Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Arsenal 21 éves, remeklő balszélsőjének már csak egy toll kell a szerződéshosszabbításhoz

Takács Márton

Frissítve 03/11/2022 - 21:59 GMT+1

Gabriel Martinelli az angol labdarúgó-bajnokságot vezető Arsenal egyik legjobbja ebben az idényben. Végigrobotolja a meccseket a balszélen, támadásban és védekezésben is kulcsember. A fejlődésének és a kiemelkedő teljesítményének a jutalma egy kétéves szerződéshosszabbítás lehet.

Gabriel Martinelli gólörömét gyakran láthatjuk ebben a szezonban

Fotó: AFP

Gabriel Martinelli beérett az Arsenalnál, csapata egyik nélkülözhetetlen kulcsjátékosa lett.
Már csak egy tollat kell szereznem!
Bár Gabriel Martinellit még 2024 nyaráig érvényes szerződés köti az Arsenalhoz, a londoni klub kész már most további két évvel megtoldani a 21 esztendős brazil balszélső kontraktusát.
A The Athletic már a múlt hónapban arról számolt be, hogy tárgyalások folynak egy módosított szerződésről, amely tükrözi Martinelli javuló helyzetét a kezdőcsapat állandó játékosaként.
A brazil remek szezont fut eddig a Premier League-t vezető Arsenalnál. Bukayo Sakával ő ad szélességet a londoniak támadójátékának, olyan fontos eleme lett Mikel Arteta csapatának, hogy nincs is megfelelő pótlása (ahogy Sakának sem a jobbszélen).
Idénybeli 17 mérkőzésén öt góllal és két gólpasszal áll eddig. Mind a 12 PL-meccsén kezdett, ezek közül is mindössze négy alkalommal cserélték le.
picture

Martinelli hülyét csinált Alexander-Arnoldból a Liverpoollal vívott rangadón

Fotó: AFP

Az Arsenal csütörtöki, Zürich elleni Európa-liga-mérkőzése előtt Martinelliígy nyilatkozott:
"Nagyon boldog vagyok az Arsenalnál. Már sokszor elmondtam. Ez az én klubom. Szeretek itt lenni, szeretem a várost, szeretem az egyesületet. Mindent szeretek az Arsenalban, ezért szeretnék maradni. Nagyon boldog vagyok itt."
Az Arsenal további fiatal tehetségek lekötésén dolgozik, másik két alapember, az Európa-bajnoki ezüstérmes Bukayo Saka és a védelemben pazar teljesítményt nyújtó William Saliba is számíthat szerződése meghosszabbítására.
Martinelli elég jó vétel lett a sok béna igazolás mellett, mindössze 6,4 millió fontért szerződtette az Arsenal az Ituanótól 2019-ben. Azóta megtízszerezhette az értékét a nagyot menetelő Ágyúsoknál.
picture

Nehéz lekövetni Martinelli gyorsaságát

Fotó: AFP

Jelenleg élete formájában focizik, és a világbajnoki részvételre való szereplésre pályázik a brazil válogatottban.
Arra a kérdésre, hogy a szerződéséről szóló tárgyalások nem terelik-e el a figyelmét, Martinelli így válaszolt:
"Nem igazán érdekel. Maradni akarok. Gólt akarok szerezni a következő meccsen, jól teljesíteni és segíteni a csapatomnak, hogy megnyerje a meccseket.
Amikor megtudtam, hogy az Arsenal meg akar venni, nagyon boldog voltam, az volt életem egyik legboldogabb napja. Minden játékos, aki lehetőséget kap, hogy az Arsenalban játszhasson, megpróbálja a legjobbját nyújtani, és a legjobb futballját játszani."
Miután Martinelli brillírozott a Liverpool ellen szeptemberben (gól és gólpassz fűződött a nevéhez), Arteta ragaszkodott ahhoz, hogy nem egy egyéni teljesítmény lesz a különbség aközött, hogy kiérdemli vagy sem az új szerződést.
"Nem egy egyéni teljesítmény irányít minket. Gabbynak nem kellett ma megmutatnia nekem, hogy jól vagy rosszul játszik, hogy mit érdemel. Ami egyértelmű, az az éhsége, az elszántsága és a játék iránti szeretete.
Nem tudhatjuk, hová fog eljutni, mert mindig többet kér és többet akar. A fejlődése egyszerűen fenomenális. A vágya, az, hogy mennyire szeret játszani, edzeni, minden egyes nap jobbá válni."
Rémálom ellene játszani.
picture

A Liverpool ellen ő nyitotta a gólok sorát

Fotó: AFP

További értékeket is fel lehet fedezni Martinelli játékában, erre a Premier Leak október 14-i, Elég jó ez az idei Arsenal című adásában Soós Márk, a Spíler TV szakértője hívta fel a figyelmet:
"Nagyon azt látjuk, hogy Martinelli mit csinál támadásban, pedig a védekezésbe is elképesztő melót belerak. Elképesztően felnőtten és felkészülten tud játszani, tudja, mit kell csinálnia. Alexander-Arnold kivétele ebből a Liverpoolból gyakorlatilag neki volt köszönhető."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés