Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo szerződését felbontották, már nem a Man United játékosa

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/11/2022 - 22:31 GMT+1

Néhány éve álomszerű visszatérésnek tűnt, de csúfos véget ért Cristiano Ronaldo második manchesteri időszaka. A világklasszis portugál támadó körül forrongott a légkör az elmúlt hónapokban. Megtagadta a pályára lépést, a lefújás előtt távozott a mérkőzésről, nemrég pedig egy hosszú interjúban brutálisan beleszállt szinte mindenkibe a klubnál. Úgy tűnik, a cérna elszakadt.

Cristiano Ronaldo már nem a Manchester United játékosa.

Fotó: AFP

A Manchester United labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Cristiano Ronaldóval.
Az angol együttes keddi közleménye szerint azonnali hatállyal váltak meg az ötszörös aranylabdás portugál támadótól, aki egy múlt heti televíziós interjúban kritizálta a klubot és Eric ten Hag vezetőedzőt is.
„A klub megköszönte neki mindazt, amit tett a Old Traffordon eltöltött két időszak alatt, a 346 mérkőzésen szerzett 145 gólt. Sok sikert kívánunk neki és a családjának a jövőre nézve. A Manchester Unitednél a folytatásban mindenki arra összpontosít, hogy Erik ten Hag vezetésével fejlődjön a csapat, és jó eredményeket hozzon a pályán” – olvasható a csapat rövid közleményében.
Eredetileg a szerződése, amely 500.000 fontos, mintegy 235 millió forintos heti fizetést biztosít a portugál klasszisnak, jövő júniusban járt volna le.
Ronaldo - másodszorra - tavaly nyáron szerződött az MU-hoz, amelyben azóta 54 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett.
Először 2003 és 2009 között volt az angol együttes játékosa, a csapattal háromszor nyert angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát és a ligakupát egyszer-egyszer hódította el.
„A Manchester Uniteddel folytatott megbeszélések után megállapodtunk, hogy közös megegyezéssel idő előtt felbontjuk a szerződésem. Imádom a Manchester Unitedet, imádom a szurkolóit, és ez sosem fog megváltozni. De úgy érzem, itt az idő számomra, hogy új kihívást keressek.” – írta Cristiano Ronaldo a saját közleményében.
A 37 éves csatár egy hete arról beszélt: úgy érzi, "elárulták" őt a Manchester Unitednél, és az volt az érzése, hogy néhány ember nem akarta, hogy ott legyen.
picture

Cristiano Ronaldo és Eric ten Hag

Fotó: Eurosport

"Nemcsak ebben az évben van így, hanem már az előző évben is ez volt" - fogalmazott az ötszörös aranylabdás támadó, aki az együttest edző Ten Hagot is kritizálta mondván, nem tiszteli, mivel a holland szakember sem tiszteli őt, ráadásul szerinte szándékosan provokálta, amikor az utolsó percekben pályára akarta küldeni őt a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen.
"Néhány héttel korábban a Manchester City elleni 6-3-as vereség alkalmával azt mondta, a pályafutásom iránti tiszteletből nem cserélt be, majd ezt követően három percre be akar küldeni? Ennek semmi értelme" - fogalmazott a támadó, aki - miután megtagadta, hogy beálljon - a lefújás előtt távozott a kispadról.
Ten Hag a következő, Chelsea elleni mérkőzésen ezért a keretbe se nevezte Ronaldót.
"Azt gondolom, hogy direkt csinálta, provokálni akart nemcsak akkor, hanem már korábban is. Nem adja meg nekem azt a tiszteletet, amit megérdemelnék. Valószínűleg ez volt az ok, amiért otthagytam a Tottenham elleni összecsapást, amit őszintén megvallva bánok."
"De az, hogy az edző három percet ad nekem, számomra elfogadhatatlan. Nem ilyen típusú játékos vagyok, tudom, mit tudok adni a csapataimnak" - nyilatkozott Ronaldo, aki hangsúlyozta: szereti a Manchester Unitedet, de mióta a sikeredző Alex Ferguson elhagyta a csapatot, semmilyen fejlődést nem tapasztalt, a klub nem ott tart, ahol kellene.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés