa ellenében.
Szombaton, Sopronban is kiváló meccset játszottak egymással, amiért a Szolnokot nagy elismerés illeti. 6-3-ra is meglépett a Fradi, de a Szolnok vissza tudott jönni 6-6-ra. Vámosék erejét mutatja, hogy a záró felvonásban őrölték fel a kevesebb bevethető játékossal pólózó Dózsa ellenállását, 5-2-re nyerték azt a játékrészt Feketéék, akik végül 12-9-re győztek, és zsinórban negyedik alkalommal hódították el a Magyar Kupát.
A tavalyinál egységesebbnek tűnő Ferencváros dominálja az őszt a magyar mezőnyben, és idővel nyilván még erősebbek lesznek, ahogy még jobban összeérnek. A Szolnok a gyengébb idénykezdet után felfelé ívelő formában van, ahogy a Vasas is. A legtöbb meccset játszó OSC hullámzó teljesítményt mutat az elmúlt hetekben, de mivel tavasszal kevesebb mérkőzés vár Varga Dániel együttesére, Manhercz Krisztiánéktól is erős második fél év várható. És ha ez így lesz, még a tavalyinál is színvonalasabb rájátszás várhat ránk.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
29 gólt és négy cserés kiállítást hozott az UVSE-Dunaújváros szuperrangadó
20/01/2022 10:57
Vízilabda
Manherczék akciógólok tömegével verték 14-9-re Montenegrót a Világligában
18/01/2022 20:32