Simone Biles a csütörtökön rendezett egyéni összetett finálé után a női tornászok vasárnapi ugrás és felemáskorlát döntőjétől is visszalépett a tokiói olimpián.

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.
Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz, szombaton pedig bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt sem vállalja. A hétfői talaj és a keddi gerenda fináléról később dönt.
Tokyo 2020
Simone Biles: ma sem változtatnék semmin
21/08/2021 15:11
Az orvosi csapattal történt konzultációk után Simone Biles ma úgy döntött, visszalép az ugrás és a felemáskorlát döntőjétől. A folytatásban továbbra is naponta mérlegeli majd a helyzetét és dönt a talajról, illetve gerendáról
- áll az amerikai sportági szövetség közleményében.
Azzal, hogy Biles nem indul felmáskorláton, Kovács Zsófia a harmadik számú tartalékból második számúvá lépett előre.
Forrás: MTI
Tokyo 2020
15 évesen már világbajnok volt, Tokióban 30 évesen szerezte meg első olimpiai érmét az olasz tornász
14/08/2021 17:00
Tokyo 2020
Már lezárta pályafutását, mikor Biles visszalépése adott neki még egy esélyt, ezüstérmet szerzett
11/08/2021 13:26