Vb-2022 - Richarlison: az egyik legszebb gólomat egy vb-n szereztem.
A Tottenham Hotspur 25 éves támadója a 62. percben szerzett vezetést a dél-amerikaiaknak, majd a 73. percben akrobatikus mozdulattal szépségdíjas gólt lőtt félfordulatból a kapu jobb oldalába, kialakítva ezzel a végeredményt.
"Nagyon szép gól volt. Egyszer már lőttem ehhez nagyon hasonlót, még a Fluminensében. Akrobatikus találat volt, pályafutásom egyik legszebbje egy világbajnokságon született. Csodálatos éjszaka volt, nagyszerű győzelmet arattunk" - nyilatkozta Richarlison, majd megemlítette, hogy hátralévő két csoportmeccsükön, Svájc és Kamerun ellen is a győzelem a céljuk.
Foci-vb
Casemiro tűzoltó munkája miatt csilloghatnak a brazil válogatott Bentley-jei a katari vb-n
14 ÓRÁJA
Tite, a brazilok szövetségi kapitánya kiemelte: nagyon nehéz volt kiválasztani a bőséges kínálatból azokat a játékosokat, akik végül bekerültek a vb-keretébe. Különösen a támadóknál jelentett ez számára nehézséget, mert a végül kimaradókkal - név szerint említette Firminót, Matheus Cunhát és Hulkot - is nagyszerű csapatot alkottak volna. Ugyanakkor lenyűgözte Richarlison teljesítménye, különösen a második félidőben.
"Richarlison fantasztikus játékos, látjuk, milyen jó a labdaérzéke, különösen a második félidőben teljesített jól. Kicsit lenyugodott, felvette a mérkőzés ritmusát, fajsúlyosabbá vált a pályán a jelenléte, pontosabb lett a játéka. Az első labdaérintés mindig döntő fontosságú a játék folyamatosságához, és ebben az idő múlásával egyre inkább erőre kapott" - mondta Tite, aki azt is elmondta, hogy a gól nélküli első félidőben, csapata visszafogottabb játékát látva sem érzett csalódottságot. Hozzátette: előzetesen is erős ellenfélnek tartotta a szerb válogatottat, amely különösen a szünet előtt volt képes gyors és zárt futballra, mindezt kellő technikai tudással alátámasztva. Az ilyen komoly ellenállást pedig csak nagy erőfeszítések árán tudták feltörni.
Dragan Stojkovic, a szerbek szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta: nem érti, hogy játékosainak a teljesítménye miért esett vissza látványosan a szünet után.
"Az első félidőben egyforma szinten volt a két csapat, nem láttam Brazíliát sokkal dominánsabbnak. A második félidőben viszont fizikailag szétestünk, már nem csapatként játszottunk, a brazil válogatott pedig tudta, hogyan kell ezt kihasználni" - mondta. Hozzátette: a második félidőben még nagyobb volt a mérkőzés tempója, túl sok teret adtak az ellenfélnek, mégis az okozza számára a legnagyobb csalódást, ami fizikailag történt játékosaival. Kiemelte: három kulcsjátékosa sérülés miatt hiányzik, amit nem tudtak kezelni csapatként.
"A Brazíliától elszenvedett vereség nem szégyen, megérdemelték a győzelmet. A következő meccsre viszont ki kell találjuk, hogy mi a legjobb nekünk. Szükségünk van pár napra, hogy minél többet pihenjünk, fizikai megterhelés nélkül. Tudjuk, mi a célunk, nem adjuk fel" - közölte Stojkovic.
Hétfőn, a G csoport második fordulójában a brazilok majd a vb-t szintén győzelemmel kezdő Svájccal, míg a szerbek a hozzájuk hasonlóan pont nélküli Kamerunnal találkoznak.
MTI
Labdarúgás
A Tottenhambe igazolt a brazil válogatott támadó
01/07/2022 - 10:28
Foci-vb
Van olyan kitiltott zászló a vb-n, ami cseppet se bántja a FIFA szemét
12 ÓRÁJA