Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappé duplájával a franciák az első továbbjutók a foci-vb-n, nem lesz többé WTCR

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/11/2022 - 06:29 GMT+1

Pontosan felénél jár a labdarúgó-világbajnokság csoportköre, és meg is van az első továbbjutó: Franciaország. Katar után azonban Németország lehet az újabb biztos kieső, ha nem vigyáz. Megnéztük, mitől volt annyira bűnrossz meccs az Anglia-USA, de nem csak focival foglalkoztunk. Beindult például a téli szezon, és hoztunk néhány kerékpárinterjút.

Kylian Mbappé

Fotó: AFP

Nagy nap a mai a foci-világbajnokságon!

Könnyen lehet, hogy zsinórban másodszor esik ki a csoportkörben Németország, pedig korábban erre egyszer sem volt példa. Hosszú cikkben foglaljuk össze, mi mentheti meg a szégyentől a Nationalelfet, amely Hansi Flick szövetségi kapitány szerint amúgy nem játszott rosszul Japán ellen.
Óriási a botrány a szerb labdarúgó-válogatott körül! Egy kiszivárgott fotó tanúsága szerint a Brazília elleni mérkőzésen a szerbek öltözőjében egy olyan zászló lógott, amelyen Szerbia Koszovóval együtt egy országként szerepel. A koszovói sportminiszter, a labdarúgó-szövetség és az olimpiai bizottság is kikérte magának az ügyet, Szerbia egyelőre nem reagált. Ráadásul ez már nem az első eset, hogy egy világversenyen Koszovó akaratán kívül vesz részt.
És jövünk egy portréval is az idén berobbant Biniam Girmay-ról. Az eritreai kerékpáros akkor tűnt fel sokaknak, amikor tavasszal megnyerte a Gent-Wevelgemet, majd a Giro 10. szakaszát megnyerve a dobogón ütötte ki saját szemét a pezsgősdugóval. A nehéz kezdetekről, a hazai állapotokról, a berobbanás időszakáról és a folytatás lehetőségeiről nyilatkozott a The Cyclist magazinnak, aminek kivonatát mutatjuk most.

Foci-vb

A szombati játéknapon ismét négy találkozót rendeztek:
Ausztrália harmadszor győzött a világbajnokságok történetében, és először itt, Katarban.
Franciaország kiváló második félidő teljesítményével és Kylian Mbappé két góljával megverte Dániát, így ő az első továbbjutó a legjobb 16 közé.
Végül este Argentína küszködve verte Mexikót 2-0-ra Lionel Messi és Enzo Fernández góljával. A továbbjutás egész valószínű, a legjobb nyolchoz azonban javulni kell még.
De tekintsünk még egy kicsit hátrébb! Talán a világbajnokság eddigi leggyengébb meccse volt az Anglia-USA péntek este, amely után sokan kritizálták Garreth Southgate-et, hogy egy percre sem küldte pályára Phil Fodent. A kapitány nyilatkozatban védte meg döntését, és mondott még pár érdekes dolgot a meccs taktikájáról. Nem volt elájulva csapata teljesítményétől Harry Kane sem, az előző vb gólkirálya szerint „sokat birtokoltuk a labdát a fontos helyeken, kicsit azonban hiányzott a hidegvér”. A továbbjutás azért nincs veszélyben, de még nem 100 %.
Végül két hír egy-egy sérülésről. Megvan a diagnózisa a gólkirályjelölt Enner Valenciának. A Fenerbahçe ecuadori csatára a hollandok elleni péntek esti csoportmeccsen sérült meg, így könnyen lehet, hogy nem tudja tovább gyarapítani góljai számát.

Kerékpár és tenisz

Enric Masszal készített év végi interjút a Cycling News. Jó éve volt idén a spanyolnak. Noha sok volt a második hely, de Remco Evenepoel és Tadej Pogačar mögött másodiknak lenni a Vueltán és a Lombardián felér egy győzelemmel. Emelkedőkről és lejtőkről beszélt.
Felix Auger-Aliassime az év eleji ATP Cup után megnyerheti a Davis-kupát is, Kanada ugyanis győzött az elődöntőben Olaszország ellen. A vasárnapi döntőben Ausztrália lesz az ellenfél.

Téli sportok

Az első igazi téli sportos hétvége indult tegnap: alpesi sí, sífutás, síugrás és északi összetett világkupa-fordulók mellett véget ért a curling Európa-bajnokság is.
Az alpesi sízők Észak-Amerikában töltik a hétvégét, a női mezőny versenyzői az USA keleti partján, Killingtonban találkoztak a technikai számokra. A szombati óriás-műlesiklás első futamát a svéd Sara Hector nyerte, a végső győzelem azonban az inkább szuperóriás-specialista svájci Lara Gut-Behramié. Az összetettben vezető Mikaela Shiffrin ezúttal nem szerepelt jól, pedig ezt szakágat is kitűzte magának idénre. Vasárnap jön a műlesiklás.
Ugyanott rendezték a sífutók 10 km-es egyéni indításos versenyét klasszikus stílusban. A férfiaknál a pénteki sprint után is a norvég Johannes Høsflot Klæbo győzött, a nőknél a svéd Ebba Anderson lett az első.
Rukában vannak a hétvégén az északi összetett sportolói is, ahol szintén norvég siker született. A második, szombati nap győztese Jarl Magnus Riiber.
Skót és dán győzelemmel zárult az östersundi curling Európa-bajnokság. A férfi versenyt a skótok nyerték Svájc ellen, a női döntőben pedig Dánia bizonyult jobbnak szintén Svájc ellen. Ez utóbbi döntő összefoglalóját mutatjuk.

Még több sport

Itt a búcsú ideje, utolsó futamát éli a Túraautó Világkupa, de szerencsére bőven lesz magyar résztvevője a WTCR utolsó versenyeinek. Tassi Attila és Michelisz Norbert is ott van a vasárnapi döntőben, amivel egy egész szakág csukja be a kaput.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés