Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milák Kristóf elképesztően nagyot úszott, Djokovic az éremről is lemaradt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 31/07/2021 - 21:10 GMT+2

Az Eurosport olimpiai hírösszefoglalója.

Milák Kristóf és Caeleb Dressel

Fotó: AFP

Milák Kristóf az arany után egy ezüstöt is begyűjtött Tokióban, győzött a férfi pólócsapat és végre a női kézilabda-válogatott is.

Olvasóinknak minden nap levelet küldünk a nap legfontosabb olimpiai híreiről. Hírlevelünkre ezen a linken lehet feliratkozni.

Győzelemmel folytatta szereplését a magyar férfi-vízilabda válogatott a tokiói olimpián, miután 11-8-ra felülmúlta az USA csapatát. Ezzel egyébként Märcz Tamás csapata bebiztosította helyét a negyeddöntőben. A látottakat szokás szerint Szabó Zoltán segítségével értékeltük.
Milák Kristóf hihetetlenül nagyot úszott hajnalban, olyannyira, hogy csak pár tized hiányzott ahhoz, hogy a 200 pillangó után 100-on is olimpiai bajnok legyen. Caeleb Dressel végül világcsúccsal nyerte meg a számot, Milák pedig elképesztő egyéni csúcsával ezüstéremmel zárt.
A magyar triatloncsapat remekül szerepelt Tokióban, szombaton a Bicsák Bence, Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia és Tóth Tamás alkotta mix váltó futott be a 11. helyen. Hogy hogyan élték meg az olimpiát, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük, és mennyire elégedettek, ők maguk mesélték el.

Magyar csapat

Továbbra is van magyar éremesély a vitorlások mezőnyében, Berecz Zsombor ugyanis nyolc futamot követően a harmadik helyen áll finndingiben. A világ- és Európa-bajnok Berecz hátránya kilenc helyezési pont az éllovas Giles Scott-tal szemben, és három választja el az ezüstérmes helyen álló Joan Cardonához képest.
Három vereség után a versenyben maradás volt a tét a magyar női kézilabda-válogatott számára, amely a vb-ezüstérmes Spanyolország ellen lépett pályára. Elek Gábor csapata 29-25-re győzött, így még van esély a továbbjutásra, de az utolsó fordulóban mindenképpen meg kellene verni a már biztosan továbbjutó Svédországot.
"Nem találok szavakat, minden várakozásomat felülmúlta. Abban biztos voltam, hogy az elődöntőben úszott 50.31 másodpercnél tud jobbat, de azt már csak reméltem, hogy esetleg 50 másodperc alá megy. Ma ismét bebizonyította, hogy óriási úszó, egy világklasszis" - mondta el Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője.
Kozák Luca harmadikként zárt a saját futamában a női 100 gátasok között, így készülhet a vasárnapi elődöntőre. "Jobbat akartam, de az első futás mindig a legnehezebb, nagyon hosszú volt a várakozási idő a call roomban. Ennél többet éreztem magamban, de sok hibát elkövettem" - nyilatkozott az MTI-nek Kozák.
A Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár összeállítású női kardcsapat a nyolcadik helyen végzett, miután Dél-Koreától, Japántól és Kínától egyaránt vereséget szenvedett.
Mészáros Eszter a 26. helyen zárt a női kisöbű szabadpuska 3x40 méteres számában. A 19 éves sportlövő a térdelő testhelyzetből 388 kört ért el, fekvőben pedig 391-et, így a döntőhöz bravúrra lett volna szükség. Végül állóban is sokat hibázott, így összesítésben 1161 körrel zárt – a fináléhoz 1171-re lett volna szükség.

Tokió 2020

Jamaica megint megmutatta, hogy sprintben a világ előtt jár – legalábbis a nőknél. Elaine Thompson-Herah új olimpiai csúccsal szerezte meg az első helyet, Shelly-Ann Fraser-Pryce a második, Shericka Jackson a harmadik.
Azt már péntek óta tudjuk, hogy Novak Djokovic nem lesz olimpiai bajnok, és a Golden Slamről szőtt álmai is szertefoszlottak. A bronzérem még összejöhetett volna, de Pablo Carreno Bustától is kikapott, így a negyedik helyen zárt. Nem sokkal később a vegyes párostól is visszalépett, így az Ashleigh Barty-John Peers alkotta duó szerzett bronzérmet.
Djokovic láthatóan nehezen viselte a vereséget, egy ízben a lelátóra hajította az ütőjét, de arra is volt példa, hogy a hálótartó vason tesztelte az ütő tűrőképességét.
A nők között Elina Svitolina hatalmas küzdelemben győzte le Elina Rybakinát, ezzel ő lett a bronzérmes az egyesek között.
Női párosban – óriási meglepetésre – a Laura Pigossi, Luisa Stefani kettős zárt a harmadik helyen, miután szetthátrányból felállva legyőzték a Veronika Kudermetova-Elena Vesnina kettőst.
Simone Biles az egyéni összetett után még két szám döntőjétől, az ugrástól és a felemáskorláttól is visszalépett. Talajon és gerendán elméletben még versenyezhet, de az előzmények fényében ez lenne a nagyobb meglepetés.
Max Gradel 90. percben szerzett góljával Elefántcsontpart 2-1-re vezetett Spanyolország ellen, ám nem tudta kihúzni a hátralévő öt percet, a hosszabbításban pedig bedarálta őket az esélyesebb csapat. Spanyolország így készülhet az Új-Zélandot büntetőpárbajban legyőző Japán ellen, a másik ágon pedig Brazília-Mexikó meccset rendeznek a döntőért.

Még több sport

Miközben a profi kerékpárosok nagy része szeret olyan környéken élni, ahol vannak hegyek, Jonas Vingegaard maradt Dánia mellett. Szakértők magyarázták el, miért nem jelent ez hátrányt, és miért annyira különleges a dánok fiatal versenyzője.
Lewis Hamilton győzelmével ért véget a Magyar Nagydíj időmérő edzése, őt csapattársa, Valtteri Bottas követi majd a második helyről. A két Mercedes-pilóta mögött a Red Bullok bérelték ki a második sort Max Verstappen, Sergio Perez sorrendben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés