Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ma a foci-vb-n: a Neymar nélküli (?) Brazília és a CR-rel szereplő Portugália is tovább robogna

Eurosport Magyarország

Frissítve 28/11/2022 - 09:57 GMT+1

A katari labdarúgó-világbajnokság második hétfőjén a G- és a H-csoport második fordulóbeli mérkőzései jönnek. Láthatjuk az egyik aranyesélyest, a sérült Neymart nélkülöző, de így is pazar támadókkal felálló Brazíliát, a Cristiano Ronaldo vezette Portugáliát, az első körben pontot nem szerző Kamerunt, Szerbiát és Ghánát, valamint Svájcot és Uruguayt is.

Egységben az erő a braziloknál, a fotósoknak meg a karjukban

Fotó: AFP

Világbajnokság, 9. nap: Kamerun–Szerbia, Dél-Korea-Ghána, Brazília–Svájc, Portugália–Uruguay.
Hétfőn a G és a H jelű kvartett második köre jön a katari foci-vb-n. Újra a pályán a torna egyik nagy esélyese, Brazília, valamint CR Portugáliája, két afrikai és egy-egy dél-amerikai, illetve ázsiai válogatott is.
A brazilok Svájcnak is megmutatnák, hogy övék az egyik legjobb foci a mezőnyben, míg a portugálok kemény meccsre számíthatnak Uruguay ellen. Kamerun és Szerbia is vereséggel kezdte a világbajnokságot, valamelyik – vagy akár mindkét – csapat ponttal gazdagodhat majd az egymás ellen vívott meccsükön. A Dél-Korea–Ghána mérkőzésen is két különböző stílus találkozik majd.
A napi programot, híreket, a tabellákat és a torna további menetrendjét ezen a linken találjátok. De ha böngésztek az oldalon, a foci-vb-s tippjátékunkat, és az egyes meccsek részletes statisztikáit is ajánljuk figyelmetekbe.

Kamerun–Szerbia, kezdés: 11:00

A nap első meccsét a G-csoport két csalódott csapata vívja majd. Kamerun Svájctól kapott 1-0-ra, Szerbia pedig a braziloktól szenvedett kétgólos vereséget az első fordulóban. Az afrikai csapat az Internazionale játékosa, André Onana személyében a vb mezőnyének egyik legjobb kapusával rendelkezik, a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában is remeklő André-Frank Zambo Anguissa pedig a legkiválóbb védekező középpályások közé tartozik. Azt mondjuk továbbra sem értjük, Eric Maxim Choupo-Moting mit keres a Bayern Münchennél, mindenesetre ő is itt van a vb-n.
Szerbia nagyon jó védőmunkát mutatott be Brazília ellen, elöl voltak nagyobb hiányosságok. Főleg a Lazio középpályása, Sergej Milinković-Savić, az Ajax agya, Dušan Tadić és a Fulham bivalyerős csatára, Aleksandar Mitrović érdemel említést a nagyobb nevek közül.
A szerbek az esélyesebbek, az általuk okozott molinóbotrány nyilván egy cseppet sem zavarja majd meg őket.
picture

Szerbia edzésben a Brazíliától elszenvedett vereség után

A várható kezdőcsapatok (végig az MTI alapján):
Kamerun: André Onana - Collins Fai, Nicolas N’Koulou, Jean-Charles Castelletto, Nouhou Tolo - André-Franck Zambo Anguissa, Gaël Ondoua, Martin Hongla - Bryan Mbeumo, Eric-Maxim Choupo-Moting, Karl Toko Ekambi
Szerbia: Vanja Milinković-Savić - Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović - Andrija Živković, Nemanja Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Filip Mladenović, Dušan Tadić - Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović

Dél-Korea–Ghána, kezdés: 14:00

Az Uruguay ellen 0-0-s döntetlennel egy pontot szerző dél-koreaiak várhatják kedvezőbb helyzetből a hétfőt, pedig Ghána nem volt messze, hogy megtréfálja a portugálokat legalább egy iksz formájában, végül 3-2-re 2016 Európa-bajnoka nyert.
Az ázsiaiak rendelkeznek két klasszissal is, akik a tengelyt jelentik a csapatban. Kim Min-jae a Napoli védelmének közepén mutatja meg hétről hétre, mekkora tanár, a Tottenham szélvészgyors balszélsője, Son Heung-min pedig a Premier League egyik legjobb támadója.
picture

