Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp nagyon mérges volt magára, hogy lemaradt az Ajax szerb klasszisának leigazolásáról

Takács Márton

Frissítve 27/10/2022 - 13:20 GMT+2

Jürgen Klopp a szerdai Ajax-Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt elárulta, hogy nagyon szerette volna szerződtetni a Southampton korábbi, az Ajax jelenlegi szerb középpályását, Dušan Tadićot 2018-ban, és nagyon dühös volt, hogy nem sikerült megvalósítania a tervét. Tadić Angilából az Ajaxba igazolt, azóta is ott játszik, ráadásul csapatkapitányként.

Jürgen Klopp mellett sokan szívesen megnézték volna Dušan Tadićot a Liverpoolban is

Fotó: AFP

Jürgen Klopp Dušan Tadićot is elvitte volna a Liverpoolhoz a Southamptonból.
Jürgen Klopp tisztában volt vele, hogy az Ajax több olyan labdarúgóval rendelkezik, aki árthatott volna a Liverpoolnak a két csapat szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Egyiküktől különösen óvakodhatott, pláne, hogy az illetőt néhány évvel ezelőtt szerette volna az Anfieldre hozni, amikor az éppen távozott a Southamptonból.
Dušan Tadić négy évet töltött a Southamptonban, mielőtt 2018-ban távozott volna az Ajaxhoz. Klopp szerette volna őt leigazolni a Liverpoolhoz, de nem jött össze az üzlet. Emlékezhetünk az Ajax szenzációs menetelésére a BL 2018/2019-es szezonjából, amikor többek között a Real Madrid és a Juventus búcsúztatásával az elődöntőig jutott Erik ten Hag holland együttese.
Ráadásul mindezt pazar focival tette meg, a gárda agya pedig Tadić volt, akit az UEFA az Év csapatába választott szédületes teljesítménye után. Aranylabdára is jelölték, az elért 20. helynél sokkal előrébb kellett volna végeznie, top 10-es produkció volt az övé, miután abban az idényben az Ajax 56 meccsén szerzett 62 (!) góljában volt szerepe közvetlenül.
Klopp így nyilatkozott róla az RTL-nek, amelyet a Football365 szúrt ki, majd a goal.com is átvette:
Szeretem őt mint játékost. Nagyon mérges voltam magamra, amikor az Ajaxhoz ment, mert én is érdeklődtem iránta.
picture

Klopp itt talán már nem Tadićon mereng

Fotó: AFP

Tadić négy szezonon keresztül jó benyomást keltett a Premier League-ben, 20 góllal és 27 assziszttal járult hozzá a Southamptonban szerepléséhez.
A szerb 2018-ban 12,3 millió font értékben igazolt az Ajaxhoz, és az Eredivisie-ben szereplő klubjában 209 mérkőzésen 94 gólt és 98 asszisztot jegyez eddig.
2019-ben Tadić elismerte, hogy azért hagyta el a Southamptont, hogy egy kevésbé fizikális bajnokságba költözzön, pedig számos ajánlatot kapott a Premier League-ből. Mint most kiderült, a Liverpool is hívta.
"Rengeteg ajánlatot kaptam. Sok klub megkeresett a Premier League-ből és más országokból, például Olaszországból.
Hollandia közel áll a szívemhez. Szeretem Hollandiát, és az Ajax mindig is az álomklubom volt. Hollandiában, és más országokban is, megvédenek minket a játékvezetők. Ha egy kicsit is hozzánk érnek, az már szabálytalanság."
picture

Dušan Tadić

Fotó: AFP

"A Southamptonnal egyre rosszabbak voltunk. Sok játékost eladtunk, és utána nehéz volt. Amikor ott focizik az ember, amikor a legjobb a csapat helyzete, majd utána akkor is, amikor már nem olyan jó, egy kicsit úgy éreztem, hogy mennem kell." – nyilatkozta akkor Tadić.
Ha őt nem is, a szerb egykori southamptoni csapattársai közül a Liverpool megszerezte Nathaniel Clyne-t, Dejan Lovrent, Adam Lallanát, a klasszis szélsőt, Sadio Manét és az azóta a világ legjobb középhátvédjévé váló Virgil van Dijkot.
Az Ajaxot meg a Manchester United rabolja le azóta (Donny van de Beek, Lisandro Martínez, Antony).
picture

Tadić

Fotó: AFP


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés