Az FTC a végén zárta le a BVSC-vel vívott mérkőzését.

A Ferencváros több olyan meccset játszott már ebben a szezonban, amelyen jól teljesített, viszonylag nagy különbséggel vezetett (Bresciában és Kragujevácban is), de mégsem tudott nyerni. Az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-rangadón mínusz háromról jött vissza a Fradi, az utolsó percben nála volt az előny, de a görögök egyenlíteni tudtak.
A BVSC-vel vívott bajnoki rangadó gyenge játékot hozott, nem neveznénk nézőcsalogató partinak azt, amit a Komjádiban láttunk, a félidőben mindössze 2-2 volt az állás, ami inkább hokieredmény.
Vízilabda
Az FTC kiváló játékkal győzte le a szupersztárokból álló szerb BL-riválisát
EGY NAPJA
Bár voltak lefordulások, nem volt ritmusa a meccsnek, lassan értek fel a felek a másik kapuhoz, főleg az igen nagy meccsdömpingben lévő FTC, támadásban nem bizonyult elég hatékonynak egyik csapat sem. A zöld-fehérek megint csak egy valódi centerrel álltak fel, Nemanja Ubović személyében, Német Toni a lelátón ült begipszelt karral, Gábor Lőrinc pedig a másik oldalon vette fel videóra a mérkőzést.
Megint Fekete Gergőt láthattuk centerezni, aki több kiállítást is kiharcolt, gólt is szerzett, illetve az eszméletlen mennyiségű energiát a vízben hagyó Jansik Szilárd próbálkozott gyakorlatilag mindenhonnan, jól kifáradva nyilatkozott nekünk a mezőny egyik legjobbja.
A másik Szakonyi Dániel volt, aki a Fradi kapujában remekelt, 71%-os hatékonysággal védett korábbi klubja ellen. A Ferencváros végül Varga Dénes góljával nyert, aki 2,7 másodperccel a vége előtt értékesített egy emberelőnyt (Dumi 4-4-nél kihagyott egy büntetőt egyébként).
A hazaiak nem jó játékkal tudtak győzni a végig meccsben és bravúr közelben maradó, Csapó Miklós és Szabó II. Bence nélkül szereplő BVSC-vel szemben, de le tudtak zárni egy fontos partit, a héten, szombaton pedig még vár rájuk az OSC-vel vívandó szuperrangadó. Ott több kell ennél a sorozatban 10. bajnokijuk behúzásához.
Jansik Szilárd így értékelte nekünk a mérkőzést:
"Óriási mezőnymunka zajlott, az elsődleges célunk a védekezés megoldása volt. Az működött is, nagyon kevés gólt kaptunk. Szakonyi Daninak ez volt az első komolyabb mérkőzése a Fradi kapujában, gratulálok neki, mert iszonyatosan jól védett! A legeslegvégén nyertük meg, örülök a három pontnak. Tetszenek az ilyen meccsek, mert az a célunk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, sokkal jobb, mint egy 15-12, bár az talán meg kevésbé izgulós.
Nagyon elfáradtam, biztos bennünk van, hogy négy napja játszottunk az Olympiakosszal egy végletekig kiélezett mérkőzést. Szombatin pedig vár ránk az OSC ellen egy újabb brutál kemény meccs. Előtte lesz egy OSC-Vasas is, így ők is fáradtak lesznek, a hétvégén külföldön játszottak nemzetközi meccset. Reméljük, hogy szombatra jól tudunk regenerálódni és a topon leszünk!"

Jansik Szilárd joggal fogadhatta a meccs után a gratulációkat, itt éppen Vogel Somáét - Fotó: FTC

Fotó: From Official Website

A mezőny legjobbja, Szakonyi Dániel véleményére is kíváncsiak voltunk:
"Borzasztó nehéz volt. Az elejétől fogva azt éreztem, hogy izgatottság van bennem, nem amiatt, hogy a korábbi csapatom ellen védtem, hanem azért, mert a BVSC az utóbbi időben olyan játékot produkált, és olyan nagycsapattá nőtte ki magát, amire érdemes és oda is kell figyelni. Fontos szerep hárult rám és a védelemre is, a védekezésre annyi energiát összpontosítottunk, hogy a támadásra már nem igazán maradt, ez meg is látszott. De ezért vagyunk mi a Ferencváros, és szerencsére ezért van egy Varga Dumink, hogy 6-6-nál, a vége előtt két másodperccel belője a döntő fórt. Örülök neki, és büszke vagyok, hogy ilyen játékostársakkal játszhatok.
Nem csak, hogy nagy meccsdömping vár ránk, de nagy meccsdömpingből érkeztünk is, borzasztó nehéz mérkőzéseink voltak eddig is, és ezután is ilyen meccsekre számítok. A regenerálódásnak itt már nagy szerepe lesz, bízom benne, hogy a stábtagok okosan elrendezik majd, hogy tudunk pihenni egyik meccsről a másikra, hogy bele tudjunk adni mindent például az OSC ellen. Ez a játék ott kevés, a védekezés talán elég lesz."

Szakonyi Dániel pazarul védett volt csapata ellen - Fotó: FTC

Fotó: From Official Website

Ahogy Vogel Soma, úgy Szakonyi Dani is dobleckéket vesz egy ideje a Tesis a világ-interjúsorozatunkban szereplő Lázár Tibortól. Erről is érdeklődtünk a 27 éves kapusnál.
"Még nem voltam sokszor Lázár Tibinél, csak úgy két-három alkalommal. Nagyon élvezem a dobolást, olyan, mintha hirtelen zenésszé váltam volna, még ha nyilván nem erről van szó. Egyelőre gyakorlati hasznát még nem vettem észre magamon, nem is tudom, hogyan lehetne mérni, hogy jobban összpontosítok egyik napról a másikra. A védés jól megy, tehát úgy vagyok vele, hogy segít, amit csinálok, így folytatom a dobolást tovább, és remélem, hogy ennek is meglesz a foganatja."


E.ON férfi vízilabda OB I, alapszakasz, 9. forduló
FTC-Telekom Waterpolo – BVSC-Zugló 7-6 (1-1, 1-1, 2-1, 3-3)
Gólszerzők: Jansik Sz. 2, Merkulov 2, Vámos, Varga D., Fekete, ill. Nagy M. 2, Mészáros Cs., Pásztor, Ágh, Batizi

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
A Fradi ezúttal egy jobb csapattal ikszelt a BL-ben, bőven van mire építenie
20/11/2021 08:42
Vízilabda
A BL-győztes FTC kulcsembere bizakodó a csapatra váró rengeteg élet-halál meccs előtt
08/11/2021 14:28