Akár Son Heung-min klasszisa is dönthet Ghána ellen

Fotó: AFP

Ghána most kevesebb sztárral rendelkezik, mint korábban, de azért az Arsenal motorja, Thomas Partey, a hazájában kultstátuszt élvező, a katari Al-Saddban focizó Andrew Ayew és a korábbi spanyol válogatott csatár, Inaki Williams is nagyszerű futballista.
A szövetségi kapitányuk pedig az az Otto Addo, aki igen jó éveket töltött játékosként a Borussia Dortmundnál, és igen masszív válogatottat rakott össze a ghánaiakból. Érdekes meccset várunk a két féltől.
A várható kezdőcsapatok:
Dél-Korea: Kim Seung-gyu - Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su - Jung Woo-young, Hwang In-beom - Na Sang-ho, Lee Jae-sung, Son Heung-min - Hwang Ui-jo
Ghána: Lawrence Ati Zigi - Alidu Seidu, Daniel Amartey, Alexander Djiku, Baba Rahman - Thomas Partey, Salis Abdul Samed - Osman Bukari, Mohammed Kudus, André Ayew - Inaki Williams

Brazília–Svájc, kezdés: 17:00

A több nagy esélyes közül az egyik, a brazil válogatott úgy nyitott a szerbek ellen 2-0-val, hogy a második félidőben már játékban is igazolta, miért tartozik a mezőny legjobbjai közé. Bár a franciákhoz hasonlóan Brazília még inkább fejnehéz volt, az első európai rivális még nem okozott sok gondot Tite csapatának.
Azon viszont törheti a fejét a szövetségi kapitány, hogy a vezérét, Neymart sérülés miatt elveszítő (bár vasárnap arról cikkeztek, hogy talán már hétfőn is játszhat) csapatban ki vegye át a PSG sztárjának helyét.
picture

Vinicius Junior főszerephez juthat Svájc ellen is

Fotó: AFP

Még jó, hogy rajta kívül nyolc támadó van még a keretben, így van kiből válogatni. Talán a két arsenalos közül az egyik, Gabriel Jesus vagy Gabriel Martinelli kerülhet a helyére, esetleg Fred kerülhet be inkább a középpályára. Danilót pedig az örökifjú, 39 éves Dani Alves vagy Eder Militao helyettesítheti. Forever young.
Svájcnak így is bazi nehéz dolga lesz ellenük, a sosem a nagy egyéniségeiről, hanem a szervezettségéről ismert ország válogatottjától extra kell védekezésben a jó eredményhez. Ebben kulcsszerepe lehet a Manchester Cityben focizó védőnek, Manuel Akanjinak és az Arsenalban élete formájában szereplő Granit Xhakának is.
A várható kezdőcsapatok:
Brazília: Alisson - Eder Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro - Casemiro, Fred, Lucas Paquetá - Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior
Svájc: Yann Sommer - Silvan Widmer, Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez - Remo Freuler, Granit Xhaka, Djibril Sow - Xherdan Shaqiri, Breel Embolo, Ruben Vargas
picture

Richarlisonban ott az erő

Fotó: AFP

Portugália–Uruguay, kezdés: 20:00

A 2016-os Eb-győztes Portugália az egyik olyan válogatott, amelynek több csapatrészében is van minimum nemzetközi klasszisa. A védelemben az angol bajnok Manchester City kettőse, João Cancelo és Rubén Dias, a középpályán Bruno Fernandes és főleg Bernardo Silva, a balszélen Rafael Leão.
És ott van még a Manchester United keretéből magát a viselkedésével és a botrányos nyilatkozataival kiakolbólító Cristiano Ronaldo is, aki az első férfi labdarúgó lett Ghána legyőzése során, aki elmondhatja magáról, hogy öt világbajnokságon is gólt szerzett.
Uruguay viszont néma maradt Dél-Korea ellen a múlt héten. Pedig Luis Suárez, Darwin Núñez és Edinson Cavani is rohamozta a kaput, nem beszélve a Real Madridban gólerősen játszó Federico Valverdéről. Talán így is összejön egy gólerős meccs a hétfői programot zárva. Ha a portugálok győznek Uruguay ellen, ott lesznek a legjobb 16 között.
picture

Cristiano Ronaldo ismét győzelemre vezetné Portugáliát

Fotó: AFP

A várható kezdőcsapatok:
Portugália: Diogo Costa - João Cancelo, Rúben Dias, Danilo Perreira, Raphaël Guerreiro - Bernardo Silva, Rúben Neves, William Carvalho - Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Joao Felix
Uruguay: Sergio Rochet - Martín Cáceres, Diego Godín, José Giménez, Mathías Olivera - Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Matías Vecino - Facundo Pellistri, Luís Suárez, Darwin Núñez
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés